Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο πρόεδρος Γκιούλ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους ομολόγους του, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας

Κινητικότητα στο τρίγωνο
Άνκαρα- Μπακού-Γιερεβάν


Αρχίζει και πάλι μια περίοδος με έντονη κινητικότητα στο τρίγωνο Τουρκίας - Αζερμπαϊτζάν- Αρμενίας. Ενώ έχει κερδίσει ώθηση η διαδικασία "εξομάλυνσης των σχέσεων" ανάμεσα σε Άνκαρα και Γιερεβάν, εντατικοποιήθηκαν οι διαβουλεύσεις αφού λαμβάνονται υπόψη και οι προτεραιότητες του Μπακού.
Υπήρξε κινητικότητα μετά την ανακοίνωση ότι καθορίστηκε ο οδικός χάρτης μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας και ότι επιτεύχθηκε συμβιβασμός για την εξομάλυνση των σχέσεων.
Ενώ διαδίδονταν ειδήσεις περί δυσαρέσκειας του Αζερμπαϊτζάν, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα πριν την επίλυση του ζητήματος του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Τελευταία παρατηρείται και πάλι κινητικότητα στο τρίγωνο Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας.
Στα πλαίσια της συνόδου της ΕΕ για την Ανατολική Εταιρική Σχέση που θα διοργανωθεί στην Πράγα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ (Abdullah Gül) θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ (Ilham Aliyev) και τον Αρμένιο Πρόεδρο Σερζ Σαρκισιάν (Serzh Sargsyan).
Και ο πρωθυπουργός Ερντογάν θα μεταβεί για επαφές στο Μπακού στις 12 Μαΐου.
Οι αναλυτές συμφωνούν στην άποψη ότι η έντονη αυτή διπλωματική κινητικότητα μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα αναφορικά με τη λύση.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]