Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΓΓ ΝΑΤΟ: Δεν εμπλεκόμαστε στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Διαδοχικά "χτυπήματα" για τον Γκρούεφσκι

Η εκκρεμότητα της ονομασίας παραμένει εμπόδιο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, δήλωσε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ, μετά τις συναντήσεις που είχε στα Σκόπια με τον απερχόμενο πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι. Το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται στη διευθέτηση του θέματος, δήλωσε.
«Η εκκρεμότητα σχετικά με την ονομασία της παραμένει το μόνο εμπόδιο όσον αφορά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Δυστυχώς, το ΝΑΤΟ δεν διαδραματίζει κάποιον ρόλο και δεν εμπλέκεται στο ζήτημα αυτό, το οποίο θέλουμε να δούμε να επιλύεται όσο το δυνατόν συντομότερα διότι η ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση είναι η μοναδική συνταγή όσον αφορά τη μακροχρόνια σταθερότητα και ασφάλεια της περιοχής αυτής», ανέφερε ο Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ και επανέλαβε τη θέση αρχής της Συμμαχίας ότι οι πόρτες της παραμένουν ανοιχτές για την ένταξη νέων μελών.
Επίσης, ευχαρίστησε την ΠΓΔΜ για τη συνεργασία της με το ΝΑΤΟ και τη συμμετοχή της στην ειρηνευτική αποστολή στο Αφγανιστάν.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, σημείωσε από την πλευρά του ότι, παρά την απογοήτευση της χώρας από την απόφαση της Συνόδου του Βουκουρεστίου, η ένταξη στο ΝΑΤΟ παραμένει στρατηγική προτεραιότητα της ΠΓΔΜ.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, ανέφερε ότι η χώρα εκπλήρωσε από τον Απρίλιο του 2008 τις προϋποθέσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ, η οποία, όπως συμπλήρωσε, δεν κατέστη δυνατή για γνωστούς λόγους.
«Παρ' όλα αυτά, η ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για τη χώρα και εμείς θα συνεχίσουμε την πολιτική των μεταρρυθμίσεων», συμπλήρωσε ο Ν.Γκρούεφσκι.
Ο γγ του ΝΑΤΟ ταξίδεψε στα Σκόπια από τα Τίρανα όπου μετείχε σε συνάντηση με υπουργούς Εξωτερικών και εκπροσώπους των πέντε χωρών της «Χάρτας της Αδριατικής» (Αλβανία, Κροατία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη).


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]