Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως μας δουλεύουν κανονικά και κάνουν τα πάντα για να μας... κοιμίσουν;

  • Οι υπουργοί που επί της θητείας τους έπεσε αυτός ο πακτωλός μίζας στην Ελλάδα και οι πρωθυπουργοί φυσικά, κυκλοφορούν ακόμα μέσα στο πολιτικό σκηνικό
Ο Ωραίος Μπρούμελ ξανά στο προσκήνιο μετά από τόσα χρόνια με τις off shore, τα ακίνητα, την περιουσία του, τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ, την ψυχολογική του κατάσταση, ποιος του μαύρισε το μάτι κ.λπ.
Η υπόθεση του Βατοπεδίου ξανά σε πρώτο πλάνο με τους Κοντό και Κιλτίδη να αλληλοσφάζονται, τον Ξυνίδη να δικαιολογείται ότι κάποιοι τον πολεμούν – ποιον, τον Ξυνίδη που αν δεν ήταν γραμματέας δεν θα τον ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας. Για το πραγματικό σκάνδαλο και τους πραγματικούς ενόχους καμιά ουσιαστική κουβέντα.
Ξανά μανά τα ίδια τα ίδια και με την Siemens και τις μίζες, αλλά αυτά που ακούμε και διαβάζουμε έχουν να κάνουν με βλακώδεις πτυχές της υπόθεσης. Στο ερώτημα που πήγαν τα 100 εκατ. καμιά απάντηση, με το μόνο που ασχολούμαστε είναι με τον cabinet man και τα μπατζανάκια. Η ουσία απουσιάζει…
Το Μουντιάλ έρχεται για να μας αποκοιμίσει κάνα μήνα μέχρι να πάμε διακοπές (όσοι μπορούμε), να χαλαρώσουμε και να μην μπορούμε να αντισταθούμε.
Καπάκι και τα επεισόδια στο ΣΕΦ έτσι για να δέσει το γλυκό της ενημέρωσης.
Μέσα σ’ αυτόν το ορυμαγδό των ειδήσεων απουσιάζει παντελώς η «είδηση»… Κι αυτή δεν είναι άλλη από την οικονομική μας κατάσταση. Είμαστε στο ΔΝΤ δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Οδηγούμαστε προς την πτώχευση ως χώρα και προς την φτώχεια ως πολίτες, το μέλλον μας υποθηκεύεται, οι κατακτητές έρχονται από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον και εμείς ασχολούμαστε με τον Άκη, τον Καρατζαφέρη, την απάντηση της Ντόρας και άλλα τέτοια αστεία.
Για την ουσία κανείς…
Και μέσα σε όλα αυτά, ψάχνουν να βρούνε πόσοι είναι οι... δημόσιοι υπάλληλοι!!!
Μπορεί η κυβέρνηση να μην ξέρει που πατά και που πηγαίνει τις περισσότερες φορές, ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις δείχνει ότι μπορεί να πάρει και καμιά σωστή απόφαση. Μια τέτοια είναι και η πρόταση για τη δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 12 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 23 με στόχο να καταγραφούν όλοι οι υπάλληλοι που πληρώνονται από τον κρατικό κορβανά. Κι ενώ μιλάμε εν έτει 2010 για τα αυτονόητα, μέχρι στιγμής κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, ευρύτερο και στενό. Κάποιες εκτιμήσεις τους ανεβάζουν στο ένα εκατ. μαζί με τους συμβασιούχους, αλλά η απογραφή είναι αυτή που θα δείξει τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Πολλοί φοβούνται ότι θα βρεθούν σημεία και τέρατα με υπαλλήλους που δεν πατάνε στη δουλειά τους αλλά πληρώνονται κανονικά, με αργομισθίες, διπλοθεσίες και άλλα τέτοια. Το ζήτημα είναι αν η κυβέρνηση είναι σε θέση να λύσει αυτά τα προβλήματα κι όχι απλά να τα καταγράψει.
Το θετικό είναι ότι αποφάσισε πως από 1ης Νοεμβρίου 2010 όποιος δεν έχει απογραφεί θα πάψει να πληρώνεται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών μέχρι να βρεθούν τα στοιχεία του και να γίνει η σωστή καταγραφή. Αν δηλαδή κάποιος είναι «κρυφός» εργαζόμενος και δε θέλει να φαίνεται πουθενά αλλά να εισπράττει κάθε μήνα το μισθό του καλύτερα να το ξεχάσει.
Το αρνητικό είναι ότι όλοι πιστεύουν ότι το κράτος θα τους εκπλήξει και πάλι από την κακή πλευρά. Διότι ποιος πολιτικός θα τολμήσει να κόψει τις αργομισθίες και τα άλλα ρουσφέτια που ο ίδιος δημιούργησε θέλοντας τον κομματικό του στρατό;
Ερχονται δηλαδή οι δημιουργοί της διάλυσης του κράτους να το παίξουν τιμητές. Θα μπορέσουν να καθαρίσουν την ήρα από το σιτάρι; Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.

Υ.Γ.: Στη φωτογραφία διακρίνεται δημόσιος υπάλληλος εν ώρα εργασίας...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]