Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπόμνημα - παρέμβαση εξαιρεί την ΕΥΠ από τις περικοπές

Πριν από λίγο κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο τροπολογία με την οποία εξαιρούνται οι υπάλληλοι της ΕΥΠ από τις μισθολογικές μειώσεις (κατακρεουργήσεις για να ακριβολογούμε) στο πλαίσιο του υπό ψήφιση πολυ-νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεκάδες υπάλληλοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κινητοποιήθηκαν και εξήγησαν μέσω αναλυτικού υπομνήματος την πραγματική κατάσταση που βιώνουν, υπονοώντας ότι στην ουσία θα μετατραπούν στη μοναδική υπηρεσία του είδους παγκοσμίως, της οποίας η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων θα… απολαμβάνει μισθό… καθαρίστριας, παρά τη φύση της αποστολή που καλούνται να φέρουν σε πέρας.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το υπόμνημα παραδόθηκε στους: πρωθυπουργό, στους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, στον υπουργό Οικονομικών, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον διοικητή της ΕΥΠ.

Στο υπόμνημα αναφέρεται, ότι προβαίνουν σε αυτή την ενέργεια, αφενός διότι πιστεύουν πως τα περιθώρια διαλόγου δεν έχουν εξαντληθεί, αφετέρου όμως διότι «…δεν μας αντιπροσωπεύουν οι συνήθεις πρακτικές διεκδίκησης που καταφεύγουν τελευταία ορισμένοι… πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν αρμόζουν σ’ αυτή την Υπηρεσία».

Από τη διατύπωση και μόνο αποκαλύπτεται ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι της υπηρεσίας, διαχωρίζουν τη θέση τους από όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα με τη συγκέντρωση των υπαλλήλων στο ισόγειο του κτιρίου της υπηρεσίας που κατέγραψε έστω και με μακρινά πλάνα η κάμερα, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές αντιδράσεις, καθότι δεν είναι δυνατόν η ΕΥΠ να παρουσιάζει εικόνα που να θυμίζει ελληνική ταινία με τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο στο «Πράκτωρ 000»…

Στο υπόμνημα, όπως πληροφορηθήκαμε, αναφέρεται ότι οι ειδικότητες του προσωπικού που στελεχώνει την Ε.Υ.Π. απαιτούν «ειδικές προδιαγραφές» αλλά και «δεσμεύσεις» που δεν υπάρχουν στην αγορά εργασίας, ούτε στον ιδιωτικό ούτε τον δημόσιο τομέα, ενώ απαιτείται επίσης διαρκής ετοιμότητα σε 24ωρη βάση. Σε μια χαμηλών τόνων διαμαρτυρία – υπόμνηση αναφέρεται επίσης ότι οι μισθοί των υπαλλήλων της ΕΥΠ παραμένουν «παγωμένοι» για μεγάλο διάστημα, ενώ δεν ίσχυσε αυτό σε όλους του τομείς του Δημοσίου απαρεγκλίτως. Ζητούν δε τη θέσπιση ειδικού μισθολογίου-βαθμολογίου.

Εν κατακλείδι, τα αιτήματα δεν περιορίστηκαν μόνο στα μισθολογικά, αλλά απευθύνθηκε έκκληση προς την Πολιτεία να αυξήσει τα απόρρητα κονδύλια της Υπηρεσίας και να προχωρήσει άμεσα στη βελτίωση του τεχνολογικού εξοπλισμού και τη βελτίωση των υποδομών της υπηρεσίας σε όλη τη χώρα. Τηρώντας μάλιστα τις διαδικασίες απορρήτου για την προστασία της ταυτότητας των υπογραφόντων, τα ονόματα έγινα γνωστά μόνο στον Διοικητή της ΕΥΠ, ούτε καν στον πρωθυπουργό της χώρας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με πρόσωπα που έλαβαν γνώση του περιεχομένου του υπομνήματος, μας τονίστηκε ότι θα ήταν άδικο να θεωρηθεί πως η αδικία αφορά μόνο στους υπαλλήλους της ΕΥΠ, τονίζοντας ότι οι ένστολοι που υπάγονται στα «ειδικά μισθολόγια» χρήζουν καλύτερης μισθολογικής μεταχείρισης, καθώς πέραν του ευαίσθητου χαρακτήρα του έργου τους είναι και πολύτιμοι συνεργάτες της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών στην προσπάθεια να μεγιστοποιηθεί η ελληνική εθνική ασφάλεια.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Πληροφοριακά οι υπάλληλοι της ΕΥΠ δεν παίρνουν ούτε τα μισά από τα μισά που παίρνουν οι υπάλληλοιτης Βουλής και δεν νομίζω ότι κάνουν την ίδια δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΥΘΑΝΟΤΗΤΑ
    ΝΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΑΝ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
    ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ
    ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]