Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πλησιάζει το "ξύπνημα" της ρωσικής αρκούδας;

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ πρόεδρος Τζορτζ Μπους και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσαν να επιλύσουν τις διαφορές τους για την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας κατά την προσεχή τους συνάντηση το Σαββατοκύριακο αυτό, ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος

32a.jpg

«Το μπορούμε. Το ελπίζουμε», δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας Στέφεν Χάντλεϊ στους δημοσιογράφους μέσα στο αεροσκάφος Air Force One, ενώ ο κ. Μπους κατευθύνεται στην Ευρώπη. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα μεταβεί αρχικά στο Κίεβο, μετά στο Βουκουρέστι όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας και στη σύνοδο του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας και στη συνέχεια στη Ρωσία για συνομιλίες με τον κ. Πούτιν.
Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επανέλαβε την ανησυχία της Μόσχας απέναντι στην πιεστική βούληση των ΗΠΑ να ενταχθούν η Γεωργία κι η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ. «Η Ουάσιγκτον διεισδύει με τρόπο όλο και πιο δραστικό στο μετασοβιετικό χώρο: η Ουκρανία κι η Γεωργία αποτελούν τα πλέον ηχηρά παραδείγματα», δήλωσε στην «Ιζβέστια».
Απ' την πλευρά του, ο Γεωργιανός πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι δήλωσε στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» πως ο συμβιβασμός για να μην αποτελέσουν πλήρη μέλη του ΝΑΤΟ η Γεωργία κι η Ουκρανία ισοδυναμεί με την παραχώρηση βέτο στη Ρωσία κατά των μελλοντικών υποψηφίων.
Οι συσχετισμοί αλλάζουν. Η Ρωσία, σαν στρατιωτική αλλά και οικονομική δύναμη πιέζεται ώστε να συρρικνωθεί.
Οι αντιδράσεις είναι σίγουρο πως θα έρθουν. Τι πρόκειται να γίνει τότε; Πού θα κρυφτούν οι σημερινοί αλαλάζοντες και ποιός πρόκειται να τους "προστατέψει";
Στο παιχνίδι των συσχετισμών θα συμβούν φοβερές ανατροπές και συγκρούσεις.
Και δυστυχώς, θα επαληθευθεί η λαϊκή θυμοσοφία: Όταν μαλώνουν στο βάλτο τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]