Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Eμπόλεμη ζώνη η Θεσσαλονίκη και ο "ηγεμόνας" πανικόβλητος κρύβεται από τους πολίτες!

Με απαγόρευση κυκλοφορίας στους κεντρικούς δρόμους, εξονυχιστικούς ελέγχους σε όποιους θέλουν να πλησιάσουν στη ΔΕΘ και τον «Αίαντα» (φωτό) που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί εάν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο, η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για ένα καυτό σαββατόβραδο λόγω των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, που έχουν εξαγγελθεί για σήμερα στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ.

Το κέντρο της πόλης γίνεται σταδιακά απροσπέλαστο, ενώ είναι ήδη κλειστές οι κεντρικές αρτηρίες που περικυκλώνουν τη ΔΕΘ. Οι Αγανακτισμένοι έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν το «παρών» στα τρία σημεία προσυγκέντρωσης που έχουν καθορίσει (Λευκός Πύργος, Βασ. Γεωργίου και έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου). Ήδη πολύς κόσμος βρίσκεται συγκεντρωμένος στο Λευκό Πύργο, με πληροφορίες να αναφέρουν πως υπήρξε κάποιος διαπληκτισμός με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν σε προσαγωγές.

Και όλα αυτά, επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη και κρύβεται για να μην αντιμετωπίσει τους πολίτες. Προφανώς είναι ανίκανος να αντιμετωπίσει τα όσα η ανύπαρκτη πολιτική του έχει δημιουργήσει. Αποτελεί, δε, παγκόσμιο φαινόμενο, αφού αν και εκλεχθείς πρωθυπουργός κρύβεται από εκείνους που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί μέσω της δημοκρατίας. Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή. Πρόκειται για έναν κατοχικό πρωθυπουργό, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι ένας υπάλληλος - διεκπεραιωτής εντολών της τρόικας. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο. Δυστυχώς, σαν υπάλληλος δεν πληρώνεται από τους εντολείς του (ή μήπως πληρώνεται και δεν το γνωρίζουμε;) αλλά από τους Έλληνες πολίτες από τους οποίους στερεί τα πάντα, για να ικανοποιήσει τις ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ των εντολέων του. Η προστασία του Παπανδρέου, μήπως τελικά, κοστίζει περισσότερο από το ίδιο το μνημόνιο;

Διμοιρίες των ΜΑΤ «έφαγαν πόρτα» από ταξιτζήδες!

"Θύμα" των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί έπεσαν διμοιρίες των ΜΑΤ που κατέβαιναν από την Κατερίνη για να συμμετέχουν στην τήρηση της τάξης στη διάρκεια της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυτοκινητιστές, που είχαν καταλάβει το οδόστρωμα στο ύψος των διοδίων Μαλγάρων, δεν επέτρεψαν στους αστυνομικούς να περάσουν.

Χρειάστηκε να γίνει διαβούλευση και διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπευθύνων που τους συνόδευαν και της αντιπροσωπείας των επαγγελματιών για να τους επιτρέψουν τελικά και μετά από αρκετή ώρα τη διέλευση.

Λίγο πριν την ομιλία του Γ. Παπανδρέου σε επίλεκτους ακροατές

Nωρίτερα σήμερα (10/9/2011) οπαδοί του Ηρακλή προπηλάκισαν σε καφετέρια τον πρώην υπουργό και νυν Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, ο οποίος χρειάστηκε να αποχωρήσει εσπευσμένα για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Καθώς πλησιάζει η ώρα για την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στους παραγωγικούς φορείς της πόλης (στις 8 το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης) εντείνονται και τα αστυνομικά μέτρα στο κέντρο και ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από το χώρο της ομιλίας του πρωθυπουργού.

Τα μέτρα που έχει λάβει φέτος η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) είναι πρωτοφανή με πάνω από 6.000 αστυνομικούς να φρουρούν κάθε γωνιά του κέντρου!

Ήδη, έχει στηθεί στην οδό Μ. Ανδρόνικου- από το ύψος της πλατείας της ΧΑΝΘ- και στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου (στη διασταύρωση με τη Μ. Αλεξάνδρου) ο μεταλλικός φράχτης που ήρθε από την Αθήνα για να ενισχύσει στο μέγιστο τα μέτρα ασφαλείας. Ο φράχτης, που το καλοκαίρι είχε χρησιμοποιηθεί στο Σύνταγμα, μαζί με τον Αίαντα, την αντλία ρίψης νερού που αποκτήθηκε τα τελευταία χρόνια από την Αστυνομία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις γενικευμένων επεισοδίων, είναι οι δύο "καινοτομίες" στο σχεδιασμό των αστυνομικών δυνάμεων στη φετινή ΔΕΘ.

Εκτός του μεταλλικού φράχτη και του Αίαντα, κλούβες και κιγκλιδώματα έχουν στηθεί περιμετρικά του συνεδριακού κέντρου «Ι.Βελλίδης», το οποίο έκαναν «φύλλο και φτερό» νωρίτερα οι αστυνομικοί, όπως και τους γύρω χώρους. Όποιος θέλει να προσεγγίσει το Βελλίδειο θα πρέπει, εκτός της πρόσκλησης, να φέρει μαζί του και την αστυνομική του ταυτότητα.

"Ραντεβού" στη Θεσσαλονίκη έχουν δώσει και οι ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες πόλεις, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν περί τις 6 το απόγευμα πορεία, πεζή, μέχρι το συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελίδης».

Στις 18:00 ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ και ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα έξω από το Κατσάνειο θα συγκεντρωθούν οπαδοί του Ηρακλή και στην Καμάρα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές.

Στις 18:30 μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ στη Θεσσαλονίκη φθάνουν, επίσης, από την Αθήνα και μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω".

Με μαύρες κορδέλες, ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των μισθών τους, ενώ εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ έχουν αναρτήσει πανό στην πρόσοψη του κτιρίου της επιχείρησης, κατά της ιδιωτικοποίησής της.

Εξαιτίας των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων, κλειστοί είναι κεντρικοί δρόμοι της πόλης, με την κυκλοφορία όλων των οχημάτων να απαγορεύεται στις οδούς:

Λ. Στρατού (από Καυταντζόγλου μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ), Γ' Σεπτεμβρίου (από Μ. Ανδρόνικου μέχρι Εγνατία), Β. Ολγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Β. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Λ. Νίκης (από 26ης Οκτωβρίου μέχρι πλ. Λευκού Πύργου), Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου) και Εθνικής Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι πλ. Λευκού Πύργου).

Μέχρι και το πέρας των διαδηλώσεων, η κυκλοφορία των χοημάτων θα διεξάγεται από ανατολικά προς δυτικά μέσω των οδών Κατσιμίδη- Περιφερειακής οδού - Αγ. Δημητρίου - Κασσάνδρου και από δυτικά προς ανατολικά μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου - Αγ. Δημητρίου και Περιφερειακής οδού, καθώς και από Λ. Νίκης, συνθηκών επιτρεπόντων.

Επιπλέον, έως και αύριο το μεσημέρι δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στις οδούς: Λ. Στρατού (από Καυταντζόγλου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ) Ν. Γερμανού (από Πλ. Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ) Γ΄ Σεπτεμβρίου (από Μ. Ανδρόνικου μέχρι Αγ. Δημητρίου) Αγ. Δημητρίου (από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου) Εθνικής Αμύνης (από Αγ. Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου) Τσιμισκή (από Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι Εθνικής Αμύνης) Εγνατία (από Πλατεία Συντριβανίου μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου) Γ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου) Αρμενοπούλου (από Μελενίκου μέχρι Εθνικής Αμύνης) Ν. Ζέρβα (από Β. Γεωργίου μέχρι Λ.Στρατού) Γκύζη (από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι Β.Γεωργίου) Μ.Αλεξάνδρου (από Πλ. Ηλεκτρικής μέχρι Αγ. Τριάδος) Μ. Ανδρόνικου (από Πλ. Ηλεκτρικής μέχρι Πλ. ΧΑΝΘ) Αγίας Τριάδος (από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι Βασ.Γεωργίου) και στους υπόλοιπους δρόμους περιμετρικά του ξενοδοχείου "Μακεδονία Παλλάς".

Εξάλλου, μέχρι και τις 2 αύριο το μεσημέρι απαγορεύεται η στάση και στάθμευση στις οδούς Αγγελάκη (σε όλο το μήκος της) και στην Ανώνυμη Οδό έναντι του Γ΄Σ.Σ. (από Λ. Στρατού μέχρι Βασ. Γεωργίου).


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]