Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόταση μέσα από τα Σκόπια για διάλυση των Σκοπίων!

Ο Γκρούεφσκι αντιμέτωπος με εφιάλτες!

Μια νέα ομάδα αλβανών πολιτικών έκανε την εμφάνισή της στην ΠΓΔΜ και κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης τύπου χθες, ζήτησε την "ομοσπονδιοποίηση ή καντονιοποίηση της ΠΓΔΜ" αλλά και διαχωρισμό των Σλαβομακεδόνων από τους Αλβανούς με βάση το ελβετικό και βελγικό πρότυπο!
Η συντονισμένη ενέργεια, των νέων αλβανών πολιτικών, δείχνει πως κάποιοι "έμπειροι" κρύβονται πίσω από την "ριζοσπαστική" πρόταση που κατατέθηκε. Ταυτόχρονα δηλώνεται μία σαφέστατη πίεση προς τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, να προχωρήσει προς τον εξευρωπαϊσμό της χώρας, αφού ολοκληρώσει το ζήτημα της ονομασίας και τη διαφορά που έχει προκύψει με την Ελλάδα.
Η ομάδα, με επικεφαλής τους Αλβανούς πολιτικούς Hisni Shakiri, Sefedin Haruni, Bardulj Mahmuti και Nevzat Halili , ιδρυτικά μέλη του κινήματος "Ilirida", διευκρινίζουν πάντως πως δεν είναι υπέρ της ένοπλης σύγκρουσης για την επίτευξη των στόχων αλλά προτρέπουν σε... συνταγματικές αλλαγές που θα επιτρέψουν τους Αλβανούς της ΠΓΔΜ, οι οποίοι αποτελούν σήμερα το 30%του πληθυσμού της χώρας ,να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα.
Και μόνη η αναφορά, πως δεν επιθυμούν ένοπλη σύγκρουση, αποτελεί ξεκάθαρη προειδοποίηση προς την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ. Μία προειδοποίηση μέσα από τους φανατικούς πυρήνες του UCK που υπάρχουν και έχουν κάποια υποτυπώδη δράση-εμφάνιση στις περιοχές της ΠΓΔΜ όπου το Αλβανικό πληθυσμιακό στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο. Έτσι, νιώθοντας οι Αλβανοί των Σκοπίων πως "χάνουν το τρένο" της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, δείχνουν να αναλαμβάνουν μία σημαντική πρωτοβουλία για να μπορέσουν να "απελευθερωθούν" και υπό την μορφή των καντονίων (αυτοδιοικούμενες περιοχές) να προσχωρήσουν ευκολότερα στην Αλβανία, που απολαμβάνει ήδη την "στοργή" του ΝΑΤΟ και που πολύ σύντομα θα βρεθεί στον προθάλαμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
"Η αλβανική γλώσσα δεν είναι ίση με τη "Μακεδονική" γλώσσα. Οι Αλβανοί να μην είναι ίσοι με τους "Μακεδόνες", τόνισε ο N. Halili κατά τη συνέντευξη Τύπου, που ζητά επιπλέον και την αναγνώριση του γεγονότος ότι οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ είναι αυτόχθονες.
Αναλυτές των Σκοπιανών ΜΜΕ υποστήριζαν χθες πως η ριζοσπαστικοποίηση ορισμένων αλβανικών φορέων στην ΠΓΔΜ άρχισε να γίνεται εντονότερη το τελευταίο διάστημα κυρίως έπειτα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα μετά το Ελληνικό βέτο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Αλβανοί θα μπορούσαν να... θυσιάσουν το όνομα της χώρας εάν ήταν δυνατή η άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, σε αντίθεση με τους Σλαβομακεδόνες.
Η ομάδα "Ιλιρίδα" έχει την υποστήριξη της Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου του Τέτοβο, του Σωματείου Βετεράνων Ανταρτών από τη σύγκρουση του 2001, και πολλών άλλων ενώσεων πολιτών.
Άγνωστο, για το ποιά θα είναι η αντίδραση του Σκοπιανού πρωθυπουργού. Δεδομένο πάντως πρέπει να θεωρείται πως αν θελήσει να "τρίξει τα δόντια" του προς τους Αλβανούς των Σκοπίων, οι εξελίξεις θα είναι τραγικές τόσο για τον ίδιο όσο και για το σύνολο του κρατιδίου, όπου η σκιά της πλήρους διάλυσης δείχνει πως έχει κάνει την εμφάνισή της...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Αμάν και ποτε να'ρχίζει ο ζουρνάς να παίζει για να δράξουμε τα νταούλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήν φαντάζεσται ότι θα αφήσουν η Η.Π.Α. τα γεγονότα να εξελιχθούν αρνητικα για τις στρατηγικες τους επιδειώξης στη περιοχή.
    Να μή ξεχνάτε ότι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση τους είναι στά Σκόπια.
    Είναι ανόητο το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πισω απο αυτην την ιστορια κρυβονται οι Αμερικανοι. Το "Διαιρειν και βασιλευε" βρισκει παντου εφαρμογη.Το θεμα ειναι να το εκμετελλευτει η Ελλαδα και να μην δεχθει υποτελεις λυσεις απο τον Νιμιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπαρχει καποιος που πιστευει, πως οι Αλβανοι κινουνται μονοι τους;;;
    Οι τελευταιες κινησεις των Αλβανων πατροναρονται απο τους αμερικανους (οπως και ολες οι κινησεις των Αλβανων, τιποτα δεν θε εκαναν χωρις τους προστατες τους...) και ειναι μια εμεση πιεση στους σκοπιανους να αλλαξουν την αδιαλακτη σταση τους...
    Πιεσαν εμας, τωρα πιεζουν αυτους και μετα θα πιεσουν αλληλους αν χρειαστει...!
    Για να δουμε ποιος θα αντεξει πιο πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]