Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίκειται αίτημα της Άγκυρας να αναπτυχθούν πύραυλοι Patriot στα σύνορα με Συρία


"Επίκειται" η υποβολή επισήμου αιτήματος της Τουρκίας προς το ΝΑΤΟ για την ανάπτυξη πυραύλων Patriot κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία, που εκτείνονται σε 910 χιλιόμετρα, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

"Αναφορικά με το θέμα αυτό (τους πυραύλους Patriot), επίκειται να υποβληθεί ένα επίσημο αίτημα", δήλωσε ο αξιωματούχος προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως υπάρχει εν δυνάμει πυραυλική απειλή για την Τουρκία από τη Συρία και πως η Τουρκία έχει δικαίωμα να πάρει μέτρα για να αντιμετωπίσει μια τέτοια απειλή. Δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

"Η ανάπτυξη αυτού του τύπου πυραύλων ως μέτρο για την αντιμετώπιση απειλών αποτελεί ρουτίνα βάσει των κανονισμών του ΝΑΤΟ", δήλωσε ο αξιωματούχος προσθέτοντας ότι Patriot είχαν αναπτυχθεί στην Τουρκία στη διάρκεια του δευτέρου πολέμου του Κόλπου.

Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες δήλωσε: "Δεν έχουμε λάβει αίτημα. Όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας, οι σύμμαχοι θα εξετάσουν οποιοδήποτε αίτημα τεθεί ενώπιον του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου".

Πηγή: On Alert
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]