Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτή είναι η «δημοκρατία» τους!


Ελεγκτικό Συνέδριο, Άρειος Πάγος και επιστημονική επιτροπή της Βουλής γνωμάτευσαν ότι πολλά από τα μέτρα που ψηφίζονται απόψε είναι αντισυνταγματικά. 

Παρόλα αυτά, οι βουλευτές που έχουν ορκιστεί να τηρούν και να εφαρμόζουν πιστά το Σύνταγμα, θα τα ψηφίσουν με απόλυτη εκ των προτέρων γνώση ότι το παραβιάζουν. Αν δεν το παραβιάσουν απειλούνται με διαγραφή από τον πρωθυπουργό.
 
Τέτοια «δημοκρατία» έχουμε. 
Δεν υπάρχει κανένα θεσμικό αντίβαρο και καμία θεσμική δικλείδα ασφαλείας απέναντι στην απόλυτη εξουσία του μονάρχη πρωθυπουργού.

Τώρα αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πάνω απ’ όλα πολιτειακό. Στην Ελλάδα δεν λειτουργεί η δημοκρατία και ιδού τα αποτελέσματα.

Ο λαός μόνος του πρέπει να λύσει το πρόβλημα αυτό. Είναι ο μόνος αρμόδιος να δώσει λύση. Διαφορετικά θα είναι και ο μόνος καταδικασμένος στην όλη ιστορία.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η δημοκρατία γιά να λειτουργήσει αποτελεσματικά προυποθέτει μία μίνιμουμ συνεννόηση μεταξύ των πολιτών σε κάποια ουσιώδη προτάγματα, όπως πχ στην έννοια της κοινότητας και συνιδιοκτησίας...αλλά και σε κάποια πολύ βασικά άυλα ζητούμενα ιδιοπροσωπίας.
    Εδώ τώρα έχουμε πλέον δύο βασικά μπλόκ...το ένα των ριζωμένων στην χώρα (αισθηματικά, βιωματικά και βιοποριστικά) και το άλλο (ολιγάριθμο μεν αλλά με διασπορά φρούδων ελπίδων στούς πολλούς αφελείς δε), που ενταγμένο στον μεταπρατικό και παρασιτικό ιστό της παγκοσμιοποίησης, σιτίζεται από τις εισροές (με δάνειο τρόπο) και όχι από την συμμετοχή του στις όποιες εκροές ή στις απαραίτητες αυτάρκειες.
    Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά της θεωρίας και κοσμοαντίληψης μεταξύ των δύο μερών που η δημοκρατική παραγωγική διαδικασία αυτοαναιρείται και εξουδετερώνεται, γιατί ότι κτίζει ο ένας ο άλλος θα το χαλάσει...και αυτό γίνεται πολλές δεκαετίες τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]