Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Νίκολα Γκρουέφσκι υπονομεύει κάθε συμβιβασμό



«Δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή του Συντάγματος, με στόχο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της χώρας το οποίο είναι ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ιδέες και προτάσεις, οι οποίες θα έπλητταν τη ‘μακεδονική εθνική ταυτότητα’, τη διαφορετικότητα του μακεδονικού έθνους και τη μακεδονική γλώσσα. Δεν θα επιτρέψουμε η όποια απόφαση να ληφθεί είτε από μεμονωμένους πολιτικούς είτε από την Βουλή, χωρίς προηγουμένως να διατυπωθεί η ετυμηγορία των πολιτών της Μακεδονίας, μέσω δημοψηφίσματος για την ενδεχόμενη λύση. Εμπρός να ενωθούμε γύρω από αυτά τα σημεία, ώστε αυτά να αποτελέσουν τις δικές μας κόκκινες γραμμές».

Αυτά δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι σε ομιλία του, επ’ ευκαιρίας των 20 χρόνων της ανεξαρτησίας της χώρας του, εμμένοντας στην αδιάλλακτη γραμμή του και απαξιώνοντας όσα προ ημερών ανέφερε περί της υποτιθέμενης ετοιμότητας της χώρας του να αναζητήσει τον σμβιβασμό με την Ελλάδα.

Αμέσως μετά την ομιλία του Γκρούεφσκι, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του τεράστιου αγάλματος του «Έφιππου Πολεμιστή». Πρόκειται για το άγαλμα το οποίο είναι γνωστό στην κοινή γνώμη ως το άγαλμα του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» και το οποίο τοποθετήθηκε στην πλατεία των Σκοπίων, τον περασμένο Ιούνιο.

Όμως, τόσο η σλαβομακεδονική, όσο και η αλβανική αντιπολίτευση στην ΠΓΔΜ, δεν συμμετείχαν στους εορτασμούς, όπως άλλωστε είχαν αναγγείλει, καθώς έκριναν ότι στόχος των εορτασμών αυτών ήταν η «προσωπική προβολή» του Γκρούεφσκι και στο πλαίσιο «παραποίησης» της ιστορίας της χώρας με την ανέγερση αγαλμάτων ιστορικών προσωπικοτήτων που δεν έχουν σχέση με την ΠΓΔΜ.

Επίσης, περισσότερο από εμφανής ήταν και η απουσία, από τις κεντρικές εορταστικές εκδηλώσεις, στελεχών του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI του Αλί Αχμέτι, αποκαλύπτοντας το εφήμερο των διακηρύξεων του Γκρούεφσι, ο οποίος δεν λέει να συνειδητοποιήσει ότι τα πραγματικά προβλήματα για τη σταθεροποίηση του κράτους του βρίσκονται αλλού…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]