Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η εγκατάλειψη της Θράκης συνεχίζεται...


Ακολουθεί δελτίο τύπου του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου:

"Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο

ΘΕΜΑ: «Παραίτηση Νευροχειρουργών ιατρών και καθυστέρηση διορισμού ιατρών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης».

Στις 14 Οκτωβρίου του 2010 με ερώτηση μας στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο τονίζαμε την αναγκαιότητα στήριξης και στελέχωσης της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης καθότι το έργο που έχει επιφορτιστεί η συγκεκριμένη κλινική ξεπερνούσε τα όρια της Περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Υπενθυμίζουμε ότι η Νευροχειρουργική Κλινική, είναι η μοναδική στη Θράκη που εφημερεύει σε καθημερινή βάση και καλύπτει καθημερινά τακτικά και έκτακτα νευροχειρουργικά περιστατικά όλων των Νοσοκομείων της Θράκης, αλλά και άλλων νοσοκομείων της Αν. Μακεδονίας και τελευταία μέσω του ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας ) περιστατικά από την υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι η Μ.Ε.Θ του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης διαθέτει σημαντικό αριθμό κλινών και μπορεί να υποστηρίξει σε συνεργασία με την Νευροχειρουργική Κλινική, βαριά περιστατικά που μπορεί να μεταφερθούν από την υπόλοιπη Ελλάδα στο Π.Γ.Ν.Α.

Τονίζαμε επίσης τα προβλήματα στελέχωσης με ειδικούς ιατρούς της Νευροχειρουργικής Κλινικής, το θέμα του αιτήματος έγκρισης χορήγησης πλήρους ειδικότητας Νευροχειρουργικής στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν.Α καθώς και το θέμα της αύξησης των κλινών της κλινικής.

Στην απάντηση του , το Υπουργείου ανέφερε : «Σχετικά με τη στελέχωση της Κλινικής με ιατρικό προσωπικό, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη κρίση για έναν (1) Επιμελητή Β', ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η επιλογή και τοποθέτηση ενός (1) επικουρικού ιατρού ειδικότητας Νευροχειρουργικής. Ακόμα, εκκρεμεί η προκήρυξη θέσης Λέκτορα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ). Ολοκληρώθηκε η πρόσληψη ενός (1) Αναισθησιολόγου, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία κρίσης άλλες (5) θέσεις Αναισθησιολόγων. Με αυτές τις προσλήψεις θα αυξηθεί η δυνατότητα επεμβάσεων, ενώ δίνεται λύση και στο πρόβλημα των εφημεριών.

Σε ό,τι αφορά τις κλίνες, προβλέπεται με απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου να ενεργοποιηθούν άλλες (4), ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επανασχεδιασμός της χωροταξίας και κατανομής των κλινών.

Τέλος, για την χορήγηση ειδικότητας Νευροχειρουργικής από το Νοσοκομείο, το Υπουργείο μας αναμένει σχετική γνωμοδότηση από το ΚΕΣΥ»

Σχεδόν 10 μήνες μετά , ελάχιστα εκ των αναγγελθέντων από το Υπουργείο πραγματοποιήθηκαν. Αντιθέτως, αντί των προσλήψεων είχαμε αποχωρήσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα παραιτήθηκε από την θέση της, μια ειδική Νευροχειρουργός και ακολούθησε η παραίτηση του Καθηγητή και Διευθυντού της Νευροχειρουργικής Κλινικής από το κλινικό του έργο.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η ανάλυση των προσλήψεων των ιατρών στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του Εθνικού Τυπογραφείου. Υπενθυμίζουμε ότι από την 1/7/2011 τέθηκε σε ισχύ η διάταξη του Εφαρμοστικού Νόμου περί μιας πρόσληψης έναντι 10 αποχωρήσεων από τον δημόσιο τομέα.

Από τις αρχές του έτους μέχρι και την 1-7-2011 στο Πανεπιστημιακό Γενικού Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έχουν διοριστεί 13 ιατροί. Mάλιστα την περίοδο 26-5-2011 μέχρι και την 01-07-2011, διορίστηκαν στο Π.Γ.Ν.Α με γρήγορες διαδικασίες 9 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων !

Στους διορισθέντες δεν υπάρχει ειδικός Νευροχειρουργός, όπως αναφέρονταν στην απάντηση του Υπουργού κ. Λοβέρδου, καθώς επίσης δεν υπάρχει ούτε ο πολυπόθητος Παιδίατρος που αναμένεται στο Κ.Υ. Σαμοθράκης .

Ο ίδιος ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, τον Φεβρουάριο του 2011, κατά διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου στο νησί της Σαμοθράκης, είχε διαβεβαιώσει τους κατοίκους ότι σύντομα θα διοριζόταν Παιδίατρος στο Κ.Υ. Σαμοθράκης .

Πάρα το γεγονός ότι ο ίδιος ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης δήλωνε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό στις 3 Μαΐου 2011, ότι όλα τα προβλήματα για τον διορισμό του Παιδιάτρου είχαν παρακαμφθεί, προχθές στις 6-9-2011 αναφερόμενος στο ίδιο θέμα , δήλωσε πως είχε επικοινωνία με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Τιμοσιδη, ο οποίος και του ανέφερε πως δεν μπορεί να γίνει η πρόσληψη του Παιδιάτρου διότι είναι εν ισχύ η διάταξη του Εφαρμοστικού Νόμου περί μιας πρόσληψης έναντι 10 αποχωρήσεων από τον δημόσιο τομέα.

Μόλις χθες δε, 7-9-11, ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι δεν θα γίνει καμία πρόσληψη νοσοκομειακού ιατρού!

Ενόψει όλων αυτών

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Ο προγραμματισμός των προσλήψεων ιατρών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έγινε με ιεράρχηση των αναγκών των κλινικών και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής ή επικράτησαν άλλα κριτήρια ;

2. Για ποιο λόγο, παρά τις συνεχείς οχλήσεις για την καθυστέρηση του διορισμού του Παιδιάτρου στο Κ.Υ. Σαμοθράκης, και παρά τον διαφαινόμενο κίνδυνο απώλειας του εν λόγω ιατρού, δεν προχώρησε το Υπουργείο τις διαδικασίες για την πρόσληψη του αφού εδώ και μήνες όλα έδειχναν ότι θα έχει θετική έκβαση το θέμα;

3. Πως θα αντιμετωπιστεί η λειτουργία της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης;"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Βάλατε κι εσείς στη ΝΔ το κομμάτι σας για να εγκαταλειφθεί η Θράκη. Αν κάποιοι από εκεί μέσα είστε πατριώτες και το λέει η καρδιά σας, να αποχωρήσετε. Η πατρίδα χρειάζεται Ελληνίδες και Έλληνες ΤΩΡΑ. Όχι βολεμένους κομματοφρουρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]