Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέτρα ζητά να βρει η κυβέρνηση μπροστά στο φαινόμενο "Άγιος Παντελεήμονας"

Τώρα η κυβέρνηση ομολογεί πλέον

πως υπάρχουν πολλά προβλήματα

Σε εμπόλεμη ζώνη τείνει να εξελιχθεί πλέον η πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας. Κάτοικοι της περιοχής, αλλοδαποί, ρατσιστικές (Χρυσή Αυγή) και αντιρατσιστικές οργανώσεις, σχεδόν κάθε βράδυ, συγκροτούν ένα «εργαστήριο δοκιμών» για τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας, ενώ η Αστυνομία, ανακοίνωσε τη λήψη τριών «θεσμικών» μέτρων για την αποφυγή ακόμη πιο δυσάρεστων καταστάσεων.
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εσωτερικών πιέζει, μέσω της Ε.Ε., για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος των μη νόμιμων μεταναστών, που συνιστούν τη βασική πηγή του προβλήματος.
«Το θέμα το παρακολουθούμε εδώ και καιρό, έχουμε ξεκινήσει την υποδομή για να μπορέσουμε να το λύσουμε και δεν το είδαμε μονάχα την επομένη των εκλογών», τόνισε χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλος, υπό το βάρος και της πολιτικής πίεσης που ασκείται στην κυβέρνηση από τον ΛΑΟΣ, που μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε διάταξη μάχης. Το θέμα θα απασχολήσει και τη σημερινή Κυβερνητική Επιτροπή,ενώ συνολικές λύσεις στο κομμάτι της παράνομης μετανάστευσης θα πρέπει να αναμένονται -σε επίπεδο Ε.Ε.- έως το τέλος Ιουλίου.
Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η περίπτωση του Αγίου Παντελεήμονα θα λειτουργήσει, κατά κάποιον τρόπο, ως «πιλότος» για την αντιμετώπιση κι άλλων, αντίστοιχων,προβλημάτων που έχουν εντοπισθεί σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας,αλλά και όλης της χώρας. Γιατί ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος ο «ιός του Αγίου Παντελεήμονα» να επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με λαθρομετανάστες.
Όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Παυλόπουλος εξήγγειλε νέα μέτρα και ηΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της με στόχο να υπάρξουν απτά αποτελέσματα. Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκαν: άμεση επέμβαση σε περιπτώσεις «ανάγκης», επιχειρήσεις«σκούπα», περιφρούρηση των κοινόχρηστων χώρων, αντιμετώπιση του μικροεγκλήματος, εμπέδωση βήμα-βήμα του αισθήματος ασφάλειας με ελέγχους και περιπολίες, καταγραφή των μεταναστών με σεβασμό στην προσωπικότητα όλων, αλλά και μεταφορά του ΟΚΑΝΑ από την περιοχή. Ωστόσο, όπως λέει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχει σε συσκέψεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, «τα μέτρα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της καταστολής».
«Όλο αυτό το κλίμα δημιουργεί συνθήκες έντασης και αυτές ακριβώς οι συνθήκες θα πρέπει να ανατραπούν από την επίσημη Πολιτεία,η οποία θα πρέπει να “ανοίξει τα μάτια” και αντί να διεκδικεί τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου να σχεδιάσει το πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα, το οποίο παίρνει καθημερινά εκρηκτικές διαστάσεις σε όλη την Ελλάδα»,λέει στον ΕΤ ένας από τους παλιότερους κατοίκους της περιοχής.
Γεγονός αποτελεί πάντως ότι ο πολίτης -κάτοικος της περιοχής, εξαιτίας αυτής της κατάστασης, εκβιάζεται ψυχολογικά, φοβάται και κλείνεται σπίτι του ή φεύγει από την πλατεία εξαιτίας του φόβου μήπως πέσει θύμα ληστείας ή ξυλοδαρμού.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Μια παρατήρηση...Η Χρυσή αυγή δεν είναι ρατσιστική οργάνωση ούτε καμιά συμμορία...Ο λόγος ύπαρξης της αλλά και η δυναμική παρουσία της δεν οφείλεται ούτε είναι μόνο ενάντια στην μετανάστευση...Η χρυσή αυγή είναι παρών και για την Μακεδονία ,για την Β.Ήπειρο,για την Κύπρο ,για το βιβλίο της ιστορίας κτλ...Είναι η μόνη που τιμά κάθε χρόνο τα ιμια και την Άλωση και άλλα πολλά..Δηλαδή με λίγα λόγια είναι ένα Εθνικιστικό κίνημα ...ένα Εθνικιστικό κόμμα που πολεμάει για την Ελλάδα και το Ελληνικό Έθνος...

    Αυτό δεν την κάνει ρατσιστική οργάνωση εκτός αν δέχεσαι ότι είσαι και εσύ ρατσιστής...

    Αυτά τα ολίγα γιατί βαριέμαι να γράφω κιόλας...στο pc εννοώ γιατί κάπου αλλού γράφω συνεχεία όλους τους αντιρατσιστές....

    υ.γ.δεν εννοώ εσένα φίλε Κώστα....
    καλησπέρα από έναν "ιντερνετικα" γνωστό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία λύση υπάρχει,ΑΠΕΛΑΣΗ όλοι,εδώ καί τώρα,διαφορετικά τό μέλλον τό βλέπω πολύ ζοφερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μοναδικη λυση ειναι η ποσοστωση (2-3%)του πληθυσμου της χωρας και κλεισιμο συνορων.Ορισμενος αριθμος μεταναστων ειναι απαραιτητος σε καθε χωρα, διοτι πολλοι μεταναστες ασχολουνται με δουλειες που δεν κανουν οι Ελληνες πλεον.Το προβλημα ομως δεν ειναι μονο οι λαθρομεταναστες αλλα και οι νομιμοι μεταναστες που επιδιωκουν να ερθουν στην Ελλαδα.Αν υπαρχουν 200.000 νομιμες αιτησεις απο χωρες της Ασιας, Αφρικης κ.α πως ειναι δυνατον να αφομοιωθουν στην ελληνικη κοινωνια? Αλλωστε με το δημογραφικο προβλημα που εχει η Ελλαδα, κινδυνευουμε σε 10 χρονια να γινουμε μειονοτητα στην ιδια μας την πατριδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]