Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το μεγαλείο του Παπανδρέου: Λουκέτα παντού!!!

Έκρηξη λουκέτων, απώλεια θέσεων απασχόλησης, ακάλυπτες επιταγές και μεγαλύτερη μείωση του τζίρου. Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση της αγοράς και η προοπτική της για τον επόμενο χρόνο.

Τα ανησυχητικά στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ, αλλά και τα στοιχεία του Τειρεσία. Η έρευνα δείχνει ότι 183.000 επιχειρήσεις βρίσκονται στο “κόκκινο” (21,8%), ενώ άλλες 190.000 (22,7%) φαίνεται αρκετά πιθανό να αντιμετωπίσουν κίνδυνο κλεισίματος. Συνολικά, 373.000 επιχειρήσεις θέτουν ερωτήματα για το εάν θα μπορέσουν να επιβιώσουν το επόμενο διάστημα.

Τι σημαίνει αυτό για την απασχόληση; Κίνδυνο απώλειας 250.000 θέσεων απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί) το επόμενο δωδεκάμηνο. Σας θυμίζουμε ότι υπάρχει πρόβλεψη για 1,5 εκατ. ανέργους το τέλος του 2011. Το πρώτο εξάμηνο του 2011 χάθηκαν 88.000 θέσεις μισθωτής εργασίας και πλέον η αντιστοιχία προσλήψεων – απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα είναι 1:7.

Η πτώση του τζίρου ήταν στο 29% το πρώτο εξάμηνο και συνεχίσθηκε και την περίοδο των εκπτώσεων, με αποτέλεσμα 8 στις 10 επιχειρήσεις να έχουν υποστεί μείωση. Το μέλλον δε των επιχειρήσεων είναι δυσοίωνο, καθώς δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα από την αύξηση του ΦΠΑ στις 125.000 επιχειρήσεις εστίασης.

Ως αποτέλεσμα της πτώσης του τζίρου και της κρίσης έρχονται οι ακάλυπτες επιταγές. Το πρώτο 7μηνο 200.000 επιταγές και συναλλαγματικές έμειναν χωρίς αντίκρισμα, με τα «φέσια» στο τέλος Ιουλίου να φτάνουν τα 1,516 δισ. ευρώ. Η αύξηση σε σχέση με πέρυσι είναι 50%!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]