Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Το παραμύθι τελείωσε, όλα για το φυσικό αέριο

Οι μάσκες έπεσαν, ο «προστάτης» των απανταχού κατατρεγμένων Μουσουλμάνων αφού ξεσήκωσε τον κόσμο ολόκληρο, υποτίθεται για το δίκαιο των Παλαιστινίων άλλαξε το τροπάρι και το γύρισε στο… φυσικό αέριο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανερυθρίαστα γύρισε την κουβέντα στο… πάπλωμα το οποίο δεν είναι φυσικά η δοκιμαζόμενη από τις στερήσεις Γάζα αλλά η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στο Al Jazeera, ο Ρ. Τ. Ερντογάν προειδοποίησε πως η Άγκυρα δεν πρόκειται να επιτρέψει το Ισραήλ, προσέξτε μιλάει μόνο για το Ισραήλ ενώ στην ουσία η όλη επιχείρηση έρευνας και εξόρυξης πρόκειται να λάβει χώρα στην ΑΟΖ και το «Οικόπεδο 12» της Κύπρου.

Ο πασάς της Άγκυρας ανέφερε πως θα στείλει τον στόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχή η οποία φυσικά ανήκει στην Κύπρο για να εμποδίσει το Ισραήλ να προχωρήσει στις εν λόγω συνεργατικές κινήσεις με τη Λευκωσία, ενώ ανέφερε ακόμα πως οι επόμενοι «Στόλοι της Ελευθερίας» για την Γάζα πρόκειται να συνοδεύονται από τον Οθωμανικό στόλο.

Αυτή τη φορά η Τουρκία έχει ξεπεράσει τον εαυτό της. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει κρίση για άλλο ζήτημα από αυτό που πραγματικά επιδιώκει. Αυτή τη φορά η κατάσταση είναι διαφορετική. Η Τουρκία ετοιμάζεται να πάρει στον λαιμό της έναν κατατρεγμένο λαό, τον Παλαιστινιακό, μία χώρα η οποία ακόμα δεν έχει βρει το βηματισμό της μετά την «Άνοιξη των Αράβων», την Αίγυπτο, ενώ είναι σαφές πως πραγματικά επιδιώκει μέσω της πολιτικής που ακολουθεί να τινάξει στο αέρα ολόκληρη την Ανατολικό Μεσόγειο.

Αυτή τη στιγμή, η τόσο πολύ… θαυμαζόμενη τουρκική εξωτερική πολιτική (από τον κάθε ημιμαθή στην χώρα μας), δείχνει τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει. Η τουρκική άκαμπτη στάση σε οτιδήποτε μπορεί κάποιος να φανταστεί αναφορικά με τις εξωτερικές της σχέσεις και τα συνεχή τρομερά λάθη σε κεφαλαιώδους σημασίας θέματα, ειδικά από το 2003 και εντεύθεν, σήμερα έχουν οδηγήσει τους… πασιφιστές Νεοθωμανούς των θεωριών των «μηδενικών προβλημάτων» να έχουν υιοθετήσει μία πολιτική πρακτική η οποία συνίσταται στον τίτλο «αφού δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα εμείς δεν θα τα αποκτήσει κανένας»…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]