Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προς πρόωρες εκλογές οδεύουν τα Σκόπια, έπειτα από πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης

Μετά τις διαβουλεύσεις που είχε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, με τους αρχηγούς των μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας, το αντιπολιτευόμενο κόμμα του Αλί Αχμέτι ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα καταθέσει πρόταση για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είχε τη Δευτέρα ξεχωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ, κατά τις οποίες τους ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, καθώς και για τα αποτελέσματα της συνάντησης των ηγετών της Κροατίας, της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Ζάγκρεμπ.

Ο κ. Γκρούεφσκι συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρόεδρο του «Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών» (DPA), Μέντουχ Θάτσι, την πρόεδρο της «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSD), Ράντμιλα Σεκερίνσκα και τον πρόεδρο της «Ένωσης για την Δημοκρατική Ένταξη» (DUI). Αλί Αχμέτι.

Ο αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου DUI, Ράφιζ Αλίτι, δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας ότι το κόμμα του θα καταθέσει την Τρίτη στο κοινοβούλιο, πρόταση για την διάλυσή του και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Θεωρούμε ότι η παρούσα Βουλή και η κυβέρνηση δεν έχουν τις δυνατότητες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα. Αναμένουμε η πρότασή μας αυτή να υποστηριχθεί και από τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα», πρόσθεσε ο κ. Αλίτι.

Η εφημερίδα των Σκοπίων «Βεστ», γράφει τη Δευτέρα ότι το μεγαλύτερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού VMRO-DPMNE, του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι, τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο και προς την κατεύθυνση αυτή εικάζεται ότι έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος DUI.

Σύμφωνα με τις πηγές της εν λόγω εφημερίδας, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, διότι θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει η κυβέρνηση με την εύθραυστη πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή, καθώς υφίσταται κίνδυνος το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DPA του Μέντουχ Θάτσι να αποχωρήσει εκ νέου από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ ένα ακόμη κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, το «Νέο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα» (NSDP) του Τίτο Πέτκοφσκι, αμφισβητεί ανοιχτά τις επιλογές του κ. Γκρούεφσκι.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]