Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρχισαν οι προκλήσεις του Ταλάτ

Οι Ελληνοκύπριοι εμποδίζουν τις εργασίες
αναστήλωσης της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα


Ο τουρκοκυπριακός Τύπος προβάλλει τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αναφορικά με τις εργασίες αναστήλωσης της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα.
Η εφημερίδα «Βατάν» δημοσιεύει τις δηλώσεις Ταλάτ και προβάλλει ιδιαίτερα τον ισχυρισμό του ότι η Μονή βρίσκεται στα «εδάφη» του ψευδοκράτους και δεν πρέπει οι Ε/κ να το ξεχνούν.
Εξάλλου η εφημερίδα «Μπακίς» αναφέρεται στις δηλώσεις του εκπροσώπου του κ. Ταλάτ Χασάν Ερτσακιτζά ότι ενώ συνεχίζονται οι απευθείας συνομιλίες, η ταυτότητα απόψεων με τη λεγόμενη κυβέρνηση στα κατεχόμενα και την Τουρκία είναι απαραίτητη.
Πρόσθεσε ότι «η τουρκική πλευρά δεν προτίθεται να αποχωρήσει από τις συνομιλίες και ούτε προβάλλει κάτι τέτοιο ως απειλή, κάτι όμως που δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να συμβεί στο μέλλον.»
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ταλάτ ισχυρίστηκε ότι η τ/κ πλευρά κάνει ότι περνά από το χέρι της για την αναστήλωση της κατεχόμενης Μονής και ότι «η ε/κ πλευρά ευθύνεται για τα εμπόδια στα έργα», χρησιμοποιώντας τη φράση «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».
Οι κινήσεις αυτές μεταφράζονται ως "κινήσεις προειδοποίησης" εκ μέρους του Ταλάτ, που προσπαθεί να δώσει ένα στίγμα για την αλλαγή που μπορεί να επέλθει στην αντιμετώπισή του προς την πλευρά των Ελληνοκυπρίων, ενώ κάποιοι δεν διστάζουν να αναφέρουν πως η προειδοποίηση έχει να κάνει προσωπικά με τον κύριο Χριστόφια, στον οποίο αποστέλλεται συγκεκριμένο μήνυμα. Δεν γνωρίζουμε βέβαια τι ακριβώς συζητούν οι δύο άντρες στις κατ' ιδίαν συναντήσεις τους (27 έχουν γίνει μέχρι στιγμής), αλλά ο κύριος Ταλάτ μάλλον δείχνει διατεθειμένος να "βγάλει άπλυτα στη φόρα" ή "να σηκώσει τόση σκόνη" που κανείς δεν θα μπορεί να καθαρίσει τον κύριο Χριστόφια.
Όπως και να έχει, το μήνυμα εστάλει και είναι σαφές: "Έχουμε όπλα να σας χτυπήσουμε και εάν χρειαστεί θα χτυπάμε και κάτω από τη μέση"...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]