Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση που πέφτει… από φήμες! Στην Ελλάδα του Γιώργου, όλα είναι δυνατά και... αδύνατα


Αυτή τη φορά, τις φήμες και τα σενάρια για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, δεν τα ξεκίνησε ένας… τορναδόρος από την Κρήτη, αλλά το πρακτορείο-τοτέμ περί των οικονομικών θεμάτων, το Bloomberg.

Επικαλείται πληροφορίες από το Βερολίνο, περί της ύπαρξης «Plan B» από την κυβέρνηση Μέρκελ, για να στηρίξει τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες της Γερμανίας, που είναι εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος, και θα αντιμετωπίσουν σοβαρούς κλυδωνισμούς, στην περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει.

Στα παραπάνω σενάρια, έρχεται να προστεθεί και φημολογία από γερμανικά blogs, ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει… αυτό το Σαββατοκύριακο, την ώρα δηλαδή που ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης.

Ενώ η Κυβέρνηση προσπαθούσε να «μαζέψει» τις αρνητικές εντυπώσεις και τις επιπτώσεις από τη διαρροή των παραπάνω σεναρίων, η είδηση της παραίτησης του Γιούργκεν Σταρκ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, λόγω διαφωνίας του με την τακτική του Ζαν-Κλοντ Τρισέ να αγοράζει η ΕΚΤ ομόλογα χωρών που βρίσκονται υπό την πίεση των κερδοσκόπων, ήρθε να επιβαρύνει το κλίμα για την Ελλάδα.

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, η Κυβέρνηση Παπανδρέου αποδεικνύεται ανήμπορη να διαχειριστεί την κρίση. Και η παράταση της παραμονής της στην εξουσία, απλώς σπρώχνει την Ελλάδα πιο κοντά στο χείλος του γκρεμού.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]