Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Χριστόφιας κλείνει στρατιωτικές μονάδες στην Κύπρο!

Παραδίδει ολόκληρη την Κύπρο;

Οι Διοικητές τεσσάρων Σχηματισμών πήραν μόλις χθες διαταγή για διάλυση των μονάδων τους και οριστικό κλείσιμό τους μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Αξιοθρήνητη χαρακτηρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στην Εθνική Φρουρά ανώτατοι αξιωματικοί της Δύναμης, οι οποίοι κάνουν λόγο για ολοκληρωτική διάλυση του στρατού μας.
Καταγγέλλουν ότι εργολαβικά και χωρίς τους απαραίτητους σχεδιασμούς το Υπουργείο Αμυνας και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς προχωρει με γοργούς ρυθμούς στο κλεισιμό όχι μόνον Φυλακίων που βρίσκονται στη Γραμμή Αντιπαράταξης, όπως αποκάλυψε χθες η «Μ», αλλά και στο κλείσιμο σημαντικών μονάδων της Δύναμης.
Λουκέτο και σε στρατόπεδα!
Οπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μόλις χθες οι Διοικητές τεσσάρων Σχηματισμών πήραν διαταγή για διάλυση των μονάδων τους και οριστικό κλείσιμο τους μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για τον Πρώτο Λόχο Υλικού Πολέμου (ΛΥΠ) που βρίσκεται στον Μαθιάτη και εξυπηρετεί 40 μονάδες σε όλη την Επαρχία Λάρνακας, τον Δεύτερο Λόχο Υλικού Πολέμου (ΛΥΠ) που βρίσκεται στην Κλήρου και εξυπηρετεί 40 μονάδες από την Βυζακία μέχρι τον Αστρομερίτη, τον 73ο Λόχο Μηχανικού που βρίσκεται στην Λεμεσό και το 10ο Λόχο Ειδικών Αποστολών (ΛΕΑ) που βρίσκεται στην Κόσιη.
Οπως ανέφεραν στη «Μ» στρατιωτικές πηγές οι μεθοδεύσεις του Υπουργείου Αμυνας και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς υποβόσκουν εδώ και καιρό ελέω της ούτω καλούμενης αναδιοργάνωσης της Δύναμης που εξήγγειλε η κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια από τις πρώτες κιόλας μέρες της διακυβέρνησής της. Λόγω όμως τις καθολικής και έντονης αντίδρασης των βουλευτών της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής μπήκε προσωρινό φρένο. Πρόσφατα όμως ΥΠΑΜ και ΓΕΕΦ αποφάσισαν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των σχεδιασμών τους μονομερώς αγνοώντας τις φωνές και τις αντιδράσεις της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες ΥΠΑΜ και ΓΕΕΦ πήραν από την κυβέρνηση το πράσινο φως μόλις περάσουν οι ευρωεκλογές να «πιάσουν δουλειά».
Ανωχύρωτη γραμμή αντιπαράταξης
Στο μεταξύ έντονη είναι και η ανησυχία για την τρύπα ασφάλειας που δημιουργεί στη γραμμή αντιπαράταξης το κλείσιμο μεγάλου αριθμού Φυλακίων κατά μήκος της.
Οπως αποκάλυψε η «Μ» ΥΠΑΜ και ΓΕΕΦ προχώρησαν τις τελευταίες μέρες στο κλείσιμο αριθμού Φυλακίων στη γραμμή αντιπαράταξης της Περιοχής Πύργου Τυλληρίας, ενώ μόλις προχθές βράδυ εγκαταλείφθηκαν ακόμη δύο Φυλάκια στην περιοχή της Ελεύθερης Αμμοχώστου.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. πρεπει να ακουσουμε και την αλλη αποψη.Δεν ειναιδυνατον ο Χριστοφιας να κλεινει φυλακια επειδη ετσι του αρεσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]