Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

To μεγάλο κόλπο με το ξεπούλημα των ακινήτων του Δημοσίου

  • Στο σφυρί αποφάσισε η κυβέρνηση να βγάλει την ακίνητη περιουσία του δημοσίου η οποία σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς ανέρχεται σε αξία περί τα 300 δισ. ευρώ!!!
Χιλιάδες ακίνητα που ανήκουν στην πολιτεία αλλά και σε διάφορους φορείς και ταμεία όπως ο ΟΣΕ, το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, η ΚΕΔ και η ΕΤΑ μπαίνουν στο μικροσκόπιο των κυβερνητικών στελεχών προκειμένου να βρεθούν τα καλύτερα και να δοθούν προκειμένου να γεμίσουν τα άδεια ταμεία της χώρας.
Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι καλό σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα η οποία οδεύει στη χρεοκοπία, να πουλήσει ορισμένα από τα ακίνητά της για να σωθεί. Έτσι κι αλλιώς, οικόπεδα – φιλέτα και κτίρια σε κεντρικά σημεία της Αθήνας παραμένουν επί χρόνια αναξιοποίητα, οπότε δεν θα ήταν ανήθικο ούτε παράνομο να δοθούν κάποια προς πώληση ή με μακροχρόνιες συμβάσεις.
Ωστόσο, η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα κόλπο βγαλμένο από τα παλιά που αναμένεται να προκαλέσει εντάσεις καθώς βάζει στο κάδρο τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτικούς οίκους οι οποίοι μπορεί με αποικιοκρατικές συμβάσεις να διαχειρίζονται την τεράστια κρατική περιουσία που ανήκει σε όλους μας.
Το κόλπο, το οποίο αποκαλύπτεται σε εκτενές ρεπορτάζ του εξειδικευμένου σε θέματα real estate site, www.ered.gr δείχνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα καθώς και την έλλειψη οράματος για μια ορθολογική και “ξεκάθαρη” αξιοποίηση που δεν θα αφήνει σκιές αντίστοιχες με εκείνες του Βατοπεδίου ή με άλλες περίεργες υποθέσεις ξεπουλήματος της περιουσίας που ανήκει σε όλους. Σύμφωνα με το σχέδιο που προωθεί το οικονομικό επιτελείο, θα δημιουργηθούν εταιρείες ειδικού σκοπού, θα πάρουν το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων ενός φορέα και ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα αγοράζει μετοχές της εταιρείας αυτής. Τα ερωτήματα που τίθενται ωστόσο, είναι ποιος και με πόσο αξιόπιστο τρόπο θα κάνει τις αποτιμήσεις των ακινήτων, τι είδους συμφωνίες θα υπογραφούν με τράπεζες και ξένους, ποιος θα διαπραγματευτεί αυτές τις συμβάσεις, τι είναι το κόλπο με τα swap που προωθείται, δηλαδή αν δεν επιτευχθεί ο στόχος του διαχειριστή να επιστρέφονται τα αδιάθετα ακίνητα κ.λπ.
Στο κόλπο της αξιοποίησης – ξεπουλήματος αναμένεται να μπουν όλες οι μεγάλες τράπεζες, κατασκευαστές, εταιρείες real estate, ξένοι επενδυτές οι οποίοι θα κυνηγήσουν αρχικά την ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ που η αντικειμενική αξία της ξεπερνά τα 4,5 δισ. ευρώ.
Για περισσότερα επισκεφτείτε το www.ered.gr
Η ακίνητη περιουσία του δημοσίου είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους είμαστε υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ.
Οι άλλοι είναι:
- η διασφάλιση ότι οι δανειστές του δημοσίου θα πάρουν “τα λεφτά” τους (τα έχουν πάρει 10 φορές ήδη από τους τόκους μέχρι τώρα)
- οι δημόσιες επιχειρήσεις που θα “απο-κρατικοποιηθούν” (σε ντόπιους και ξένους)
- τα ορυκτά του ελληνικού υπεδάφους (ομοίως)
- η αγορές ξένων οπλικών συστημάτων
- τα λεγόμενα εθνικά θέματα
Ετσι έγινε παντού...
Ετσι έχει ξαναγίνει και με μας, αρχής γενομένης από τις ατμοκίνητες φρεγάτες του 1821 κι έτσι θα συνεχίσει να γίνεται.
Ολα για το μπακίρι...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι έλληνες πολιτικοι ευθύνονται για την κρίση στην χώρα . Οι πολιτικοι στην Ελλάδα είναι από τους πιο διεφθαρμένους του Κοσμου , συν οτι Καμία δημόσια υπηρεσία δεν παρέχεται χωρίς φακελακι.Η χώρα βρίσκεται σ’ αυτήν την κατάσταση εξαιτίας μιας κλεπτοκρατικης πολιτικης ψυφοθηρικης προσλαμβανοντας 2.000.000 δημοσιους υπαληλους =70% του ΑΕΠ μισθοδοσια .Τον δυο μεγαλητερον κομματων τωρα Ελληνοποιουν τους λαθρεους για αγραν ψυφων ,οι ιδιοι κλεπτοκρατες θα διαχειριστουν το καινουργιο δανειο.Η δικαστικη εξουσια εξαγοραστικε.Αυτή η Βουλή είναι πλέον λίκνο της Ανομιας .Αυτή Βουλή συμβολίζει την εποικοδομητική πολιτικοοικονομικη διαπλοκη.Αυτή η Βουλή θυσιάζει την πατριδα στους σχεδιασμούς της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της τραπεζικής Χούντας. Αυτο ειναι το σαπισμένο πολιτικό σύστημα της Βολης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]