Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι αμφίβολες επιδιώξεις του ΝΑΤΟ εις βάρος όλων των λαών

boykoyresti telos ergasion.jpgΑπορροφημένοι όλοι στις εξελίξεις επί του Σκοπιανού, θέματος επί του οποίου ο γράφων έχει ήδη εκφράσει τις θέσεις του και επισημάνει ότι, με τα περί ονομασίας του γειτονικού ψευδοκρατιδίου, δεν «κλείνει» το πρόβλημα, αλλά ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ πρέπει οι Σκοπιανοί να αλλάξουν στάσι σε παν ό,τι αφορά τις εις βάρος μας εθνοτικές και εδαφικές διεκδικήσεις τους, έχουμε υποβαθμίσει το ζήτημα του ΝΑΤΟ, γενικότερα.

Εννοούμε ότι η συγκεκριμένη στρατιωτική συμφωνία, που το πάλαι ποτέ είχε συγκροτηθεί προκειμένου να αντιμετωπίση τη Σοβιετική απειλή, η οποία, ως αντιστάθμισμα, είχε με τη σειρά της το περίφημο Σύμφωνο της Βαρσοβίας, αντί να συρρικνωθή – μετά την κατάρρευσι της Σοβιετικής Ενώσεως και την κατάργησι της ανατολικής, στρατιωτικής αμφικτυονίας – αντιθέτως αυξάνει και πληθύνει τα μέλη της. Με πρόσφατη την ένταξι στους κόλπους της τής Κροατίας και της Αλβανίας, επικειμένης αυτής της ΠΓΔΜ και αργά ή γρήγορα της Γεωργίας και της Ουκρανίας, ο στρατιωτικός αυτός συνασπισμός, το ΝΑΤΟ, απλώνει, όλο και περισσότερο τα πλοκάμια του στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, ενώ τα κίνητρα και ερείσματά του, όλο και περισσότερο καθίστανται αμφίβολα!… Νωπές είναι, πιστεύω, οι εντυπώσεις του Αναγνώστου αναφορικώς με την δράσι του συγκεκριμένου στρατιωτικού συνασπισμού όχι μόνον στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αλλά και σε κράτη της Ασίας, όπως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Όπου κι αν «εκλήθη» (το ΝΑΤΟ) να επέμβη, περιτράνως, απεδείχθη ότι η παρουσία του, αφ’ ενός ΔΙΕΤΑΧΘΗ από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αφ’ ετέρου οι λόγοι της «κλήσεώς» του ήσαν, τουλάχιστον, σαθροί. Στην μεν πρώην Γιουγκοσλαβία, προκειμένου να την διαλύση και να την καταστήση υποχείριο των σχεδίων των ΗΠΑ στην Βαλκανική, εις δε το Ιράκ, αντικείμενο ήταν και είναι η εκμετάλλευσις του πλούτου της χώρας αυτής σε ό,τι αφορά τον ονομαζόμενο «μαύρο χρυσό». Αλλά και στο Αφγανιστάν η παρουσία του είχε ως πρόσχημα – και μόνον ως πρόσχημα – την ανεύρεσι και τιμωρία του Μπιν Λάντεν και την διάλυσι της Αλ Κάιντα, ενώ στο… βάθος του κήπου υπέβοσκε ο έλεγχος, εκ του σύνεγγυς πλέον, της αναπτυσσομένης υπερδυνάμεως που ακούει στο όνομα ΚΙΝΑ και πιο συγκεκριμένα του… στομάχου της χώρας αυτής, ήτοι της ΜΑΝΤΖΟΥΡΙΑΣ της οποίας ο ορυκτός και γεωργικός πλούτος τροφοδοτεί το σύνολο του εν λόγω τμήματος της Ανατολικής Ασίας.

Βεβαίως, πάντοτε, υπό το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ που, ως γνωστόν, είναι πάταξις της διεθνούς τρομοκρατίας, η δικαιολογία υφίσταται. Πλην όμως η ουσία, αποδεικνύεται ότι είναι ξεκάθαρη και μία: Η εξυπηρέτησις των σχεδίων της ηγετικής τάξεως της Ουάσιγκτων εις κάθε συντεταγμένη του πλανήτου. Η επίφασις, δηλαδή, των Αμερικανοεβραϊκών συμφερόντων (σ.σ.: ας μην λησμονούμε ότι η Αμερική εβραιοκρατείται) είναι η ονομαζομένη Νοτιοατλαντική Συμμαχία, που αποσκοπεί στον έλεγχο κάθε πολιτικού, στρατιωτικού και οικονομικού χώρου της Γης. Πλήρης επικυριαρχία, ήτοι, στην Ανθρωπότητα. Και όποιος δεν συμμορφώνεται στα σχέδια των περί ων ο λόγος… ΠΑΤΑΞΙΣ!

Το μοναδικό «αγκάθι» στην προέλασι των Αμερικανοεβραϊκών συμφερόντων – που ελέγχει πλήρως το ΝΑΤΟ, υπενθυμίζουμε – είναι η επίσης υπερδύναμις Ρωσία. Ρωσία του Πούτιν, θα λέγαμε, καθώς αυτός, έχοντας αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται, προσπαθεί να αντιδράση. Πόσο και διά ποίου τρόπου θα το δούμε προσεχώς – σε ό,τι αφορά την επάρκεια των αντιδράσεών του.

Καθ’ όσον αφορά στη δική μας, επί του θέματος, «ΝΑΤΟ»σχέσι και συμπεριφορά, τα πράγματα, δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά. Πολύ περισσότερο, από τη στιγμή που τα σχέδιά του στα Βαλκάνια, ευλόγως δημιουργούν πλείστους όσους ενδοιασμούς και προβληματισμούς. Ήδη ελάβαμε μία γεύσι, επί τούτου, με την άοκνη προσπάθεια της Ουάσιγκτων να εισαγάγη στους κόλπους του, το γειτονικό ψευδοκρατίδιο, το οποίο δεδηλωμένως έχει βλέψεις, εθνοτικές και εδαφικές στην Μακεδονία μας. Ας αναλογισθούμε όταν, σε λίγους μήνες, τούτο ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Τότε, θα αναγκασθούμε να συζητούμε – όπως και με την Τουρκία – επί των ιταμών διεκδικήσεών του εις βάρος μας. Διότι, αφού θα είναι «σύμμαχος» χώρα, τι άλλο είναι δυνατόν να συμβή; Για να μην μετέλθουμε στο άλλο μείζον πρόβλημα που γεννάται με την Αλβανία, αφού, τώρα, είναι πλέον ισότιμο με την Ελλάδα στέλεχος του ΝΑΤΟ και θα έχει την δυνατότητα να αρχίση, επισήμως εφεξής, συνομιλίες με εμάς επί του άλλου προκατασκευασμένου και βεβαίως ιταμού «ζητήματος» περί Τσαμουριάς!…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]