Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιπλέον χρήματα για περισσότερες ψήφους!


Την ώρα που επιχειρείται νέος εκβιασμός από τους δανειστές -αυτήν τη φορά συνδέεται το ύψος της δόσης με τον αριθμό των «ναι» που θα πάρουν τα μέτρα και ο Προϋπολογισμός-, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε χθες δύο τετ-α-τετ με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Οι λόγοι των συναντήσεων ήταν δύο. Ο πρώτος να μεταπεισθεί έστω και την ύστατη ώρα ο κ. Κουβέλης και να ψηφίσει τα εργασιακά.

Ο δεύτερος να δεσμευτεί ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. ότι στηρίζει την κυβέρνηση και να ψηφίσει τον Προϋπολογισμό, ώστε να σταλεί μήνυμα στους δανειστές ότι η κυβέρνηση διατηρεί ευρεία πλειοψηφία. Για το πρώτο δεν φαίνεται να πείστηκε ο κ. Κουβέλης, αν και θα υπάρξει νέα επικοινωνία μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. Πάντως, φαίνεται ότι η ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ μέχρι πριν από λίγες ώρες άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει ούτε τον Προϋπολογισμό, από χθες το βράδυ φαίνεται ότι αυτό άλλαξε και προσανατολίζεται σε θετική ψήφο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Κουβέλης, μετά τη 40λεπτη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, επιβεβαίωσε την πρόθεση της ΔΗΜ.ΑΡ. να παραμείνει στην κυβέρνηση παρά το ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα εργασιακά μέτρα. «Η εμμονή μας με τα εργασιακά έχει να κάνει με τα όσα αξιώνει η τρόικα. Οι αξιώσεις δεν έχουν καμία σχέση με το πραγματικό δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Τα εργασιακά είναι μια εσωτερική υπόθεση της χώρας και δεν αφορά τις αξιώσεις των εταίρων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και κατέληξε λέγοντας: «Η στάση μας για τα εργασιακά δεν έχει σχέση με την επιλογή μας να μείνουμε στην κυβέρνηση. Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουμε ρήγμα στην κυβέρνηση».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με τον πρωθυπουργό, (κάνοντας μια ακόμη κωλοτούμπα και το «φύγε» στη ΔΗΜΑΡ εάν δεν ψηφίσει τα μέτρα το έκανε μείνε): τόνισε: «Θέλουμε η ΔΗΜ.ΑΡ. να μείνει στο κυβερνητικό σχήμα και θα καταβάλουμε μέχρι τέλους κάθε δυνατή προσπάθεια» και πρόσθεσε ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν ταυτίζονται ούτε ιδεολογικά ούτε αξιακά.

Ο κ. Βενιζέλος, αφού δεσμεύτηκε στον κ. Σαμαρά ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση, πρόσθεσε: «Συνεργαζόμαστε με συνέπεια για να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και η ασφαλής πορεία της χώρας προς την οριστική έξοδο από την κρίση». Τέλος, ο πρωθυπουργός χθες «επισκέφθηκε» τον κ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, δείχνοντας, όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του υπουργού, την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Νίκος Ελευθερόγλου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]