Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλήθειες και ψέμματα για τη ντροπιαστική νύχτα των Ιμίων

Σοβαρές αποκαλύψεις του ναυάρχου ε.α. Χ. Λυμπέρη

Σοβαρές αποκαλύψεις στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για την υπόθεση των Ιμίων από τον τότε αρχηγό ΓΕΕΘΑ Χρήστο Λυμπέρη. Ο ναύαρχος επετέθη εναντίον του Κ. Σημίτη για την ολιγωρία του αλλά και για μερικά άλλα σημαντικότερα:
α) Την άρνηση του πρώην Πρωθυπουργού να προσέλθει για τις απαραίτητες συζητήσεις με τον
Χ. Λυμπέρη στον θάλαμο επιχειρήσεων, αποσπώντας τον έτσι από την παρακολούθηση των εξελίξεων (μιλάμε για τις κρίσιμες ώρες του περιστατικού) αλλά αντίθετα τον διέταξε να προσέλθει αυτός στο γραφείο του στην Βουλή, όπου και αναγκάστηκε να τον περιμένει, χάνοντας κρίσιμη ώρα.
β) Την επιλογή του
Κ. Σημίτη να μιλάει επί ώρες και κατά προτεραιότητα με τον αρχηγό του στρατού των ΗΠΑ (αντί γι' αυτόν), αποκαλύπτοντάς του μάλιστα εμπιστευτικές πληροφορίες (πράγμα αδιανόητο κατά τον Χ. Λυμπέρη), την ώρα μάλιστα που είχε τον ίδιο σε πλήρη άγνοια και που οι ΗΠΑ ήταν γνωστό ότι θα τις μετέφεραν στην άλλη πλευρά...
γ) Την προσπάθεια της τότε κυβέρνησης για κουκούλωμα της υπόθεσης. Χαρακτηριστικά ο ναύαρχος ανέφερε ότι ο
Θ. Πάγκαλος (τότε Υπ. Εξωτερικών) του πρότεινε να πουν ότι "τη σημαία την πήρε ο αέρας και τα κύματα, για να τελειώνουμε"!

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Χ. Λυμπέρης προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα μετά την αποστράτευσή του το 1989 και μέχρι το 1993 ήταν μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ενώ με την εκλογή του Α. Παπανδρέου το 1993 επανήλθε στην υπηρεσία ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ όπου και έμεινε μέχρι το 1996. Τέλος, οι σχέσεις του με την Αμερική, όπως και ο ίδιος παραδέχεται, δεν ήταν ποτέ καλές, αντίθετα υπήρξαν παρασκηνιακές συγκρούσεις από την εποχή που ήταν ναύαρχος.

Για πρώτη φορά μίλησε στην Ελληνική τηλεόραση(στην εκπομπή του Μάκη Τ.), ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χρήστος Λυμπέρης μίλησε και τους έκανε ρόμπα όλους. Πολιτικούς και ανίκανους που δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι οι Τούρκοι αμφισβητούσαν το μισό Αιγαίο! Μάλιστα όταν είπε ότι υπάρχει εμπλοκή ο πρωθυπουργός της χώρας Κ.Σημίτης τον ρώτησε: " Τι σημαίνει εμπλοκή;"

" Άκουσα τον κ.Σημίτη να λέει στον Πάγκαλο, που είναι οι διαπραγματεύσεις; Δεν ήξερα ποιες ήταν οι διαπραγματεύσεις! Δεν μου είχαν πει τίποτα. Μου είπε ο πρωθυπουργός, αρχηγέ αν βγάλουμε την σημαία είναι σοβαρό;Του λέω, μπορεί να πέσει και η κυβέρνηση. Μου απαντάει: Είστε συναισθηματικός! Προς στιγμήν είπα, ρε μπας και πάμε για πόλεμο; Τους είπα ότι αν θέλετε να κάνετε αυτό που λένε οι Αμερικανοί κάντε το αλλά δεν είναι σωστό. Ήρθε ο κ.Πάγκαλος και μου είπε: Ρε αρχηγέ, δεν λες ότι την πήρε την σημαία ο αέρας το κύμα να τελειώνουμε; Και είπα όχι. Αρνήθηκα!...

...Ο αρχηγός της ΕΥΠ κ.Βασιλικόπουλος μετέφερε μυστικές πληροφορίες και δεν μετείχε στο ΚΥΣΕΑ και την συζήτηση. Το πρόσωπο μου για τους Αμερικανούς ήταν στο κόκκινο. Είχα επεισόδια με τους Αμερικανούς. Με κάλεσε ο Αρσένης και μου είπε, κ.Λυμπέρη ,μετά από εσάς ποιος θα γίνει αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Δεν με είχαν καλέσει ποτέ στην Αμερική. Δεν μίλησα γιατί σεβάστηκα στο εθνικό συμφέρον. Τα ΜΜΕ, τι ρόλο έπαιξαν στην κρίση; Η οργάνωση και επίθεση στο πρόσωπο μου ήταν κάτι φοβερό".

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]