Μήπως θα έπρεπε να ετοιμαζόμαστε, καλού - κακού;
Είναι γεγονός ότι το προχθεσινό τελεσίγραφο του Τούρκου πρωθυπουργούΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα αρχίσει στρατιωτικές επιχειρήσεις εισβολής αν η Κύπρος εκμεταλλευθεί το θαλάσσιο χώρο της θορύβησε την ελληνική κυβέρνηση που έσπευσε χθες δια του Αντιπροεδρού της Θεόδωρου Πάγκαλου να δηλώσει στην βουλή ότι "Η Ελλάδα θα στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία και οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της θα αποτελεί και επίθεση εναντίον της Ελλάδας".
Συνεπώς, αν η Τουρκία στο τέλος του μήνα επιτεθεί, ο πόλεμος δεν θα είναι αιφνίδιος.
Το τελεσίγραφο Ερντογάν σε συνδυασμό με διάφορα πολεμικού χαρακτήρα γεγονότα που συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή προετοιμάζουν με απόλυτη ακρίβεια την επερχόμενη πολεμική σύγκρουση κατά την οποία η Ελλάδα όπως όλα τα δεδομένα δείχνουν θα βρεθεί, τόσο πολιτικά, όσο και κοινωνικά, ανέτοιμη να αντιμετωπίσει.
Όπως είναι φυσικό, το Ελληνικό σχέδιο πολέμου δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Aυτό όμως που μπορούμε να δούμε καθαρά είναι ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κανένα σχέδιο επιστράτευσης των αρχικά καλουμένων κλάσεων στα κέντρα εκπαίδευσης.
Δεδομένου ότι δεν έχουμε τα περιθώρια να περιμένουμε την τουρκική επίθεση για να συγκεντρωθεί ο ελληνικός στρατός και επειδή σε έναν τέτοιο πόλεμο πρέπει να συντομεύεται η αναπλήρωση των μαχομένων μονάδων "πρώτης γραμμής" είναι σίγουρο ότι το στράτευμα χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και υποτυπώδης επανεκπαίδευση.
Αν λοιπόν η κατάσταση είναι τόσο «έκτακτη» δηλαδή όπως την περιέγραψε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος είναι απαραίτητο να "ξεφύγουμε, ως χώρα, από την δημαγωγική ρητορεία" και μέσα στις επόμενες μέρες να γίνει επιστράτευση για να αρχίσει να συγκεντρώνεται το πολεμικό δυναμικό και να ετοιμαστεί σωστά ο πολεμικός μηχανισμός, σε όλα τα μέτωπα, ώστε να προλάβει να δημιουργηθεί ισχυρή αμυντική γραμμή.
Διαφορετικά θα αιφνιδιαστούμε, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Επιστράτευση;Στο Ελλαδιστάν;Σους μπρεεε.Γιόργκο ακούσει τέτοιο πράμα πάθει λιποτυμία.Και Μπεγκλίτι ακούσει τέτοιο πάθει κόψιμο.
ΑπάντησηΔιαγραφή