Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Η μαμή των προβλημάτων

Κώστα έχεις να πεις κάτι στον Ταγίπ;

Οι σχέσεις της Τουρκίας και του «φασισμού» που πάντα υπήρχε στα κρατικά όργανά της, είναι δεδομένη και πολλάκις αποδεδειγμένη ιστορικά. Οι βλέψεις της προς τα γειτονικά κράτη, των οποίων πλούσια εδάφη εποφθαλμιούσε πάντα η Άγκυρα είναι επίσης ένα γεγονός, που δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς αντικειμενικός παρατηρητής της δράσης της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.
Στην αναφορά του για Τουρκική μειονότητα στη Θράκη, που μόλις χθες έκανε ο κύριος Ερντογάν, ξέχασε πως υπάρχουν Κούρδοι στην Τουρκία που δεν τους αναγνωρίζεται ούτε καν η γλώσσα, παρά μόνο πρόσφατα έγινε αποδεκτή η ύπαρξή τους ως έθνος. Μέχρι τώρα κυνηγήθηκαν, βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν και εξευτελίστηκαν από το τουρκικό κράτος.
Κι ενώ οι εθνικές μειονότητες στην Τουρκία αποτελούν περίπου το 80% του συνολικού πληθυσμού, η τουρκική κυβέρνηση, τόσο η σημερινή όσο και αυτές του παρελθόντος, συνεχίζουν να τους αρνούνται την παραχώρηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων… Πράγματι, στα κυβερνητικά κλιμάκια της Τουρκίας διατηρείται μία ιδιόμορφη αίσθηση του δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των μειονοτήτων και της γενικότερης πραγματικότητας.
Τα ίδια συνέβησαν κατ’ επανάληψη προς τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως εθνική μειονότητα και τους σκότωσαν, λεηλάτησαν τις περιουσίες τους, τους εξευτέλισαν και τους έδιωξαν ποικιλοτρόπως, όπως γνωρίζει μοναδικά να κάνει «το φασιστικό κράτος» της Τουρκίας.
Στον αντίποδα, οι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες της Θράκης, βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης, κατάφεραν να αυξηθούν πληθυσμιακά, χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια (παρά μόνο τα ρατσιστικά και εθνικιστικά μηνύματα που έσπερνε πάντα η Άγκυρα) να εισαχθούν στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και να αναπτυχθούν, δίχως εμπόδια στην εκπαίδευση (με δική τους θέληση και την ανοχή του Ελληνικού κράτους διατηρούν ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στα οποία διδάσκουν κυρίως μουσουλμάνοι εκπαιδευτικοί), την οποία τελευταία κάνουν σημαντική στροφή δείχνοντας πασιφανέστατα προτίμηση προς την Ελληνική δημόσια εκπαίδευση.
Στα πλαίσια της αμοιβαιότητας μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας κι ενώ ο κύριος Ερντογάν είναι υποχρεωμένος να σέβεται τις διεθνείς συνθήκες (Λωζάνης) ερμηνεύει αυθαίρετα, βιάζοντας την κοινή λογική, και απαιτεί να εξισώσει δεδομένα τα οποία καμία λογική σχέση δεν έχουν μεταξύ τους, υποβιβάζοντας ταυτόχρονα, ηθελημένα, τον ρόλο και την ύπαρξη του Πατριαρχείου, του Πατριάρχη, της Οικουμενικής Συνόδου και όλων των Ιεραρχών του Πατριαρχείου!!!
Ο κύριος Ερντογάν εμφανίζει τις υποχρεώσεις του ως παραχωρήσεις και συνεχίζει να απαιτεί, αλλά και να λοιδωρεί και να εξευτελίζει την Ελληνική πολιτική τόσο σε επίπεδο εξωτερικής όσο και σε επίπεδο εσωτερικής πολιτικής της χώρας μας. Διακαής πόθος του Τούρκου πρωθυπουργού είναι να τοποθετήσει σε ατζέντα συζητήσεων το θέμα των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης (έτσι τους αναγνωρίζει η ίδια η Τουρκία στη συνθήκη της Λωζάνης) ως Τούρκων της Θράκης!!! Μάλιστα, για να επιτύχει αυτή την αλλαγή από θρησκευτική σε εθνική μειονότητα, δεν διστάζει να προκαλεί αποκαλώντας τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης «πολίτες μου»!!!
Δεν σταματά όμως στον χαρακτηρισμό αυτό, αλλά στη συνέχεια εκθέτει και τον Έλληνα πρωθυπουργό, αναφέροντας πως «εγώ τα έχω πει στον Κώστα, αλλά αυτός δεν μπορεί να υπερασπιστεί τις θέσεις του λόγω των ΜΜΕ»!!! Με απλά λόγια, δηλαδή, ο κύριος Ερντογάν μας λέει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφωνεί με τις απόψεις περί τουρκοποίησης των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης!!! Δεν θα αναρωτηθώ αν είναι αλήθεια, αλλά θα περιμένω από τον κύριο Καραμανλή, τον πρωθυπουργό της χώρας, να υπερασπίσει τον εαυτό του απέναντι σε αυτό το κύμα λάσπης που μας ήρθε από τη γείτονα χώρα Τουρκία, δια στόματος μάλιστα του κουμπάρου του, Ταγίπ Ερντογάν…
Κωνσταντίνος


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]