Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Morgan Stanley: Η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους το 2010

  • Goldman Sachs: Τα 10 «εμπόδια» της παγκόσμιας ανάκαμψης
Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους αυτό το χρόνο, δήλωσε ένας εκ των κορυφαίων αναλυτών της Morgan Stanley, o οποίος παράλληλα εκφράζει την βεβαιότητα ότι υπάρχει ορατός κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης χρέους στις χώρες της Ευρώπης, κίνδυνος μάλιστα που απειλεί και τη Βρετανία, αλλά ακόμη και τις ΗΠΑ.
Ιδιαίτερα απαισιόδοξος ο αναλυτής εκφράζει με σιγουριά ότι μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, τις μεγαλύτερες ανησυχίες προκαλεί τα προβλήματα και κατ’ επέκταση η πορεία της ισπανικής οικονομίας.
Υπάρχουν κάποιοι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τις όποιες προσπάθειες για παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη για τους οποίους οι επενδυτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, εκτιμά ο επικεφαλής του τμήματος διεθνούς οικονομικής έρευνας της Goldman Sachs, Jim O'Neill.
Οι παράγοντες αυτοί είναι:
1) Τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη
«Προσπάθειες μείωσης των ελλειμμάτων που δεν περιλαμβάνουν μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης δεν είναι καλή ιδέα» δηλώνει χαρακτηριστικά ο O'Neill.
2) Η αρνητική πορεία του ευρώ.
3) Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.
«Η ενίσχυση του δολαρίου και τα προβλήματα χρέους της Ευρωζώνης μπορούν να αποδειχθούν ανασταλτικοί παράγοντες για την ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς εργασίας», δηλώνει το στέλεχος της Goldman Sachs.
4) Η επικείμενη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.
5) Οι προοπτικές των πολιτικών της Μέσης Ανατολής.
6) Το αναπτυσσόμενο οικονομικό στρες.
7) Ο παγκόσμιος δείκτης της Goldman Sachs, ο Global Leading Indicator (GLI), που κινείται σε αρνητικά επίπεδα.
8) Η δράση της G20.
«Οι 20 πλουσιότερες χώρες του κόσμου προσανατολίζονται στη σύσφιξη των δημοσιονομικών πολιτικών, παρά τις ανησυχίες για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης» σημειώνει ο O'Neill.
9) Η τεχνική αντίδραση των μετοχών.
10) Η έλλειψη μεταρρυθμίσεων αναφορικά με τους κανόνες προσφοράς που μειώνουν τους φραγμούς στην παραγωγή, γεγονός το οποίο ενδέχεται να οδηγήσει σε αποπληθωρισμό.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]