Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρώτα ο (μουσουλμάνος) πολίτης

Από το ρεπορτάζ των τελευταίων 48 ωρών

Η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε να «δημιουργηθεί Τζαμί και στο Σχιστό να φτιαχτεί μουσουλμανικό νεκροταφείο». Το ίδιο βράδυ η αστυνομία συνέλαβε γύρω από την Ομόνοια, πέντε λαθρομετανάστες που δεν ήταν πελάτες του δικτύου των Κουρτοβίκιων Νομικών Παραστατών &. Co (Επειδή δεν ήταν πελάτες).
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι λαθρομετανάστες είναι 200.000 - 250.000. Τα άλλα δύο εκατομμύρια είναι νόμιμοι, γιατί έχουν ζητήσει άσυλο.
Το, (πρώτα ο μουσουλμάνος πολίτης), ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι όταν γίνει κυβέρνηση, «με παρεμβάσεις σχεδιασμένες και συνολικές, σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και ΜΚΟ», (χωρίς ΜΚΟ δεν γίνεται τίποτα), θα κάνει « σοβαρές δημόσιες επενδύσεις», (με δανεικά που θα πληρώσουν οι Έλληνες), για την στέγαση των μεταναστών. Το, (πρώτα ο μουσουλμάνος πολίτης) ΠΑΣΟΚ, θα αγωνισθεί για την «ένταξη των νομίμων μεταναστών στην κοινωνία μας» με «σοβαρές πολιτικές στο χώρο της παιδείας», και την απόδοσης του δικαιώματος της ιθαγένειας σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και ιδιαίτερα στους νέους της δεύτερης γενιάς».
Η «γιαγιά του Πόντου», Σάνο Χάλο, η 100χρονη Πόντια που κατάφερε να διασωθεί από τη γενοκτονία, καθώς και η κόρη της, Θία Χάλο ,η οποία με συγγραφική δουλειά ανέδειξε και πρόβαλε την πολιτιστική κληρονομιά του Ποντιακού Ελληνισμού, απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια, στις 12 Ιουνίου και ορκίστηκαν κατά τη διάρκεια τελετής στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη , ότι «θα φυλάττουν πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και στους νόμους και θα εκπληρώνουν ευσυνείδητα τα καθήκοντα ως Ελληνίδες υπήκοοι».
Η «γιαγιά του Πόντου», πήρε την υπηκοότητα στα 100 χρόνια της . Για τα παιδιά των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, ο κ. Γιώργος ( πρώτα ο μουσουλμάνος πολίτης) επείγεται να τους παραχωρηθεί η υπηκοότητα με διαδικασία εξπρές.(Το ίδιο λένε, και ο Πάκι-μάν (λόγω των Πακιστανών), ο αλ Αλαβάν, η αλ Παπαρήγα και ο Εφιάλτης με το Χρυσάνθεμο, που επιμένει ότι « η αργοπορία νομιμοποίησής τους εγκλωβίζει στην Ελλάδα»).
Οι Έλληνες από την Αμπχαζία που τους εξόρισε ο Στάλιν στο Καζακστάν, το 1946, περιμένουν ακόμη. Οι 5 της Χειμάρας, που βρίσκονται στη φυλακή, επειδή ύψωσαν την ελληνική σημαία, ίσως δεν θα πάρουν ποτέ την ελληνική υπηκοότητα.
Η δίκη της κ. Στέλλας αναβλήθηκε. Δεν θα μάθουμε ακόμα ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο. Ούτε θα μάθουμε πόσους φόρους πληρώνουν οι γονείς του 25% των Ελλήνων μαθητών της κ. Στέλλας ,και πόσους οι λαθρομετανάστες γονείς του 75%;
Το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης ανήλθε στα 282,071 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου 2009 έναντι 262,07 δισ. ευρώ στο τέλος του 2008, και 175 το 2004. Σήμερα είναι στα 290 και ανεβαίνει. «Τα credit default swaps αποτελούν εργαλεία καταστροφής και θα έπρεπε να τεθούν εκτός νόμου» δήλωσε σήμερα ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros σε ομιλία του σε τραπεζικό συνέδριο.
Ο τουρκοεβραίος καθηγητής Νουριέλ Ρουμπίνι , υποστήριξε κατηγορηματικά ότι για την ελληνική οικονομία χρειάζονται σκληρά μέτρα και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. Ωρολογιακή βόμβα το ασφαλιστικό σύστημα. Χρειάζεται μείωση συντάξεων, αύξηση εισφορών, άνοδος των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης .Μείωση εργατικού κόστους και των εισφορών, αλλά και απελευθέρωση των αγορών, για την ανταγωνιστικότητα, λέει η συνταγή του.
Για τα δυο εκ. λαθρομετανάστες που δουλεύουν ανασφάλιστοι αλλά έχουν δωρεάν περίθαλψη σε βάρος των «ηλιθίων» Ελλήνων, ο μαλάκας καθηγητής δεν είπε λέξη.
Για τους μισθούς των λαθρομεταναστών επίσης. Η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και κάθε οικονομίας εξαρτάται από τα επιτόκια δανεισμού. Ο ανταγωνισμός εξαρτάται από τα καρτέλ. Και αυτά τα ξέχασε ο «μαλάκας καθηγητής».
Η επιδίωξη της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα είναι «οι αγορές να σώζονται στο μέλλον από τις ίδιες τους τις υπερβολές», δήλωσε ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, κ. Λάρι Σάμερς.
Σπύρος Χατζάρας
ΥΓ: Σαλάμ αλέκουμ ΠΑΣΟΚ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]