Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο «καλός», ο «κακός» και οι... αχάμπαροι

Η μπουλντόζα και το... σφυρί!
του Κωστάκη Αντωνίου
Οι Τούρκοι συνεχίζουν να παίζουν το γνωστό παιγνίδι τους εδώ και πολλά χρόνια, αλλά κάποιοι αχάμπαροι δικοί μας δεν εννοούν να το κατανοήσουν.
Είχαμε, κάποτε, τον «καλό» Οζάλ και τον «κακό» Ντενκτάς. Αργότερα μας προέκυψε ο «καλός» Ερντογάν και οι «κακοί» στρατηγοί. Πιο ύστερα, είχαμε τον «καλό» Ερντογάν και τον «κακό» Ντενκτάς. Τελευταία μάς προέκυψε ο «καλός» Ταλάτ και ο «κακός» Έρογλου. Και τελευταία-τελευταία, έχουμε τον «καλό» Νταβούτογλου και τον «κακό» Ερντογάν.
Και γιατί μας προέκυψε, ξαφνικά, «καλός», ο άρτι διορισθείς από τον «κακό» Ερντογάν, Υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου; Επειδή, στις δηλώσεις του στα κατεχόμενα, αναφέρθηκε σε λύση «διζωνικής ομοσπονδίας» αι όχι σε «διζωνική δύο ισότιμων κρατών» όπως ο Ερντογάν.
Η Τουρκία, λοιπόν, συνεχίζει να παίζει το παιγνίδι του «καλού» και του «κακού» και δυστυχώς απουσιάζει ο... Σέρτζιο Λεόνε να προσθέσει και τον «άσχημο» για να πάρει και το «παιγνίδι» κάτι από τη γνωστή ταινία ουέστερν που άφησε εποχή.
Όμως, αφού απουσιάζει ο τρίτος της «παρέας», ο άσχημος, καλό θα ήταν να έπαιρνε τη θέση του... ο αχάμπαρος. Και αχάμπαρος, φυσικά, δεν μπορεί να είναι άλλος, από τους Ελληνοκύπριους εκείνους, που ανιστόρητοι και αδιάβαστοι, πιστεύουν στο παραμύθι και διαχωρίζουν τους Τούρκους ηγέτες σε «καλούς» και «κακούς».
Δεν υπάρχουν, όμως, ούτε στην Τουρκία, ούτε στα κατεχόμενα, Τούρκοι ηγέτες, καλοί και κακοί, ωραίοι και άσχημοι. Όλοι την ίδια πολιτική ακολουθούν και εφαρμόζουν. Απλώς άλλοι την εφαρμόζουν με χαμόγελα και άλλοι χωρίς φτιασιδώματα: Κυνικά και ωμά.
Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, είπε προχθές μια πολύ σωστή κουβέντα: «Το ΑΚΕΛ δεν έχει ψευδαισθήσεις για το ποιες είναι οι θέσεις που αυτή τη στιγμή προωθούνται από την τουρκική πλευρά και οι οποίες σε πολύ μεγάλο βαθμό καθοδηγούνται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας. Για αυτό δεν βιαζόμαστε να χαιρετίσουμε δηλώσεις, οι οποίες παρουσιάζονται να είναι κάπως διαφοροποιημένες από δηλώσεις άλλων Τούρκων αξιωματούχων», τόνισε ο κ. Κυπριανού, αναφερόμενος στις δηλώσεις Νταβούτογλου. Για να προσθέσει: «Εμείς δεν πρόκειται να βιαστούμε να εξαγάγουμε τα όποια συμπεράσματα από τις δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου... ο οποίος ενδεχομένως να λέει τα ίδια πράγματα που λένε άλλοι, με έναν πολύ πιο εκλεπτυσμένο τρόπο».
Κάποιοι αχάμπαροι δικοί μας, όμως, ακόμα λίγο και θα παίξουν τις καμπάνες, επειδή ο Νταβούτογλου δεν άρθρωσε τη λέξη δύο κράτη. Αλλά όταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας μιλά για λύση δύο κρατών, δύο λαών, δύο θρησκειών και δύο γλωσσών, και ο πρωθυπουργός της για διζωνική δύο ιδρυτικών κρατών, τότε γιατί παρηγορούνται με τον Νταβούτογλου;
Απλώς οι δύο πρώτοι γκρεμίζουν τον τοίχο με μπουλντόζα και ο δεύτερος με σφυρί...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]