Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και άλλοι τουρκοπράκτορες στη Ρόδο!


Επίσκεψη στη Ρόδο του προέδρου του κόμματος των τουρκοφρόνων της Θράκης DEB σε άλλη μία απόδειξη της κλιμακούμενης συνεργασίας των οργάνων της Άγκυρας σε Δωδεκάνησα και Θράκη…
 
     Μόλις προ ολίγων ημερών διαβάσατε στο «Προξενείο-Στοπ» τις νεότερες ειδήσεις γύρω από την προσπάθεια της Άγκυρας να στήσει μειονοτικό ζήτημα και στα Δωδεκάνησα με λειτουργίες τουρκοσυλλόγων και εκδηλώσεις  τουρκισμού, ενώ σας γράφαμε ακόμη και για την ορατή σχέση που υφίσταται πλέον εδώ και λίγους μήνες ανάμεσα στους τουρκόψυχους της περιοχής με εκείνους της Θράκης. Πριν λοιπόν αλέκτωρ λαλήση, όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμη φορά, καθώς πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκε τη Ρόδο ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς, πρόεδρος του προξενο-κόμματος της Θράκης DEB (που είχε ιδρύσει κάποτε ο διαβόητος αρχιπράκτορας της ΜΙΤ Αχμέτ Σαδήκ), παρέα με τον σύμβουλό του και διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κόμματος Αϊντίν Αχμέτ. Επίσημα ο λόγος της έλευσης του Τσαβούς στη Ρόδο ήταν «για να περάσει τη θρησκευτική γιορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ με τους Ροδίτες αδελφούς του», όπως μας ενημερώνει η ίδια η επίσημη ιστοσελίδα του DEB, το ταξίδι όμως ενείχε και κάποιο είδος ανταπόδοσης της επίσκεψης του ΔΣ του «Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου – Η Αδελφοσύνη» το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Κομοτηνή (στην 1η φωτογραφία ο Τσαβούς στα γραφεία του συλλόγου με τον πρόεδρο Μεχμέτ Ζαμαντάκι). Στην ίδια ανακοίνωση που εξέδωσε το DEB στις 27/10/2012 (και τη μετέφρασε το tourkikanea.gr), διαβάζουμε και αρκετές ακόμη ενδιαφέρουσες πληροφορίες, όπως π.χ. οι επαφές που είχε ο λεγάμενος με τους εν Ρόδω τουρκόφρονες, η συνάντησή του με τον εκεί Τούρκο πρόξενο, τα ενωτικά μηνύματα για όλους τους «Τούρκους» της Ελλάδας υπό τη φροντίδα του DEB (σ.σ. έχει γούστο, λέει, ν’ αρχίσει τώρα να μας το παίζει και τουρκοεθνάρχης η παλιοπρακτοράντζα)! Αναλυτικότερα:

     «Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς και ο σύμβουλός του Αϊντίν Αχμέτ προσευχήθηκαν μαζί με τους Ροδίτες αδερφούς στο τζαμί Σουλεϊμανίγιε, που είναι ανοιχτό μόνο τις γιορτές, και μετά πέρασαν για τον εορτασμό στη βιβλιοθήκη Χαφίζ Αχμέτ Αγά, στον οποίο ακόμη μετείχε και ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Ρόδο Χακάν Αϊτέκ (τον βλέπετε στη 2η φωτογραφία, όπως φυσικά και το – μέχρι τ’ αυτιά – χαμόγελο ευτυχίας του Τσαβούς κατά τη χειραψία – και με τα δύο χέρια παρακαλώ – μαζί του). Μετείχαν ακόμη το μέλος της διαχειριστικής επιτροπής του «Ιδρύματος Φετχί Πασά» Τζεγκίζ Αργκέσο, ο πρόεδρος του «Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου η Αδερφοσύνη» Μεχμέτ Ζαμαντάκι, ο πρόεδρος του παραρτήματος Σμύρνης του «Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κώ και Δωδεκανήσων» (σ.σ. άλλο αλυτρωτικό…φρούτο πάλι αυτό!) Μουσταφά Καϊμακτσί, οι δάσκαλοι τουρκικών στον σύλλογο της Ρόδου Τζαχίτ και Γκιουλτέν Αλιοσμάν, ο θρησκευτικός λειτουργός Ρόδου Ιλτέρ Μέτσο, και πολλοί Ροδίτες Τουρκομουσουλμάνοι 

     Το βράδυ της πρώτης μέρας του Μπαϊραμιού ο πρόεδρος του DEB μετείχε στο γλέντι που οργάνωσε ο σύλλογος. Στην ομιλία που πραγματοποίησε εκεί, ανέφερε πως φέρνει χαιρετίσματα από όλους τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και είπε πως σήμερα βιώνει την χαρά να εκπληρώνει την υπόσχεση επίσκεψης στην Ρόδο, που έδωσε στους αρμόδιους του συλλόγου όταν αυτοί τον επισκέφτηκαν. Ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα συγκινημένος που περνά αυτές τις μεγαλοπρεπείς μέρες μαζί με τους Ροδίτες αδερφούς. Είπε πως ακόμα και αν δεν μπορούν να είναι πάντα μαζί, οι καρδιές βρίσκονται μαζί τους. Τόνισε πως το DEB έχει την αποστολή να ενδιαφέρεται για όλους τους ομογενείς που ζούνε στην χώρα, και ότι οι ίδιοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να εκπληρώσουν αυτή την αποστολή. Τέλος ευχαρίστησε τους αρμόδιους του συλλόγου που τον κάλεσαν σε αυτή την ωραία βραδιά και του παρείχαν έτσι την δυνατότητα να την περάσει μαζί με τους ομογενείς.

     Αργότερα ο Τσαβούς έδωσε βραβείο σε ένα από τα παιδιά που πέτυχαν στα μαθήματα τουρκικών τα οποία παραδίδονται υπό την αιγίδα του συλλόγου και κάλεσε τους Ροδίτες ομογενείς στη Δυτική Θράκη (σ.σ. ε βέβαια, μην τους χάσουμε τέτοιους μουσαφίρηδες)!

    Στις 26 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή, ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς και ο Αϊντίν Αχμέτ επισκέφτηκαν τον πρόξενο της Τουρκίας στη Ρόδο Χακάν Αϊτέκ. Αργότερα, ο πρόεδρος του DEB πήγε πάλι στον «Σύλλογο Μουσουλμάνων Ρόδου – Η Αδερφοσύνη», όπου και πέρασε την μέρα του».

     Πολλές παρτίδες, όπως βλέπετε, άνοιξαν τα δυο πρακτορομάγαζα μεταξύ τους. Και όλα αυτά βέβαια που διαβάσατε είναι μόνο τα πλέον ορατά, ε; Για το τι άλλο διαμείβεται και εξελίσσεται κάτω από την επιφάνεια…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΟΙ
    ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΩ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΣ !!!!!!! ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...αρχισαν οι κινησεις να γινονται αντιληπτες...συγνωμη δηλαδη τωρα που εγιναν φανερες αντιλαμβανομαστε τις κινησεις??δεν ειναι καπως αργα??...χωρις να γνωριζουμε τι κρυβουν...εθελοτυφλια,τι αλλο να κρυβουν απο πρακτοριλικι,πως θα καταλαβουν ποστα για να ειναι ετοιμοι οταν θα δωθει το συνθημα..εμεις τι αντιμετρα λαμβανουνμε για τετοια φαινομενα???...ΞΥΠΝΑΤΕ...ξυπνιοι ειναι γιαυτο και αδειασαν ολα τα ταμεια,γιαυτο εκαναν την Ελλαδα οικοπεδο προς πωληση...και τους Ελληνες,να μην εχουν στον ηλιο μοιρα....περαστικα μας.θα σε δω στις επομενες εκλογες!!!!!

      Διαγραφή
  2. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
    ΡΟΔΟΣ Α.ΠΟ.ΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτον, επειδή δεν καθόμαστε συνέχεια στον υπολογιστή, δεν σημαίνει ότι θα είμαστε εδώ συνεχώς. Δεύτερον, για να μην μένουν εντυπώσεις: Εμείς, από αυτόν εδώ τον χώρο γράψαμε και ξαναγράψαμε για τους σχεδιασμούς της Άγκυρας και την επέκτασή τους σε Θεσσαλονίκη και Νοτιο-ανατολικό Αιγαίο (Ρόδο, Κω κ.α.) πριν από χρόνια. Οπότε, επειδή το παρελθοντικό σχόλιό σου προφανώς το άφησες κάπου αλλού, καλό θα ήταν να ρίξεις μιά ματιά στο αρχείο του ιστολογίου για να διαπιστώσεις ιδίοις όμασι πως η "κατηγορία" πως σου σβήσαμε σχόλιο μάλλον ξεπερνάει τα όρια και της απλής προσβολής. Αλλού, ίσως να είχε ισχύ αυτό που γράφεις, αλλά όχι εδώ αγαπητέ μου. Όχι εδώ...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]