Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φρικτά παιχνίδια στα Βαλκάνια...

wr25.jpgΕίναι προβλέψιμο το παιχνίδι, και οι επόμενες κινήσεις, απομένει να το δει και η ελληνική κυβέρνηση.
Πρέπει να ξεπεράσει η κυβέρνησή τις όποιες προσκολλήσεις της, και να ασκήσει εθνική πολιτική προασπίζοντας την ακεραιότητα της χώρας.
Ο υπουργός εξωτερικών Μιλοσοσκι έδειξε το δρόμο που οι Αμερικανοί προστάτες τους υποδεικνύουν να ακολουθήσουν. Μίλησε για σημαντικές μειονότητες Τούρκων και Αλβανών, και για μικρή μειονότητα «Μακεδόνων» στην Ελλάδα.
Αυτό σε συνδυασμό με την απόφαση για αναγνώριση από το ευρωπαϊκό δικαστήριο του δικαιώματος να προσδιορίζονται (τώρα και ομαδικά) ως Τούρκοι μουσουλμάνοι της Θράκης, σε αντίθεση με τα αναγραφόμενα στην συνθήκη της Λοζάνης.
Δείχνει τον δρόμο για το που θα παιχτεί το παιχνίδι και πως θα κινηθεί ο αμερικανικός παράγοντας.
Ένα επόμενο βήμα θα είναι η συσπείρωση των 1,5 εκατ. Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα, στην αρχή σε μια χαλαρή πολιτική κίνηση. Αυτό, και ένα ενδεχόμενο δημιουργίας μιας «κατάστασης» στην Θράκη, θα δημιουργούσε εξαιρετικές πιέσεις στην Αθηνά με απρόβλεπτες εξελίξεις.
Στην παρούσα φάση, θα ήταν ολέθριο λάθος να αποδοθεί η ιθαγένεια στους Αλβανούς που κατοικούν στην Ελλάδα, αυτό θα τους έδινε την δυνατότητα, άμεσης πολιτικής παρέμβασης, με κόμμα στη βουλή.Είναι οικτρά και απανωτά τα λάθη της εξωτερικής μας πολιτικής και αποσπασματικός και χωρίς μια κατεύθυνση ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε και αντιδρούμε στα γεγονότα.
Ενώ από την άλλη η Τουρκία έχει πάγια και σταθερή εξωτερική πολιτική, αταλάντευτη ανεξαρτήτως του κόμματος που είναι στην εξουσία.
Η Αλβανία είναι το εργαλείο στα χέρια των Αμερικανών για την αποσταθεροποίηση της βαλκανικής, και της επαναχαραξης των συνόρων.
Το παιχνίδι από εδώ και πέρα παίζεται εντός των ελληνικών συνόρων, και οι επιπτώσεις σε κάθε ατόπημα μας θα είναι μοιραίες.
Κάτι ανάλογο με το τι θα συμβεί στην περιοχή μας, μπορούμε να το δούμε σε αντιστοιχία στην μέση ανατολή…
Όπου και εκεί η επαναχαραξη των συνόρων και οι ανακατατάξεις στην περιοχή είναι αναγκαίες για να διασφαλιστεί τόσο η πρόσβαση, όσο και η απρόσκοπτη μεταφορά των πετρελαίων από τις Η.Π.Α.
Έτσι προβλέπεται η δημιουργία κουρδικού κράτους, ο τεμαχισμός του Ιράκ σε 3 τμήματα ο επαναπροσδιορισμός του Λιβάνου,και η μελλοντική απόσπαση τμήματος του Ιράν. Έτσι απλά επειδή εξυπηρετούν το νέο ενεργειακό δόγμα των Η.Π.Α.
Όλα αυτά όμως καθιστούν ακόμα πιο δυσχερή την θέση μας στο νέο γεωπολιτικό χάρτη που σχεδίασαν και υλοποιούν.

Από GreekMedia


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]