Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανεβάζει έντονα τους τόνους στα εθνικά θέματα και αντεπιτίθεται στην αντιπολίτευση ο Καραμανλής

Αυστηρότατος απέναντι στους γείτονες

Με σημερινές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός της χώρας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, απευθύνει αυστηρότατες συστάσεις στα εθνικά ζητήματα και «προειδοποιεί» για την στάση εκείνων που επιδιώκουν να «ταράξουν»την ειρήνη στην περιοχή αμφισβητώντας την Ελληνικότητα εδαφών παραχαράσσοντας ιστορικά δεδομένα.
«Διανύουμε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο» είπε ο κύριος Καραμανλής, επαναλαμβάνοντας την κρισιμότητα της χρονικής στιγμής την οποία διανύουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός «εγκαλεί» τους Έλληνες σε θέση επαγρύπνησης, αφού κατά το τελευταίο εξάμηνο πολλές φορές έχει αναφερθεί και έχει ζητήσει «εθνική ομοψυχία και ενότητα».
Ξεκαθαρίζοντας το θολό τοπίο το οποίο δημιουργήθηκε από την εφαρμογή της «μη πολιτικής» της υπουργού Εξωτερικών, κυρίας Μπακογιάννη, ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης πως «στα εθνικά μας ζητήματα υπάρχουν απαράβατες κόκκνες γραμμές». Η δήλωση αυτή του κυρίου Καραμανλή δείχνει να «αδειάζει» την πολιτική δράση της κυρίας Μπακογιάννη και ταυτόχρονα επαναφέρει τα πράγματα στη θέση τους, που είναι η μη παραχώρηση εθνικών κεκτημένων και δικαιωμάτων.
Αναφερόμενος στα Σκόπια και στην εθνικιστική και ταυτόχρονα επιθετική πολιτική του κυρίου Γκρούεφσκι κατά της χώρας μας, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ρητά πως «τα Σκόπια πρέπει άμεσα να εγκαταείψουν τις υπεκφυγές, τους εθνικισμούς του παρελθόντος και τις ανιστόρητες εμμονές» και επίσης έστειλε μήνυμα προς τον Σκοπιανό πρωθυπουργό υενθυμίζοντάς του πως «η πορεία των Σκοπίων έχει προαπαιτούμενο τη λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας»,λέγοντάς του,κατ’ ουσίαν πως, «δεν πρόκειται να έχετε οποιοδήποτε μέλλον ως κράτος, οικονομικό, πολιτικό ή και γεωγραφικό, εάν δεν σοβαρευτείτε και δεν αφήσετε στο παρελθόν τις ακρότητες πάνω στις οποίες κινηθήκατε ως τώρα…»
Δεν ξέχασε ο πρωθυπουργός να αναφερθεί και στην αντιπολίτευση, στέλνοντάς της ηχηρά μηνύματα σχετικά με τον ρόλο της στην σκληρή πραγματικότητα που αντμετωπίζει η χώρα από τις διεθνείς συγκυρίες. Χαρακτηριστικά, ο κύριος Καραμανλής είπε πως "στην πορεία της χώρας από την κρίση (εννοώντας την παγκόσμια οικονομική κρίση- δεν χωρούν παλλινωδίες και κομματικές εμπάθειες". Επίσης, σκληραίνοντας τον λόγο του είπε "έχει και η διαστρέβλωση και το πολιτικό θράσος τα όριά του και είναι γνωστό ποιοί δυσφυμούν την ίδια την χωρα". Η τελευταία δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού αναφερόταν σε όλους εκείνους τους Έλληνες πολιτικούς που με δηλώσεις τους εις βάρος της Ελλάδας κατάφεραν να δημιουργήουν ένα αρνητικό κλίμα αλλά και ένα κλίμα μη εμπιστοσύνης προς την Ελληνική οικονομία και τις αντοχές της, δημιουργώντας έτσι πλείστα όσα προβλήματα για την "οικονομική ευρωστία" της Ελλάδας σε σχέση με εξωτερικούς δανεισμούς ή σχετικά με προσέλκυση επενδυτών.
Σε μία δύσκολη χρονική στιγμή κι ενώ στελέχη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας κατηγορούνται για σκάνδαλα, ενώ έχει κλείσει η Βουλή με πρόσχημα τις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου, ο πρωθυπουργός της χώρας κάνει απότομη στροφή στα εθνικά ζητήματα, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας ξεκρέμαστη την υπουργό Εξωτερικών και παίρνοντας ταυτόχρονα προσωπικά ο ίδιος την ευθύνη (αλλιώς δεν υπήρχε λόγος να αναφερθεί στα εθνικά θέματα) για την εξέλιξη των εθνικών ζητημάτων.
Μήπως πρόκειται για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με την κυρία Μπακογιάννη να «πετιέται στην άκρη»;
Μήπως πρόκειται για μία προσπάθεια τέτοια που σκοπό έχε να μας κάνει να ξεχάσουμε το «κλίμα» των τελευταίων ημερών;
Μήπως η στροφή αυτή γίνεται ως πολιτικό στήριγμα της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές;
Μήπως, οι εξελίξεις με τους γείτονες έχουνε φτάσει στο απροχώρητο και ανέλαβε προσωπικά ο πρωθυπουργός να τους «ειδοποιήσει» για τις προθέσεις του εάν συνεχιστούν εκ μέρους τους οι ενέργειες εις βάρος της Ελλάδας;
Όπως και να έχει, ο κύριος Καραμανλής σήμερα "γύρισε το φύλλο", προειδοποιώντας εχθρούς και φίλους, αλλά κυρίως τους γείτονες...
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τώρα που έφθασαν οι εκλογές, και παίζουν σύντομα κ εθνικές εκλογές, τώρα προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί.

    Γι αυτό έβαλε τον Μαρκογιαννάκη και γι αυτό άρχισε να σοβαρεύεται η στάση της ΕΛ.ΑΣ. Αλλά πριν λίγους μήνες κάηκε η αθήνα. Ποιος πλήρωσε για τις ζημιές;

    Οι Τούρκοι παρελαύνουν στην Θράκη μας. Αναφέρομαι στους τούρκους επίσημους που έρχονται με την κάθε αφορμή. Πού ήταν η κυβέρνηση; Πως αντέδρασε και στις υπόλοιπες προκλήσεις των Τούρκων (παραβιάσεις κλπ); Γιατί είχε ο Καραμανλής τον Παυλόπουλο δίπλα του;Και γιατί η Ντόρα να ασκεί την εξωτ.πολιτική;

    Ο κ. Καραμανλής δείχνει μεταμέλεια ή προσπαθεί να μας ξεγελάσει άλλη μία φορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]