Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Φριντ επιβεβαιώνει την εχθρότητα της Ουάσιγκτον

Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών ανακάλυψε «μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα» στα Σκόπια, προκαλώντας την αντίδραση της

Σε νέα προκλητική ενέργεια εναντίον της Ελλάδας προχώρησε χθες ο κ. Ντάνιελ Φριντ, ανακαλύπτοντας «μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα» στα Σκόπια, και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι ομιλούσε και ως ιστορικός!
Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, πριν ρίξει τη βόμβα για τους «Μακεδόνες πατριώτες», παρουσιάστηκε πολύ συναινετικός και υποστήριξε με πάθος την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του προβλήματος της ονομασίας.
Η αυτεπάγγελτη δήλωσή του προξένησε αλγεινή εντύπωση και είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση του Ελληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον, Αλέξανδρου Μαλλιά, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε προς τον ίδιο τον κ. Φριντ. Τονίστηκε εμφαντικά ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν καθόλου τις διαπραγματεύσεις.
Η αμερικανική πλευρά υποσχέθηκε ότι θα διορθώσει τις δηλώσεις.
Χωρίς στην ουσία να προκληθεί, ο κ. Φριντ έκανε λόγο για «Μακεδόνες πολίτες» και «Μακεδόνες πατριώτες», που σταμάτησαν, όπως είπε, τον εμφύλιο στη χώρα τους, και συνέχισε ως εξής όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε:
«Δεν είναι αποκαλούμενη γλώσσα -εννοεί τη μακεδονική, όπως την ονόμασε-, υπάρχει (η μακεδονική γλώσσα), είναι γεγονός. Είναι και αυτοί άνθρωποι στην περιοχή. Εχουν τη δική τους ταυτότητα. Εχουν τη δική τους γλώσσα. Για την ενημέρωσή σας», συνέχισε ο Αμερικανός αξιωματούχος, «η γλώσσα η μακεδονική διδάσκεται όπως οι άλλες γλώσσες στη σχολή ξένων γλωσσών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά και αυτοί είναι άνθρωποι», τόνισε ο κ. Φριντ.
Τα θέματα αυτά, υποστήριξε, κωδικοποιούνται μέσα από ιστορικές διαδικασίες. Αυτό, συνέχισε, δεν έχει σχέση με την ιστορική μακεδονική περιοχή, που είναι εντελώς διαφορετική από τη χώρα Μακεδονία, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα».

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων καταθέτει στεφάνι
κάτω από τον αλυτρωτικό χάρτη

«Η κυβέρνηση της Μακεδονίας δεν εγείρει διεκδικήσεις. Και στο τέλος είναι οι λαοί που αποφασίζουν για τους εαυτούς τους», σημείωσε ο κ. Φριντ.Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Αμερικανός υφυπουργός μίλησε για τα αποτελέσματα της συνόδου του ΝΑΤΟ και χαρακτήρισε το θέμα των Σκοπίων «ένα από τα πιο δύσκολα». Πρόσθεσε ότι υπάρχει τρόπος να προχωρήσει (το θέμα) και τόνισε ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος.
Ο κ. Φριντ «έδειξε» με τις δηλώσεις του ότι οι διαπραγματεύσεις θα επαναρχίσουν σύντομα, ενώ έγινε γνωστό ότι οι αντιπρόσωποι των δύο χωρών, Αδαμάντιος Βασιλάκης και Νικολά Δημητρόφ, αναμένονται στη Νέα Υόρκη μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Ο Μ. Νίμιτς
Από την πλευρά του ο Μάθιου Νίμιτς δήλωσε ότι «δεν έχει να ανακοινώσει τίποτε ακόμα», ότι παρακολουθεί την κατάσταση και αναμένει από τις δύο πλευρές να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους για επανάληψη των διαπραγματεύσεων.
Ο Αμερικανός υφυπουργός δήλωσε ότι το συμπέρασμα που βγαίνει από τις συναντήσεις του προέδρου Τζορτζ Μπους με τη σκοπιανή πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, και από τις συνομιλίες που είχαν ο ίδιος και η Κοντολίζα Ράις με την Ελληνίδα ομόλογό της είναι ότι οι διαπραγματεύσεις είναι η μόνη οδός για επίλυση του προβλήματος. Ο κ. Φριντ ισχυρίστηκε ότι οι Ελληνες και οι Σκοπιανοί είναι πανέτοιμοι για συνομιλίες. Σημειώνεται ότι η αμερικανική πλευρά είναι εναντίον της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στα Σκόπια.
HellenicRevenge

Σημείωση: Κάντε κάτι εσείς οι πολιτικοί. Καταγγείλετε αυτό το υποκείμενο σε οποιοδήποτε διεθνές δικαστήριο. Σύρετέ τον σαν συκοφάντη και σαν κίνδυνο της ειρήνης στην περιοχή. Δεν μπορεί να συνεχίζει απροκάλυπτα να "βιάζει" τα ιερά και όσια του έθνους μας
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]