Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανακοινώσεις Χριστόφια, ότι αυτό και αν σημαίνει!!!

Τι σημαίνει το «με ό,τι αυτό σημαίνει»;

ΕΝΩ την Κυριακή ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κ. Ά. Κυπριανού εξήγγειλε ότι «πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε το διάλογο [με τις ηγεσίες ΔηΚο και ΕΔΕΚ] και θα ξεκαθαρίσουμε πώς αντιλαμβανόμαστε αυτή τη λύση της Διζωνικής, Δικοινοτικής, Ομοσπονδίας» («Φ» 3.5.09), από το Κατάρ, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, ο πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε προχθές ότι, «η λύση θα είναι λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής, Ομοσπονδίας, ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ».
Είναι άξιο προσοχής ότι ο προσδιορισμός «με ό,τι αυτό σημαίνει», έχει μια σημαντική διαφορά από τον προσδιορισμό που έδινε ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος στη ΔΔΟ «ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ», έστω κι αν δεν προσδιόριζε ποιο ακριβώς είναι το «σωστό περιεχόμενο» στην, εξαρχής, ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ (πάντα) πατρότητας και απαίτησης ΔΔΟ!

ΑΛΛΑ, ο κ. Χριστόφιας, επεξηγώντας περαιτέρω το περιεχόμενο του γρίφου «με ό,τι αυτό σημαίνει», εκφώνησε, με έντονη προστακτική προς τους Έλληνες Κυπρίους, τη διαταγή «να το χωνέψουν» ότι: Αυτή η λύση σημαίνει πως «οι Έλληνες Κύπριοι ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ την Κ.Δ., θα έχουν και ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ στη διακυβέρνηση της χώρας, που είναι οι Τουρκοκύπριοι» («Χαραυγή 7.5.09 σελ.9). Ο Έλλην Κύπριος πρόεδρος κ. Χριστόφιας, παρότι καυχιέται ως παιδιόθεν δημοκράτης και επί δεκαετίες ηγέτης του κοπτόμενου υπέρ δημοκρατίας ΑΚΕΛ, παρέλειψε να ομολογήσει ότι αυτό το «συνεταιρικό κυβερνάν» καταλύει την πρώτιστη αρχή της δημοκρατίας. Το ότι, δηλαδή, η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία κατοχυρώνεται: «Διά το μη ες ολίγους αλλ' ες πλείονας οικείν δημοκρατία κέκληται», καθώς όρισαν, άπαξ και διά παντός και πανταχού και εσαεί, οι γεννήτορες του δημοκρατικού πολιτεύματος στην αρχαία Αθήνα το 430 π.Χρ. διά στόματος Περικλέους, (Θουκυδίδου Β-37).
ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ τους Έλληνες Κύπριους, ο κ. Χριστόφιας να «χωνέψουν» ότι η «λύση» της ΔΔΟ θα είναι, πρωτίστως, αντιδημοκρατική: Θα καταργεί και θ' απαγορεύει τη δημοκρατική υπεροχή του 82% έναντι του 18%. Θα επιβάλει την υποταγή στο 18% ή όποιο άλλο, μεταβαλλόμενο, με τη νομιμοποίηση των Τούρκων εποίκων, ποσοστό, φέρει την ταμπέλα «Τουρκοκύπριοι» (όργανο της Άγκυρας), που θα είναι «ισότιμος συνέταιρος» στο όποιο προκύψει κρατικό «μόρφωμα», εφ' ΟΛΗΣ της Κύπρου. Και που θα έχει την ΕΞΟΥΣΙΑ να απαγορεύει στην ελληνική πλειοψηφία ό,τι και όσα η Άγκυρα θέλει. Η αντιδημοκρατικότητα είναι το ένα από τα πέντε κύρια χαρακτηριστικά της «ΔΔΟ με ό,τι αυτή σημαίνει». Και σημαίνει επίσης; (2) Ανελεύθερη, (3) Άδικη, (4) Ρατσιτική και (5) Ανθελληνική λύση. Για την οποία ο Κυρίαρχος Λαός είπε διά της ψήφου του, με το 76% στις 24.4.04 (και) στους ηγέτες του: ΟΧΙ! (Χωνέψτε το: ΟΧΙ)
ΕΡΩΤΗΣΗ
Όταν ο νεοδιορισθείς υπ.Εξ. της Τουρκίας και από χρόνια «αρχιτέκτων» της νεο-οθωμανικής πολιτικής του κ. Ερντογάν, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, αφικνούμενος στα κατακτημένα, λεηλατημένα, λαφυραγωγημένα και εθνοκαθαρθέντα υπό του Αττίλα, ελληνικά εδάφη της Κύπρου, δηλώνει με καμάρι ότι, μόλις διορίστηκε υπουργός επέλεξε να έρθει πρώτα στο «σπίτι» του την «Τ.Δ.Β.Κ.», προτού καν πάει στο οικογενειακό του σπίτι στην Κωνσταντινούπολη, αντιλαμβάνονται, άραγε, το βάθος του μηνύματός του, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, το ελλαδικό Υπ.Εξ. ο κουμπάρος του Ερντογάν πρωθυπουργός κ. Κ.Καραμανλής και οι λοιποί εν Αθήναις και εν Λευκωσία επί επταετίαν «ερντογανιζόμενοι»;
Λάζ. Α. Μαύρος
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]