Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αθήνα περιμένει πρόσκληση για συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια


Εν αναμονή της εκδήλωσης νέας πρωτοβουλίας από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, την οποία η Αθήνα περιμένει άμεσα, η κυβέρνηση συντηρεί με κάθε τρόπο στο εσωτερικό το Σκοπιανό, καθώς γνωρίζει ότι οι πρόσφατες εξελίξεις ενισχύουν την εικόνα της αλλά και την εικόνα του ίδιου του πρωθυπουργού στην κοινή γνώμη.

Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε ημέρα αυτή την εβδομάδα υπάρχει και ένα επικοινωνιακό - πολιτικό γεγονός, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο κ. Κ. Καραμανλής. Συγκεκριμένα, χθες υπήρξε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σήμερα ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει σε εκδήλωση του «Εconomist», ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, το οποίο είχε να συνέλθει πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.


Νέο μήνυμα για διαπραγματεύσεις

Την Πέμπτη, η κυβέρνηση προγραμμάτισε την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το Σκοπιανό, εκμεταλλευόμενη αίτημα του προέδρου του ΛΑΟΣ και το Σάββατο ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.

Ο στόχος της τακτικής αυτής που έχουν επεξεργαστεί και υλοποιούν τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου είναι διπλός:

Να συντηρηθεί το κλίμα ευφορίας που υπάρχει στην κοινή γνώμη μετά την υποβολή του βέτο και να καταγράφει στις δημοσκοπήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη η σθεναρή στάση που ακολούθησε ο πρωθυπουργός και η υπουργός Εξωτερικών στο Βουκουρέστι.

Να τονίζεται με κάθε τρόπο η ετοιμότητα της Αθήνας να συνεχίσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα για το θέμα της ονομασίας.

Το μήνυμα αυτό αφορά και τα Σκόπια αλλά και τις ΗΠΑ που φαίνεται ότι βιάζονται για την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης και αυτό έχουν διαμηνύσει και στην ελληνική πλευρά.

Ο κ. Θ. Ρουσόπουλος, μάλιστα, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η Αθήνα περιμένει άμεσα την εκδήλωση νέας πρωτοβουλίας από τον ειδικό διαμεσολαβητή κ. Μ. Νίμιτς.

«Εμείς θέλουμε λύση του προβλήματος. Ούτε επίσπευση ούτε πάγωμα. Λύση του προβλήματος στο πλαίσιο του ΟΗΕ», είπε χαρακτηριστικά. Χθες, ο κ. Καραμανλής έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο και ενημέρωσε για τα όσα έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής, στο Βουκουρέστι.

Στον διάλογο που είχαν, λίγο πριν κλείσουν οι πόρτες για τους εκπροσώπους του Τύπου, έκανε λόγο για «επιτυχία», ο οποίος, όπως συμπλήρωσε, «δημιουργεί μια καινούργια αφετηρία». Ο πρωθυπουργός τού απάντησε ότι «περάσαμε έναν δύσκολο κάβο» και σημείωσε ότι «η πορεία θα είναι μακρά, αλλά ελπίζω ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα».

Στις δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός απηύθυνε νέο μήνυμα προς τα Σκόπια να ανταποκριθούν στη βούληση της χώρας μα και να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

«Ολοι γνωρίζουμε», είπε χαρακτηριστικά, «ότι το θέμα του ονόματος δεν είναι εύκολο. Χαράξαμε μια στρατηγική, την οποία και ακολουθούμε με συνέπεια, με αυτοπεποίθηση, με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Ελπίζω και η άλλη πλευρά να ανταποκριθεί για το καλό όλων στην περιοχή».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]