Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διζωνική, Δικοινοτική, Ομοσπονδία σημαίνει υποταγή!

Παλιός στρατηγικός σχεδιασμός...
του Λάζαρου Μαύρου
Η πατρότητα των όρων και των εννοιών έχει πάντοτε την καθοριστική πολιτική σημασία της στο περιεχόμενό τους. Κυρίως, για το πού αποβλέπουν και τι ακριβώς στοχεύουν.
Πολιτικά «μεγέθη», γνώριμα σε όσους διαθέτουν επαρκείς γνώσεις πολιτικής ιστορίας και οξεία, ξύπνια ιδίως, αντίληψη στρατηγικής. Η πατρότητα του όρου «Συνεταιρισμός», για το καθεστώς της Κύπρου, είναι βρετανική.
Οι αποικιοκράτες σκαρφίστηκαν το «Συνεταιρισμό» το 1958, με το διχοτομικό και συγκυριαρχικό Σχέδιο Μακμίλαν. Προς ικανοποίηση των δικών τους στρατηγικών συμφερόντων επί (και διά) της Κύπρου και, βεβαίως, της Άγκυρας, την οποία οι ίδιοι εξώθησαν εναντίον της Κύπρου, εναντίον του δικαιώματος Αυτοδιάθεσης - Ένωσης του κυπριακού λαού και του αντιαποικιακού, εθνικοαπελευθερωτικού του αγώνα.

Η πατρότητα της «Διζωνικής, Δικοινοτικής, Ομοσπονδίας», από το 1974, είναι τουρκική: Των Τούρκων εισβολέων κατακτητών και των Τ/κ συνεργατών τους. Η πατρότητα των «Συνιστώντων Στέιτς» είναι, με τη σειρά της, επίσης βρετανική, με την προσωπική σφραγίδα του επίλεκτου του Φόρεϊν Όφεως λόρδου Χάνεϊ, στο περιώνυμο Σχέδιο Ανάν.
Άπαντες, λοιπόν, οι όροι και οι έννοιες, (1) Συνεταιρισμός, (2) Διζωνική, (3) Δικοινοτική, (4) Ομοσπονδία (5) Συνιστώντα Στέιτς, επινοήθηκαν από τους Εγγλέζους και τους Τούρκους, προς εξυπηρέτηση των βρετανικών και τουρκικών στρατηγικών σχεδιασμών, εναντίον και σε βάρος του Ελληνισμού στην Κύπρο.
Ιδιαίτερα καθοριστική πολιτική σημασία έχει, λοιπόν, το γεγονός ότι η κυπριακή πολιτική ηγεσία (οι κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι Έλληνες Κύπριοι ηγέτες και τα κόμματά τους, υποταγμένοι στην πολεμική νίκη του Αττίλα ‘74, υποταγμένοι στη στρατιωτική υπεροχή ισχύος των Τούρκων 1974-2009, υποταγμένοι στους σχεδιασμούς των Βρετανών που, μαζί κυρίως με τις ΗΠΑ, πέρασαν τις «επινοήσεις» τους και για το αναγκαίο «σφράγισμα» από τον ΟΗΕ) όχι μόνο δεν αντέταξε την αναγκαία για κάθε λαό –θύμα εισβολής και κατοχής- άρνηση, απόρριψη και αντίσταση, αλλά υιοθέτησε, τελικά, ως… δικό της «λάβαρο» τους όρους και τις έννοιες που Άγγλοι και Τούρκοι επινόησαν και επέβαλαν ακόμα και στα ελληνικά μυαλά.
Περιοριζόμενη, η κυπριακή ηγεσία, σε… άμυνα «οπισθοφυλακών»: Είτε με τον ακαθορίστου περιεχομένου όρο «με το σωστό περιεχόμενο», είτε με τις «κόκκινες γραμμές»!
Όταν ο έκτος, από το 1974, Πρόεδρος της Κ.Δ. κ. Χριστόφιας προστάζει τους «υπηκόους» του να «χωνέψουν» το «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς» της «Διζωνικής, Δικοινοτικής, Ομοσπονδίας», «με ό,τι αυτό σημαίνει», αυτό τι άλλο σημαίνει από την τελική ΥΠΟΤΑΓΗ στους όρους, τις έννοιες και τους στρατηγικούς σχεδιασμούς Εγγλέζων και Τούρκων;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]