Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Καραμανλής και Μπακογιάννη ξέρουν τις θέσεις μου...


«Εντάξει, αλλά εσείς τι κάνετε; Αν δεν αναγνωρίζεις τον μουφτή που εξέλεξαν οι πολίτες μου στη Δυτική Θράκη, αν διορίζεις εσύ τον μουφτή, συγγνώμη φίλε... Αν δεν αντέχουν τη λέξη “Τούρκος” στη Δυτική Θράκη, πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν στον τηλεοπτικό σταθμό ΝΤV.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει μεταφέρει τα επιχειρήματα της Άγκυρας στον Κώστα Καραμανλή και στην Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά εκείνοι «δεν μπορούν να υποστηρίξουν τον εαυτό τους», επειδή, όπως σημείωσε, «τους πιέζουν τα ΜΜΕ». Επιπλέον, τους έκανε- όπως υποστήριξε- συστάσεις να «σέβονται παντού με τον ίδιο τρόπο το δίκαιο των μειονοτήτων».
Ξεσκέπασε ο Τούρκος πρωθυπουργός την (τυχόν) ενδοτικότητα του Έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη ή πρόκειται για ένα παιχνίδι εντυπώσεων, που παίζει ο Ταγίπ Ερντογάν και που απευθύνεται αποκλειστικά στο εσωτερικό της χώρας του;
Με βάση την "αιτιολόγηση" και την αναφορά του κυρίου Ερντογάν, σε "πίεση των ΜΜΕ", μπορούμε εύκολα να εξάγουμε το συμπέρασμα πως ο Τούρκος πρωθυπουργός για μία ακόμη φορά ψεύδεται ασύστολα, δεν τηρεί καμία ηθική στις πολιτικές του επιλογές και προσπαθεί προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ίδιος στο εσωτερικό της Τουρκίας (με τους εθνικιστές και του Κεμαλιστές) να τα εξάγει "δια της πλαγίας οδού" στην Ελλάδα. Και αυτό, επειδή τα Ελληνικά ΜΜΕ ποτέ δεν έχουν πιέσει επάνω σε ζητήματα εθνικά και μάλιστα πράττοντας το τελείως αντίθετο, δεν αναφέρονται καθόλου (σχεδόν) σε θέματα που άπτονται εθνικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα όσα έχουν να κάνουν με την Τουρκία.
Σαφέστατο είναι πως ο κύριος Ερντογάν επιθυμεί να στρεβλώσει την πραγματικότητα και να βγει κερδισμένος, σε οτιδήποτε θα μπορέσει να αποκομίσει μέσα από την αναστάτωση που επιθυμεί να προκαλέσει. Ο εκβιασμός του για το θέμα της Χάλκης και ο συμψηφισμός του με τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης, που τολμά με περίσσιο θράσος να τους αποκαλεί "πολίτες" μου, μετατρέπονται σε "αιτήματα" χωρίς να γίνει καμία αναφορά στη Συνθήκη της Λωζάνης και στις διακρατικές συμφωνίες που έχουν υπάρξει τόσο για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης όσο και για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης.
Φυσικά, ο κύριος Ερντογάν ανακινεί το ζήτημα κατά το δοκούν, όμως το ότι τολμά να συμπεριλαμβάνει στα ψεύδη του και τον Έλληνα ομόλογό του, τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, καθώς και την κυρία Μπακογιάννη, αποτελεί ζήτημα στο οποίο η Ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δεν θα πρέπει να μείνουν απαθείς, εφόσον βέβαια επιθυμούν να ξεσκεπάσουν τον ψεύτη και ανήθικο Τούρκο πολιτικό... Κάθε σιωπή εκ μέρους των Ελλήνων πολιτικών μπορεί κάλλιστα να ερμηνευθεί ως αδυναμία αντιμετώπισης των λόγων του Ερντογάν. Εδώ δεν μπορεί να ισχύσει το "η σιωπή μου προς απάντησή σου", επειδή το θέμα είναι εθνικό και οφείλουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι να τοποθετηθούν. Η σιωπή τους μόνο ως συναίνεση και πλήρη παραδοχή, των όσων είπε ο κύριος Ερντογάν, μπορούν να εκληφθούν.
Σε τυχόν απορία σας, εάν έχει υπάρξει προσωπική απάντηση, τόσο του Κώστα Καραμανλή όσο και της Ντόρας Μπακογιάννη, στους ισχυρισμούς του Ερντογάν, η απάντηση είναι αρνητική. Καμία δήλωση, κανένα σχόλιο δεν υπήρξε μέχρι στιγμής προδίδοντας έτσι πως... "κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας"...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.
    ΙΔΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

    Η συνέχεια εδώ: http://ellinikoforum.blogspot.com/2009/06/blog-post_9761.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μειονοτητες εχουν καθαρα θρησκευτικο προσδιορισμο και οχι φυλετικο.Φυλετικα οι Ελληνες μουσουλμανοι ειναι Πομακοι και ουδεμια σχεση εχουν με Τουρκους.Το Τουρκικο προξενειο στην Κομοτηνη εφαρμοζει αψογα την τουρκικη προπαγανδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τούρκος πρωθυπουργός κάνει τη δουλειά του.-
    Ο Έλληνας πρωθυπουργος επίσης κάνει τη δουλειά του.....................
    Ο Ελληνικός λαός τί κάνει????????
    Βράζη στο ζουμή του και νομίζη ότι την ημέρα των ευρωεκλογών με την αποχή του κάτι έκανε.
    Είμαστε άξιοι τις μοίρας μας,ραγιάδες,και πνευματικοί γενίτσαροι σε βάρος τις αγαπημένης υποτήθετε πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]