Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπους: Ο ανιστόρητος που θα τον αγνοήσει η ιστορία!

Αξιότιμε κύριε απερχόμενε και μη επιστρέφοντα Πρόεδρε των Ηνωμένων Πολιτειών. Αποδείξατε κατά το διάστημα των προεδρικών θητειών σας ότι έχετε ελαττωμένη την σύνεση, αυξημένο εγωκεντρισμό και άγνοια της ιστορίας. Δεν θα είχατε καμμία ενόχληση εκ των ελαττωμάτων σας – φοβερά και σοβαρά για έναν ηγέτη μιας τέτοιας μεγάλης χώρας – εάν αυτά δεν είχαν αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρωπότητα και αφορούσαν εσάς και τους κατοίκους των ΗΠΑ.

Αναλογισθήκατε ποτέ τι έχετε επιτύχει ως πλανητάρχης στην εξωτερική πολιτική; Για την εσωτερική δεν μας ενδιαφέρει γιατί είναι «των Αμερικανών Ευαγγέλιο». Για ανακαλέστε στην μνήμη σας τι ψευτοσοφίσματα σκαρφιστήκατε για να εισβάλλετε στο Ιράκ και κάνατε μια χώρα νεκροταφείο. Θα μου πείτε: «Τι σας ενδιαφέρει δικά σας παιδιά είναι;». Επεκτατικούς πολέμους δεν έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος;

Οι Ελληνες ποτέ κ. Μπους δεν έκαναν επεκτατικούς πολέμους, ούτε αποικιοκρατικές εκστρατείες. Ο Αλέξανδρος δεν εξεστράτευσε τυχαία κατά των Περσών. Είχαν προηγηθεί η Σαλαμίνα, οι Θερμοπύλες, ο Μαραθώνας κ.ά. Επρεπε αυτός ο θανατηφόρος βήχας να κοπεί. Μ’ εσάς είχαν προηγηθεί τέτοια γεγονότα υπαρξιακής πραγματικότητας, προερχόμενα από τους Ιρακινούς, τους Αφγανούς, τους Ιρανούς και… και…; Δεν νομίζουμε.

Εν πάση περιπτώσει. Αυτά τα αγνοήσατε και τα κάνατε σκοπίμως για να υποστηρίξετε τα αμερικανικά συμφέροντα απομυζώντας τον πλούτο των χωρών αυτών, αφ’ ενός και αφ’ ετέρου να επιβάλλετε την PAX AMEΡIKANA.

Αγνοήσατε, όμως, την Ιστορία της Ελλάδος. Για την αρχαία δεν είχαμε απαιτήσεις να την ξέρετε. Τέτοιες πολυτέλειες από ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην άγρια Δύση της Αμερικής μόνο σε όνειρο μπορεί να τις συναντήσει κανείς. Την σύγχρονη, όμως, ιστορία, έπρεπε ή καλύτερα οφείλατε, ως εκ της θέσεως του αξιώματός σας, να την γνωρίζετε.

Αγνοείτε εσείς οι Αμερικανοί ότι εμείς πήγαμε στην Κορέα και όχι οι Σκοπιανοί. Εμείς – δυστυχώς – είχαμε και έχουμε Αμερικανικές βάσεις στο έδαφός μας. Οι οποίες τα δικά σας σχέδια και τις στρατηγικές εξυπηρετούν. Στην ίδια σας την πατρίδα έχουμε μια δεύτερη Ελλάδα που συνεισφέρει στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξή σας, κι αυτό το αγνοείτε και πάνω απ’ όλα την περιφρονείτε.

Είσθε δυστυχής κ. Μπους εξ αιτίας της ιστορικής άγνοιάς σας. Διότι κατά τον Ευρυπίδη – τι σας λέω τώρα – «όλβιος εστι όστις της ιστορίας έσχε μάθηση». Η Ιστορία όμως είναι ανελέητη, αδέκαστη και αντικειμενική. Θα σας περιφρονήσει, όπως την περιφρονήσατε αγνοώντάς την.

Δεν σας γράφω περισσότερα διότι περισσεύει μέσα μου «η λύπη και η ευσπλαχνία». Παραπαίετε και εσείς και η Κυβέρνησή σας. Είστε είδος υπό εξαφάνιση. Είσθε ένας «θίασος σκιών» και κανένας δεν σας παίρνει πλέον στα σοβαρά.

Από το Βουκουρέστι γευτήκατε τι πρόκειται να επακολουθήσει μετά την ουσιαστική σας πολιτική αδράνεια.
Όλα κύριε Μπους έχουν ένα τίμημα. «Και όπως λέμε εμείς οι Ελληνες: Κάμεις λάβεις και καρδιά μη σε πονέσει».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]