Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ταξίδι στο Βουκουρέστι γίνεται με σχέδιο...

Με σχέδιο κατά των αμερικανικών πιέσεων η ελληνική αποστολή

  • Δύο αεροσκάφη είναι ήδη έτοιμα ώστε να μεταφέρουν την Τετάρτη την ελληνική αντιπροσωπία από την Αθήνα στο Βουκουρέστι για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Εκεί όπου θα γίνει το πιο έντονο διπλωματικό παζάρι των τελευταίων ετών, με την Ελλάδα να επιμένει ότι θα θέσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων εάν δεν βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος
Το σχέδιο πτήσης του ελληνικού αεροσκάφους έχει ήδη υποβληθεί και ως ώρα άφιξης στη ρουμανική πρωτεύουσα έχει οριστεί η 4η απογευματινή. Επιβάτες θα είναι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος. Η αποστολή θα καταλύσει αμέσως στο πολυτελές ξενοδοχείο «Best Western Park», όπου θα πραγματοποιήσει μια τελευταία σύσκεψη και μετά... γραμμή για το δείπνο των ηγετών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, όπου η χώρα μας ετοιμάζεται να ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας (βέτο). Στόχος είναι να μην υπάρξει χρόνος για ασφυκτικές πιέσεις από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες επιθυμούν διακαώς την ένταξη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Δημοσιεύματα του εξωτερικού έκαναν λόγο για ενδεχόμενη παρέμβαση ακόμη και του ίδιου του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους. Οπως αναφέρει η γερμανική «Bild», ο πλανητάρχης φέρεται να πιστεύει ότι τα Σκόπια εκπληρώνουν τα κριτήρια και πρέπει να μπουν στο ΝΑΤΟ.

Την ίδια ώρα οι «New York Times» αναφέρουν ότι η «μικροσκοπική Μακεδονία δεν αποτελεί απειλή για την Ελλάδα υπό οποιοδήποτε όνομα». Οπως αναφέρει η εφημερίδα στο άρθρο της, το όνομα είναι κάτι το οποίο Αθήνα και Σκόπια μπορούν να διευθετήσουν ξεχωριστά μετά την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Καραμανλής, πάντως, εμφανίζεται έτοιμος να εκθέσει τα ελληνικά δίκαια, προτάσσοντας επιχειρήματα που θα αποδεικνύουν ότι τα Σκόπια παραβιάζουν την ενδιάμεση συμφωνία που έχει υπογραφτεί το 1995, εγείροντας ζητήματα αλυτρωτισμού. Η Αθήνα γνωρίζει ότι οι ηγέτες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας θα επικαλεστούν την ενδιάμεση συμφωνία, η οποία όριζε ότι τα Σκόπια μπορούν να ενταχθούν στους διεθνείς οργανισμούς με το όνομα FYROM.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]