Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εξελίξεις στην πολιτική σκηνή των Σκοπίων - Δεν αντέχουν το βάρος των αποφάσεων


Σε τροχιά πρόωρων βουλευτικών εκλογών οδηγείται η ΠΓΔΜ. Πρόταση για διάλυση της Βουλής καταθέτει την Τρίτη το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα. Διαβουλεύσεις Γκρούεφσκι με τους πολιτικούς αρχηγούς.
«Θεωρούμε ότι η παρούσα Βουλή και η κυβέρνηση δεν έχουν τις δυνατότητες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα. Αναμένουμε η πρότασή μας αυτή να υποστηριχθεί και από τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τις πηγές της εν λόγω εφημερίδας, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE, τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, διότι θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει η κυβέρνηση με την εύθραυστη πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή, καθώς υφίσταται κίνδυνος το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DPA του Μέντουχ Θάτσι να αποχωρήσει εκ νέου από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ ένα ακόμη του κυβερνητικού συνασπισμού, το «Νέο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα» (NSDP) του Τίτο Πέτκοφσκι, αμφισβητεί ανοιχτά τις επιλογές του Γκρούεφσκι.
Φαίνεται ότι η παρούσα ηγεσία των σκοπιων δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της απόφασης.
Εγκλωβισμένοι όπως είναι στην αδιαλλαξία οι σκοπιανοι ηγέτες δεν μπορούν τώρα να εξηγήσουν στον κόσμο τους πως τώρα πρέπει να κάνουν πίσω.
Ο κίνδυνος είναι η εθνικιστική πλειοδοσία λόγω των εκλογών και άρα και άλλες δυσκολίες στην διαπραγμάτευση που έρχεται η οποία και θα πρέπει να πάει πίσω χρονικά.
Καλύτερα θα ήταν να μην γίνει αυτή η εξέλιξη.
Καλύτερα θα ήταν το θέμα να έκλεινε τώρα...
Wolf
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]