Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είναι πολλά και ακριβά τα σπίτια Άκη...

  • Στα 10 εκατ. ευρώ η συνολική, εκτιμώμενη αξία των real estate φιλέτων του πρώην υπουργού. Αφωνο το ΣΔΟΕ, μετράει offshore και δεν φτάνει. Αναζητούν πόσα έχει γράψει στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη
Τέσσερα ακόμη ακίνητα-φιλέτα από τον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο και τους στενούς συγγενείς του τα οποία αποκτήθηκαν στη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας, με τον μισθό του υπουργού και του βουλευτή, αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ». Στο Παλαιό Ψυχικό, στο Πεδίον του Αρεως, στη Θεσσαλονίκη και στον Κόρφο Κορινθίας, είχε φροντίσει να απλώσει την επενδυτική του «βεντάλια» ο πρώην υπουργός, πιστός στη λογική ότι το ακίνητο είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον.
Στα 6,5 εκατ. ευρώ που κοστολογείται η επένδυση της συζύγου... του κ. Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου έρχεται να προστεθεί η αξίας 1,5 εκατ. ευρώ κατοικία που αγόρασε ο κ. Τσοχατζόπουλος για την πρώην σύζυγό του στο Παλαιό Ψυχικό, τα δύο διαμερίσματα συνολικής εμπορικής αξίας 380.000 ευρώ στην οδό Κομνά Τράκα στο Πεδίον του Αρεως, το σημερινής αξίας περίπου 700.000 ευρώ διαμέρισμα στην οδό Νίκης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η αξίας 350.000 ευρώ εξοχική κατοικία στον Κόρφο Κορινθίας.
Αν σε όλα τα παραπάνω προστεθεί και το πρώτο σπίτι του κ. Τσοχατζόπουλου στο Χαλάνδρι, τότε η συνολική ακίνητη περιουσία του ίδιου και της οικογένειάς του αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ! Σε μια ήσυχη γειτονιά κοντά στο Πεδίον του Αρεως βρίσκεται το ακίνητο στο οποίο διαθέτει δύο διαμερίσματα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Ακης Τσοχατζόπουλος. Στο ακίνητο της οδού Κομνά Τράκα, στον αριθμό 3, ο κ. Τσοχατζόπουλος αγόρασε τον Ιούνιο του 2004, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αντί 115.000 ευρώ (αξία που δηλώθηκε στα συμβόλαια) δύο διαμερίσματα.
Ιδιοκτήτης εμφανίζεται συνταξιούχος του ΙΚΑ, ο οποίος πούλησε στον πρώην υπουργό ένα διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο μαζί με μια αποθήκη, αλλά και ένα διαμέρισμα στο ημιυπόγειο. Το πρώτο έχει εμβαδόν 142,30 τ.μ., ενώ το δεύτερο 59,20 τ.μ. Σύμφωνα με εκτιμητές ακινήτων, η συνολική εμπορική αξία και των δύο διαμερισμάτων στην οδό Κόμνα Τράκα 3 αγγίζει τα 380.000 ευρώ.
Και στο ακίνητο της Κομνά Τράκα, όπως και σε εκείνο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, υπάρχουν μια σειρά από περίεργες συμπτώσεις, στις οποίες εμπλέκονται offshore εταιρείες... Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι στις 29/1/2001 η «Torcaso», υπεράκτια κυπριακή εταιρεία, είχε πουλήσει το ακίνητο στην επίσης υπεράκτια «Nobilis Int. LLC», η οποία μεταπώλησε το οίκημα στη σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου, κυρία Βίκυ Σταμάτη. Πρόκειται μάλλον για μια εταιρεία-παραγγελιοδόχο, με σκοπό να υλοποιήσει σε χρόνο ανύποπτο το «πέρασμα» του ακινήτου στην ιδιοκτησία του πολιτικού.
Οπως αποκαλύφθηκε, η «Torcaso» δεν ήταν καθόλου άγνωστη στον σοσιαλιστή πολιτικό. Και αυτό διότι σε μία ακόμα «σύμπτωση» η offshore διατηρούσε πενταώροφο κτίσμα στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Κομνά Τράκα 1, δηλαδή ακριβώς δίπλα (είναι μεσοτοιχία) στα δύο γραφεία που ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωνε στο «πόθεν έσχες» του ότι διατηρεί επί της Κομνά Τράκα 3! Σαν να μην έφτανε το παραπάνω, την κατασκευή του ακινήτου της «Torcaso» είχε αναλάβει η ίδια βορειοελλαδική κατασκευαστική εταιρεία που ανακαίνισε τα γραφεία του πολιτικού το 2002, καθώς και το τριώροφο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο ξεκίνησε με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ αλλά με τα μπλε μάρμαρα από την Αργεντινή και τα τζακούζι των 60.000 ευρώ ξεπέρασε το 1,5 εκατ. ευρώ. Πολλά λεφτά δεν είναι για ανακαίνιση όταν η αγορά ύστερα από έξι χρόνια ήταν μόλις 1.100.000 ευρώ;
Σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του κ. Τσοχατζόπουλου που παρουσιάζουμε, ο ίδιος αγόρασε δύο γραφεία επιφάνειας 59 τ.μ. και 142 τ.μ. το 2004. Λίγα χρόνια δηλαδή προτού προχωρήσει και στην τοποθέτησή του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ενώ είχε φυσικά ολοκληρώσει ευδοκίμως την υπουργική του θητεία.
Να ήταν άραγε τόσο τραγική σύμπτωση που ακριβώς δίπλα στα γραφεία του η εταιρεία που ενεπλάκη και στην αγοραπωλησία της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η «Torcaso» δηλαδή, διατηρούσε οίκημα; Και ποιο οίκημα! Αυτό που ενεπλάκη στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.
Ειδικότερα, βάσει των στοιχείων του πορίσματος της Τραπέζης της Ελλάδος για τις τραπεζικές πράξεις της μονής, στις αναλυτικές καταστάσεις ο ηγούμενος Εφραίμ και οι συνεργάτες του είχαν εκδώσει επιταγή 700.000 ευρώ, την οποία είχε εισπράξει η «Torcaso Investment» στις 15/7/2007 για την πώληση από την τελευταία του επίμαχου ακινήτου στις οδούς Κεφαλληνίας και Κομνά Τρακά 1 στα Πατήσια.
Το συμβόλαιο που μεταγράφηκε στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών είχε αριθμό 4730/422 και συντάχθηκε στη Θεσσαλονίκη από τη συμβολαιογράφο κυρία Ελένη Ζαφειρίου-Γκιουλέκα (σύζυγος του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κώστα Γκιουλέκα) στις 30/4/2007. Το τίμημα της αγοράς τού εν λόγω ακινήτου έφτανε στα 3,7 εκατ. ευρώ! Αφορούσε σε οικόπεδο 335,05 τ.μ. με εξαώροφη οικοδομή και δύο υπόγεια. Κατά το χρονικό διάστημα της αγοραπωλησίας, η οικοδομή βρισκόταν στο στάδιο της αποπεράτωσης, καθώς η κυπριακή εταιρεία έχοντας άδεια από την Πολεοδομία Αθηνών (εκδόθηκε το 2002) κατεδάφισε την παλιά διώροφη οικοδομή και έχτισε από την αρχή την εξαώροφη πολυκατοικία.
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως νομικός σύμβουλος της «Torcaso» υπήρξε ο δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, ο οποίος ήταν μέλος στις γνωστές από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου εταιρείες «Ανθεμιάς» και «Rassadel».
Τέλος, η «Torcaso» είχε εμπλακεί και με άλλη αγοραπωλησία της Μονής Βατοπεδίου, και ειδικότερα με συμβόλαια αγοράς ακινήτων πίσω από τον Πύργο Αθηνών, τα οποία είχε κάνει η σύζυγος του «γαλάζιου» πρώην υπουργού κ. Γιώργου Βουλγαράκη.
Η κατοικία-φιλέτο στο Παλαιό Ψυχικό ήταν το αντάλλαγμα για το διαζύγιο
«Είναι ίσως το πρώτο διαζύγιο στην ιστορία που πόνεσε τόσο πολύ αυτόν που το επιζητούσε και όχι εκείνον που δεν το προκάλεσε». Με αυτή τη φράση στενός οικογενειακός φίλος του πρώην ζεύγους Ακη Τσοχατζόπουλου Γκούντρουν Μολντενχάουερ αναφέρθηκε στο «κόστος» αυτού του χωρισμού. Και αυτό διότι στη «συμφωνία» η Γερμανίδα πρώην σύζυγος του Ελληνα πολιτικού βγήκε απολύτως κερδισμένη, μια και πήρε το ακίνητο της οδού Σικελιανού στο Παλαιό Ψυχικό.
Ενα οροφοδιαμέρισμα σε μία από τις πλέον ακριβές περιοχές της χώρας, το οποίο κοστολογείται στο 1-1,2 εκατ. ευρώ! Και αυτό βγήκε από τον «ιδρώτα» του κ. Τσοχατζόπουλου, όταν παράλληλα είχε να πληρώνει έξοδα γραφείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και φυσικά να χρηματοδοτεί τους προεκλογικούς του αγώνες.
Ως συναισθηματικός άνθρωπος, η κυρία Μολντενχάουερ έως και σήμερα, όπως διαπιστώνουμε, δεν έχει ξεκολλήσει από το κουδούνι το επώνυμο με το οποίο έγινε γνωστή. Παντρεμένη από το 1964 μέχρι πρόσφατα με τον πρώην υπουργό, θεωρεί πως δικαιωματικά είναι η «πραγματική κυρία Τσοχατζοπούλου». Η ίδια, πάντως, χάρη και στην επιμονή των παιδιών της, απέσπασε την εν λόγω οικία από τον νιόπαντρο άνδρα της για να «έχει κάτι για τα γεράματά της».
Αίσθηση, τέλος, προκαλούν οι πληροφορίες που αναφέρονται και σε άλλο ακίνητο, το οποίο ο κ. Τσοχατζόπουλος «τουλάχιστον επέβλεπε» στην περιοχή Αναγέννηση Διονύσου, επί της οδού Ηλέκτρας 50. Πρόκειται για κατοικία που σήμερα νοικιάζεται και η οποία έχει «φάει» και μέρος του παραπλήσιου βουνού.
Είναι ένα ακόμα σπίτι-παλάτι αξίας άνω των 3 εκατ. ευρώ, στο οποίο ο γνωστός πολιτικός πήγαινε συχνά και επέβλεπε τις εργασίες, ενώ οι γείτονες τον βλέπουν εκεί τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα. Ισως το εν λόγω κτίσμα αποτέλεσε μια επαγγελματική δραστηριότητά του μηχανικού κ. Τσοχατζόπουλου, μετά την αποτυχία του να εκλεγεί βουλευτής.
Τα διωγμένα από την επάρατη Δεξιά φτωχόπαιδα του ’60. Οι αριστεροί ακτιβιστές της δημοκρατίας του ’70. Οι διαχειριστές της σοσιαλιστικής διακυβέρνησης του ’80. Οι υπουργοί των Μερσεντές και της Μυκόνου του ’90. Οι διαβιούντες με τρόπο προκλητικό τέως υπουργοί του «Four Seasons» του 2000. Οι άνθρωποι που φταίνε για τη χρεοκοπία της Ελλάδας το 2010. Αυτή είναι η εξέλιξη των πολιτικών «ειδών» στη χώρα μας. Από τη «βάση» στην… κατάβαση.
Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ οι δηλώσεις ακίνητης περιουσίας του ζεύγους
Και άλλα ακίνητα εκτός από αυτό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και των δηλωμένων στο «πόθεν έσχες» που ανήκουν στη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, κυρία Βίκυ Σταμάτη, φαίνεται ότι έχουν ανακαλύψει στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Αν και κορυφαίοι αξιωματούχοι του ΣΔΟΕ αλλά και της επιτροπής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος είναι πολύ φειδωλοί αναφορικά με την πορεία των ερευνών για την περιουσία του ζεύγους Τσοχατζόπουλου, εντούτοις άλλα υψηλόβαθμα στελέχη εξηγούν σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους ότι έχουν βρεθεί και άλλα ακίνητα, τα οποία όπως εξηγούν «αναζητούμε πώς προήλθαν στην κατοχή τους και εάν δικαιολογείται η αγορά από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους».
Διάβημα στις ΗΠΑ Οπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», στο ΣΔΟΕ ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν κάνει φύλλο και φτερό τις φορολογικές δηλώσεις του ζεύγους και ειδικά τα Ε9, εκεί όπου καταγράφεται η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων φορολογουμένων.
Επιπρόσθετα έχει αποσταλεί διάβημα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην πόλη όπου εδρεύει η offshore εταιρεία «Nobilis», η οποία πώλησε πριν από περίπου δύο μήνες το ακίνητο της οδού Αρεοπαγίτου στην κυρία Βίκυ Σταμάτη. Στόχος των ανδρών του ΣΔΟΕ είναι να ανακαλύψουν καταρχήν σε ποιον ανήκει αυτή η εταιρεία και εάν έχει και άλλα ακίνητα στην κατοχή της.
Το υπουργικό δώρο στο «Grand Resort Lagonissi»
Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2003. Στα γραφεία του υπουργείου Ανάπτυξης τακτοποιούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες για την υπογραφή της συμπληρωματικής μισθωτικής σύμβασης για τα 85,195 στρ. παραλίας που βρίσκονται δίπλα στην πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα «Grand Resort Lagonissi». Το «παρών» δίνουν ο τότε υπουργός κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε.» (ΕΤΑ Α.Ε.) κ. Αναστάσιος Χωμενίδης, καθώς και οι εκπρόσωποι της εταιρείας που διαχειρίζεται το εν λόγω ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο επιθυμεί το μίσθωμα του συγκεκριμένου κομματιού παραλίας, προκειμένου να το εκμεταλλευτεί επιχειρηματικά, διαμορφώνοντάς το ανάλογα. Τοποθετώντας ξαπλώστρες και ομπρέλες, αναψυκτήρια, εξέδρες για θαλάσσια σπορ, μέχρι και πισίνα μέσα στη θάλασσα -όπως αποδείχτηκε αργότεραπροκειμένου να παρέχει «υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, εφάμιλλες με αυτές που προσφέρουν οι αντίστοιχες ξενοδοχειακές μονάδες του εξωτερικού», όπως υποστηρίζει.
Οι δυο πλευρές συμφωνούν σε ένα πάγιο ετήσιο μίσθωμα της έκτασης του αιγιαλού, το οποίο και καθορίζεται στο ποσό των 15.000 ευρώ, με διάρκεια σύμβασης τα 40 χρόνια! Οσον αφορά στις περαιτέρω σχέσεις του κ. Τσοχατζόπουλου με την ιδιοκτησία του «Grand Resort Lagonissi», υπενθυμίζουμε ότι το «ΘΕΜΑ» είχε αποκαλύψει πριν από δυο καλοκαίρια τις αποδράσεις του πρώην υπουργού και της οικογένειάς του σε μία από τις σουί τες των 3.000 ευρώ τη βραδιά αυτήν όπου επέλεγε να διανυκτερεύει επί εποχής «Ξενία» ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου. Τότε ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε καταλύσει στη σουίτα 111 μαζί με τη σύζυγό του κυρία Βίκυ Σταμάτη, τη μητέρα της και τον γιο τους. Μαζί τους και μια Φιλιππινέζα, μέλος του υπηρετικού προσωπικού της οικογένειας Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος της διαμονής έπειτα από εντολή της διοίκησης του ξενοδοχείου είχε ψαλιδιστεί από τις 6.000 ευρώ στα 700.
Με 1,1 εκατ. ευρώ έχει πιάτο τον Θερμαϊκό
ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΟ, πανάκριβο διαμέρισμα στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης (λεωφόρος Νίκης 13) μένει ο πρώην υπουργός κ. Ακης Τσοχατζόπουλος όταν επισκέπτεται την πόλη όπου μεγάλωσε.
Πρόκειται για ένα σπίτι 184,50 τετραγωνικών μέτρων με απέραντη θέα στη θάλασσα και το πανέμορφο λιμάνι του Θερμαϊκού, δίπλα στην περίφημη πλατεία Αριστοτέλους. Η αξία του σπιτιού είναι πολύ μεγάλη, καθώς πρόκειται για την ακριβότερη οδό της πόλης. Σύμφωνα με τους κτηματομεσίτες, αν και είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί τέτοιου είδους ακίνητο στη λεωφόρο Νίκης, με σημερινές τιμές η αξία του φτάνει τις 6.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ήτοι 1,1 εκατ. ευρώ. Το διαμέρισμα βρίσκεται στον τρίτο όροφο της πανάκριβης οικοδομής και αγοράστηκε το 1996. Ανήκε στη Μαργαρίτα, χήρα του Νικόλαου Γολιδάκη, αρχιτέκτονα, κάτοικο Γενεύης, η οποία και το πώλησε. Ως αγοράστρια του ακινήτου εμφανίζεται η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή. Αρχικά επρόκειτο για ένα διαμέρισμα 155 τετραγωνικών μέτρων, επειδή όμως από τους αγοραστές θεωρήθηκε μικρό αγοράστηκε και τμήμα από ένα διπλανό, μόλις 29,50 τετραγωνικά μέτρα. Τα δύο σπίτια ενώθηκαν για να γίνει ένα άνετο διαμέρισμα με σαλόνια στο μπροστινό μέρος, όπου είναι η παραλία, και υπνοδωμάτια στο πίσω που βλέπει στην οδό Πλουτάρχου.
Το τίμημα που δηλώθηκε ήταν μόλις 50 εκατ. δραχμές συνολικά. Αρχικά οι αγοραστές κατέβαλαν ως προκαταβολή 10 εκατ. και το υπόλοιπο ποσό δόθηκε σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, τον Φεβρουάριο του 1997, οπότε και ολοκληρώθηκε η αγοραπωλησία. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν περίπου έγινε η αγοραπωλησία, η τιμή του τετραγωνικού στην περιοχή ανερχόταν στο 1 εκατ. δραχμές. Δηλαδή η πραγματική τιμή πώλησης του σπιτιού θα έπρεπε να έφτανε τα 190 εκατ. δραχμές, με δεδομένο μάλιστα ότι είχε γίνει συνένωση δύο διαμερισμάτων και ανακαίνιση των σπιτιών.
Στο παρελθόν οι Θεσσαλονικείς έβλεπαν κατά διαστήματα συχνά τον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο να μπαινοβγαίνει στην πολυκατοικία, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δεξιωθεί στο σπίτι αυτό φίλους και γνωστούς του, ιδιαίτερα μετά τον γάμο του στο Παρίσι με την κυρία Βίκυ Σταμάτη.
Η εξοχική βίλα με την εκπληκτική θέα
Μπορεί να είναι λάτρης των διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο από... τη συλλογή ακινήτων του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου δεν θα μπορούσε να λείπει και μια βίλα σε παραθαλάσσιο μέρος. Ο πρώην υπουργός επέλεξε τον Κόρφο Κορινθίας για να αγοράσει την εξοχική του κατοικία, συνολικής έκτασης 147 τ.μ. Οι μεσίτες της περιοχής υπολογίζουν την εμπορική αξία του σπιτιού στις 350.000 ευρώ. Σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του κ. Τσοχατζόπουλου, η βίλα που αγοράστηκε το 1994 ανήκει κατά το ήμισυ στον ίδιο και, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπόλοιπο 50% ανήκει στην πρώην σύζυγό του. Ωστόσο, ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν επισκέπτεται σχεδόν ποτέ το συγκεκριμένο σπίτι. Η βίλα που είναι χτισμένη στο ψηλότερο σημείο της περιοχής διαθέτει την καλύτερη θέα και βρίσκεται μέσα στα πεύκα. Περιλαμβάνει ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο, έναν μεγάλο κήπο και υπόγειο πάρκινγκ.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]