Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία ενδιαφέρεται για την Κύπρο

Ζητά ενεργό ρόλο στις συνομιλίες

Την κυβέρνηση της Ρωσίας θα ενημερώσει για τις συνομιλίες στο Κυπριακό ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ που θα επισκεφθεί τη Μόσχα στις 15 Ιουνίου και θα έχει συνάντηση με το Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Βλαντίμιρ Τιτόφ και αξιωματούχους του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Την ενεργή ανάμειξη της Ρωσίας στις διεργασίες για το Κυπριακό επιβεβαίωνει και η σημερινή τηλεφωνική συνομιλία Κυπριανού - Λαβρόφ αλλά και η ιεράρχιση από τον Πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ του Κυπριακού ως "μη διευθετημένο πρόβλημα".
Τις... προοπτικές των διμερών σχέσεων και σειρά άλλων θεμάτων, μεταξύ των οποίων και την κατάσταση γύρω από τη διευθέτηση του Κυπριακού, συζήτησαν τηλεφωνικά οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Ρωσίας Μάριος Κυπριανού και Σεργκέι Λαβρόφ.
Τα Κυπριακά ΜΜΕ επικαλούμενα ρωσικές διπλωματικές πηγές,υποστηρίζουν πως έχει οριστικοποιηθεί η επίσκεψη του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ στη Μόσχα στις 15 Ιουνίου η συνάντησή του με το Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Βλαντίμιρ Τιτόφ για διαβουλεύσεις για το Κυπριακό με αξιωματούχους του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Όπως είχε αναφέρει εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, το Κυπριακό είχε συμπεριληφθεί μεταξύ των «μη διευθετημένων καταστάσεων» στην Ευρώπη κατά την πρόσφατη συνάντηση ΕΕ – Ρωσίας στο Χαμπάροφσκ της ρωσικής Άπω Ανατολής στα τέλη Μαΐου.
Τα θέματα αυτά ήταν κατά την απαρίθμηση του Προέδρου Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, που επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, «η Κύπρος, το Κόσσοβο, τα προβλήματα ασφάλειας στον Καύκασο, η σύγκρουση της Γεωργίας με τη Ν. Οσετία και την Αμπχαζία».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]