Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκτακτο σχέδιο στήριξης γερμανικών τραπεζών έναντι ελληνικής χρεοκοπίας


Σχέδιο στήριξης των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να πετύχει τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και κηρύξει στάση πληρωμών, ετοιμάζει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης συνασπισμού.

Το έκτακτο σχέδιο προβλέπει μέτρα που θα βοηθήσουν τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο haircut ύψους 50% στα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους, σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης για Ελλάδα, σημειώσαν οι Γερμανοί αξιωματούχοι που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Στόχος του σχεδίου διάσωσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι να στηρίξει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας.

Η ύπαρξη ενός σχεδίου “B” υπογραμμίζει τις ανησυχίες των Γερμανών πως το ενδεχόμενο αποτυχίας επίτευξης των στόχων από την Ελλάδα απειλεί τις προσπάθειες της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Γερμανοί βουλευτές κλιμάκωσαν την κριτική τους για την Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα απειλώντας με αναστολή των δανείων σε περίπτωση αποτυχίας τήρησης των όρων του πακέτου βοήθειας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού», φέρεται να δήλωσε σε συνεδρίαση του γερμανικού κοινοβουλίου στις 7 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Wolfgang Schaeuble, σημειώνει το Bloomberg. «Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν εκπληρώσει τους στόχους, τότε θα πρέπει να βρει τρόπους χρηματοδότησης χωρίς τη στήριξη της Ευρωζώνης», τόνισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Η Γερμανία αναμένει την αξιολόγηση της τρόικας για Ελλάδα προκειμένου να λάβει νέες αποφάσεις, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι το κόστος ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας των ευρωπαϊκών τραπεζών αναρριχήθηκε σε ιστορικό υψηλό την Παρασκευή εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την Ελλάδα. Οι τράπεζες των οποίων τα CDS σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο είναι αυτές με την μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα. Πρόκειται για τις BNP Paribas, Credit Agricole, και Societe Generale που είδαν τα CDS τους να διευρύνονται κατά 10% στις 261 μ.β., 8% στις 270 μ.β. και 9% στις 353 μ.β., αντίστοιχα.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]