Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπολειτουργεί το σύστημα υποκλοπών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών!!!

Λόγω μειωμένου προσωπικού!!!
Β. Γ. Λαμπρόπουλος
O «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΥΠ υπολειτουργεί λόγω μη πληρωμής υπερωριών! Το σύστημα υποκλοπών της ΕΥΠ, που αγοράστηκε αντί 3.375.000 ευρώ και το οποίο έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί συνδιαλέξεις ακόμη και από 1.000 τηλέφωνα, προχωρεί σε καταγραφή συνδιαλέξεων μόνο από 20-30 τηλέφωνα λόγω αδυναμίας της ΕΥΠ να πληρώσει υπερωρίες στους υπαλλήλους... ακροατές των συνομιλιών!
Ετσι, λοιπόν, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στις παρακολουθήσεις υπόπτων για συμμετοχή σε διάφορες εγκληματικές ενέργειες, σε εμπρηστικές και ένοπλες επιθέσεις, σε υποθέσεις κατασκοπείας κτλ., όπως και σε άλλες έρευνες των μυστικών υπηρεσιών.
Σε αυτή την καταγγελία προχώρησαν συνδικαλιστές της ΕΥΠ σε συνέδριό τους που ολοκληρώθηκε προ δύο ημερών στα Χανιά. Οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων της ΕΥΠ ζήτησαν από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να αυξήσουν τα μυστικά κονδύλια για την ΕΥΠ, μέσω των οποίων χρηματοδοτείται και το κρατικό σύστημα υποκλοπών.
Οπως χαρακτηριστικά ανέφεραν συνδικαλιστές της ΕΥΠ,«για τις ειδικές υπηρεσίες της ΕΥΠ διατίθεται μόλις 1,5 εκατομμύριο ευρώ, όταν η Αλβανία διαθέτει για τις δικές της μυστικές υπηρεσίες 12 εκατ. ευρώ, τα Σκόπια 14 εκατ. ευρώ και η Τουρκία 485 εκατ. ευρώ.
Ετσι, λοιπόν, δεν μπορεί να λειτουργήσει και το σύστημα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που χρειάζεται δεκάδες εργαζομένους σε 24ωρη βάση. Δεν μπορεί οι χειριστές του συστήματος να εργάζονται απλήρωτοι. Επιπλέον προβληματικές είναι, λόγω μικρής ή ανύπαρκτης χρηματοδότησης, και οι άλλες έρευνες της ΕΥΠ».
Τον τελευταίο χρόνο διατυπώνονται συνεχή αιτήματα από την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ. προς την ΕΥΠ να υπάρξει ένα νέο δίκτυο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων προκειμένου να εξιχνιασθούν το συντομότερο δυνατόν υποθέσεις απαγωγών, δολοφονικών επιθέσεων, ενεργειών από ένοπλες οργανώσεις κτλ. Ωστόσο οι παρακολουθήσεις που γίνονται είναι περιορισμένου εύρους λόγω... απλήρωτων «ακροατών» συνομιλιών και γενικότερης έλλειψης χρημάτων.
Επιπλέον, στο συνέδριο των υπαλλήλων της ΕΥΠ υπήρξαν καταγγελίες, ότι«μεταξύ συνδικαλιστών των μυστικών υπηρεσιών εξελισσόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα ένας εσωτερικός πόλεμος με ψευδείς καταγγελίες για υποθέσεις κατασκοπείας, διαφθοράς κτλ. με στόχο να πληγούν στελέχη της ΕΥΠ που είναι αντίπαλοί τους στον συνδικαλιστικό χώρο». Στο συνέδριο παρέστη και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης ο οποίος μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να υπάρχει καλή συνεργασία της ΕΥΠ με την ΕΛ.ΑΣ., η οποία παλαιότερα ήταν προβληματική.
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]