Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

FTD: Αρχές Δεκεμβρίου θα εκταμιευτεί η δόση


Για εκταμίευση της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα, ίσως, μόλις στις αρχές Δεκεμβρίου κάνουν λόγο, σε σημερινό τους δημοσίευμα, οι γερμανικοί Financial Times.

Στο σχετικό ρεπορτάζ, επικαλούμενη κοινοτικές πηγές, η εφημερίδα επισημαίνει ότι κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα "δεν θα υπάρξει ακόμα έγκριση της επόμενης δανειακής δόσης για την Ελλάδα" και ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μία ακόμη συνεδρίαση, επειδή τα εθνικά κοινοβούλια στην Γερμανία και σε άλλες χώρες πρέπει να εγκρίνουν τις όποιες αλλαγές.

"Μια επιπλέον συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη το απόγευμα δεν τελεσφόρησε, επειδή η τρόικα δεν είχε συμφωνήσει ακόμα με την ελληνική κυβέρνηση σε όλες τις λεπτομέρειες των σχεδιαζόμενων μεταρρυθμίσεων. Η ελληνική πλευρά προσπάθησε να πάρει πίσω πάλι ορισμένες δεσμεύσεις της, ανέφεραν κύκλοι της τρόικας", επισημαίνεται στο άρθρο, ενώ τονίζεται ότι "παρά τις περικοπές, το ελληνικό χρέος θα αυξηθεί συνολικά πολύ περισσότερο απ' ό,τι υπολογιζόταν στις αρχές του 2012" και προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του, βολιδοσκοπούνται μέτρα όπως η μείωση των επιτοκίων, που θα οδηγήσουν σε απώλειες για τις χώρες δανειστές.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ανεπαρκείς κρίνει η Ευρωζώνη τις προτάσεις μέτρων λιτότητας που υπέβαλε η Κύπρος. "Ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις. Η Κύπρος χρειάζεται μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της περί τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Χωρίς δανειακή βοήθεια θα καταστεί πιθανότατα δύσκολη η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους δημοσίους υπαλλήλους", τονίζεται στο ρεπορτάζ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]