Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αθώοι και ένοχοι, κολασμένοι και δαίμονες!

  • Ο Ντάντε, στη διαχρονική «Κόλαση», είδε σε πυρακτωμένα καζάνια να βασανίζονται οι κολασμένοι, και στη γωνιά δαίμονες του σκότους να καγχάζουν για τη «σωτηρία» τους από τα βασανιστήρια των δοκιμαζομένων, ενώ οι ίδιοι, περισσότερο λερωμένοι από τον βούρκο, μένουν εξουσιαστές και ατιμώρητοι
Μια αντίστοιχη εικόνα παρακολουθούμε σήμερα όπου οι καταιγιστικές αποκαλύψεις προκαλούν βορβορώδεις αναθυμιάσεις και δηλητηριάζουν την σημερινή και αυριανή Ελλάδα.
Μετά την αποκάλυψη της εμπλοκής του Γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. Ξυνίδη στην υπόθεση του Βατοπεδίου, είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι λέξεις ένοχος και αθώος, κολασμένος και δαίμονας θα πρέπει να επανεξεταστούν κάτω από το πρίσμα αυτών των αποκαλύψεων και των λογικών συνειρμών που ακολουθούν.
Ο κ. Ξυνίδης λέει ότι ακολούθησε την γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας.
Αν για το ΠαΣοΚ ο Γραμματέας του είναι «αθώος», γιατί τότε είναι «ένοχοι» οι υπουργοί της Ν.Δ. που έκαναν ακριβώς το ίδιο;
Αν είναι «αθώοι» εκείνοι που έδωσαν τη λίμνη στη Μονή (ΠΑΣΟΚ), γιατί είναι «ένοχοι» όσοι προσπάθησαν να την πάρουν πίσω(ΝΔ) και να την επιστρέψουν στους αγρότες;
Και αν είναι «ένοχοι» αυτοί που ακύρωσαν όλες τις ανταλλαγές (ΝΔ) μεταξύ κράτους και Μονής, γιατί είναι «αθώοι» αυτοί που ακύρωσαν (ΠΑΣΟΚ)… την ακύρωση των πρώτων και επέτρεψαν στη Μονή να κρατήσει τις ανταλλαγές;
Θέατρο του παραλόγου ή βιασμός κάθε υγιούς εγκεφαλικού κυττάρου;
H Δημοκρατία ποτέ δεν φοβάται όσους επίορκους την εκμεταλλεύτηκαν και μέσα στα σπλάχνα της έγιναν σπήλαια φυματίωσης. Έχει τους μηχανισμούς αυτοάμυνας της.
Η Δημοκρατία αυτούς που φοβάται είναι τους δαίμονες (όπως τους περιγράφει ο Ντάντε) που αρπάζουν την εξουσία και οδηγούν την πολιτεία στην αποσύνθεση και τον μαρασμό.
Γιατί μια τέτοια κόλαση βιώνει σήμερα ο πολιτικός και δημόσιος βίος της χώρα μας!


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]