Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήνυμα στους μουσουλμάνους θα στείλει από την Αίγυπτο ο Ομπάμα

Κρατάει τις υποσχέσεις του όπου επιθυμεί

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα στείλει το πολυαναμενόμενο μήνυμά του προς μουσουλμανικό κόσμο στις 4 Ιουνίου από την Αίγυπτο, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Γερμανία και τη Γαλλία.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας, ο Μπ.Ομπάμα είχε υποσχεθεί να απευθυνθεί στον μουσουλμανικό κόσμο από μουσουλμανική χώρα, μέσα στους πρώτους μήνες από την ανάληψη της προεδρίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επίσης τονίσει ότι επιθυμεί βελτίωση των σχέσεων με τις μουσουλμανικές χώρες, μία θέση που αναμένεται να επαναλάβει στην ομιλία της 4ης Ιουνίου.
Ερωτώμενος γιατί επιλέχθηκε η Αίγυπτος, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, δήλωσε ότι η χώρα αποτελεί κατά πολλούς τρόπους «την καρδιά του αραβικού κόσμου».
Σύμφωνα με τον Ρ.Γκιμπς, μία ημέρα μετά ο Μπ.Ομπάμα θα μεταβεί στη Γερμανία, όπου θα επισκεφθεί την πόλη της Δρέσδης και το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ.
Στις 6 Ιουνίου ο Μπ.Ομπάμα θα βρεθεί στη Γαλλία, όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για την απόβαση στη Νορμανδία.
Επειδή όμως προεκλογικά ο κύριος Ομπάμα είχε δώσει υπόσχεση και στους Αρμένιους για αναγνώριση της γενοκτονίας από τους Τούρκους, καλό θα ήταν να κρατάει ο πρόεδρος των ΗΠΑ όλες τις υποσχέσεις του και να μην θυμάται μόνο αυτές που "δεν πονάνε" ή που τον συμφέρουν...
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]