Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρωτοφανής η κινητοποίηση της Αστυνομίας στη ΔΕΘ

  • Σε πλήρη κινητοποίηση η διοίκηση και 350 πράκτορες της ΕΥΠ

  • Έχουν αδειάσει οι αστυνομικές διευθύνσεις από ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα και λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας...

  • Πόσο κοστίζει τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός της χώρας;
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη ενόψει της άφιξης του Πρωθυπουργού για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης. Από την πλευρά της η Αστυνομία έχει κάνει μια δίχως προηγούμενο κινητοποίηση στέλνοντας μόνο από την Αθήνα 2.000 και πλέον αστυνομικούς.

Ανάμεσά τους είναι μια μεγάλη δύναμη αστυνομικών των ΜΑΤ καθώς και των ΥΜΕΤ - Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης - αστυνομικοί των Ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ αλλά και συνάδελφοί τους από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την Κρατική Ασφάλεια αλλά και άλλες υπηρεσίες της Δημόσιας Ασφάλειας.

Η δύναμη των 2.000 αστυνομικών της Αθήνας θα προστεθεί στην υπάρχουσα δύναμη της Θεσσαλονίκης που φτάνει τους 5.000 αστυνομικούς, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αστυνομικών που θα προσέλθουν στην Θεσσαλονική από ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα να αναμένεται αύξηση των εγκληματικών δραστηριοτήτων λόγω έλλειψης επαρκούς προσωπικού (από τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις) αντιμετώπισης των εγκληματιών...

Όμως η κινητοποίηση της Αστυνομίας δεν σταματά μέχρι εδώ. Υπολογίζεται ότι άλλοι 2.000 αστυνομικοί θα μεταφέρονται καθημερινά από τις όμορες διευθύνσεις της Χαλκιδικής, της Πιερίας , του Κιλκίς των Σερρών αλλά και άλλων γειτονικών αστυνομικών διευθύνσεων.

Επικεφαλής όλων των αστυνομικών δυνάμεων έχουν τεθεί ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγοι κ.κ. Οικονόμου και Ραχωβίτσας.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας θεωρείται πρωτοφανής στα ιστορικά χρονικά της Έκθεσης της Θεσσαλονίκης μια που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει διατεθεί για μέτρα ασφαλείας Πρωθυπουργού τέτοια μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Εκεί όμως που η κινητοποίηση ξεπερνά κάθε προηγούμενο είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει πάρει η ΕΥΠ.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ο αρχηγός της ΕΥΠ πρέσβης επί τιμή κ. Μπίκας και φυσικά ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα των επιχειρησιακών ενεργειών της ΕΥΠ ο Α’ υπαρχηγός της υπηρεσίας Φώτης Παπαγεωργίου.

Μαζί με την ηγεσία της ΕΥΠ ανέβηκαν στην συμπρωτεύουσα και τουλάχιστον 200 πράκτορες της υπηρεσίας κυρίως αστυνομικοί και πολιτικοί υπάλληλοι.

Έτσι μαζί με τους περίπου 150 πράκτορες της ΕΥΠ στη Θεσσαλονίκη που στεγάζονται στα δύο κτίρια της στη Σίνδο και την περιοχή του Χαριλάου προς το αεροδρόμιο θα φτάνουν τους 350.

Αυτό όμως που προκαλεί δέος σε πολιτικούς συνδικαλιστές δημοσιογράφους και φυσικά κόμματα και απλούς ανθρώπους είναι ότι η ηγεσία της ΕΥΠ διέταξε τη μεταφορά των έξη μικρών κέντρων - τα γνωστά βαλιτσάκια - που διαθέτει πλέον η ΕΥΠ για υποκλοπές και παρακολουθήσεις κυρίως κινητών τηλεφώνων πολιτών.

Το κάθε βαλιτσάκι μπορεί να τοποθετηθεί σε μικρό αυτοκίνητο τύπου ΒΑΝ.

Έχει τη δυνατότητα να καλύπτει ακτίνα 20 χιλιομέτρων που σημαίνει ότι ο στόχος ή οι στόχοι που παρακολουθεί μπορεί να είναι σε μεγάλη απόσταση.

Το κάθε βαλιτσάκι μπορεί να παρακολουθεί μέχρι 8000 κινητά τηλέφωνα με τις λεγόμενες επισυνδέσεις. Όμως έχει μόνο οκτώ ταυτόχρονες λήψεις πράγμα που σημαίνει ότι οκτώ πράκτορες της ΕΥΠ μπορούν να ακούνε και να καταγράφουν ταυτόχρονα τις συνομιλίες που ακούνε από αυτούς που παρακολουθούν.

Η στρατιά αυτή αστυνομικών και πρακτόρων της ΕΥΠ στην ουσία θα πραγματοποιήσει ένα τεράστιο αποκλεισμό τόσο του εκθεσιακού κέντρου όσο και των χώρων που θα μιλήσει ο πρωθυπουργός στο Βελίδειο καθώς και τα ξενοδοχεία που θα παραμένουν οι επίσημοι.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Πασόκια, Χολέρες ακόμα λίγες μέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΠΟΤΕ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΧΕ ΠΑΛΜΟ, ΕΒΓΑΖΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ... ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΔΕΞΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΩΕΣ, ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΕΣ, ΣΤΙΣ ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ...ΤΩΡΑ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΟΥΠΕΣ!!! ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΥΠ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΤΑ WIKILEAKS. ΤΟΣΟ ΠΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ; ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ BLOGS ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΚΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΑΛΗΤΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ"! ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΤΙΣ 22/9 ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΔ Θ. ΝΑΚΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κωνσταντίνε αν αληθεύει η πληροφορία για τα βαλιτσάκια είναι φοβερό. Ποιους παρακολουθούν, ποιους φοβουνται, τους συνδικαλιστές για να ξέρουν τις κινήσεις τους; Και τι θα γίνει όταν πάει ο Σαμαράς; Θα τ´ αφήσουν εκεί ή γι αυτόν δεν υπάρχει φόβος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟ 2010 ΟΙ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2009;
    ΑΧΙΛΛΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]