Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πώς θα αντιδράσουν οι αμερικανοί; Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα;

Με απασχολεί αρκετά το τι μέλλει γεννέσθαι, όσον αφορά τις αντιδράσεις των αμερικανών απέναντι στην χώρα μας, μετά την άρνησή μας να σκύψουμε γι ακόμη μία φορά στις θελήσεις τους και να χάσουμε την αξιοπρέπειά μας αλλά και να δώσουμε το «πάτημα» σε γείτονες να ξεκινήσουν πλήθος ενεργειών και διαδικασιών εις βάρος μας.

Θυμάμαι από τον Ελληνικό κινηματογράφο (ταινία του Γκουσγκούνη) μία σκηνή που μάλλον ταιριάζει απόλυτα στο τι μας ετοιμάζουν οι «σύμμαχοί» μας αμερικανοί.

Πρωί, ο Γκουσγκούνης έχει σηκωθεί ήδη μετά από ένα «άγριο» βράδυ και η κοπελίτσα είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Ανοίγει τα μάτια της και βλέπει τον Γκουσγκούνη να είναι μπροστά στο καλοριφέρ έχοντας ακουμπήσει ήδη τον… εκεί.

-Τι κάνεις εκεί αγάπη μου; Του λέει.
Και, ο άντρας ο σωστός, της απαντάει γεμάτος σιγουριά:
- Σου ζεσταίνω το πρωινό σου μωρό μου…

Ε, λοιπόν, μπορεί κανείς να μου πει γιατί αισθάνομαι, εγώ ο Έλληνας πολίτης, σαν την κοπελίτσα εκείνη;

Από την άλλη, έχω και τον Καραμανλή να πηγαίνει στον Πούτιν. Καλά κάνει, να έχουμε και ισορροπίες. Συμμάχους πρέπει να βρούμε αυτή την ώρα. Και όσο ισχυρότεροι, αλλά και περισσότεροι είναι, τόσο το καλύτερο για εμάς.

Αλλά ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι τελικά δεν θα καταλήξει σε «ομαδικό»;

Και ξέρετε τι εννοώ, όπως επίσης γνωρίζετε και το ποιος θα είναι από κάτω σε αυτή την περίπτωση… Η κοπελίτσα…

Μάλλον, λοιπόν, πρέπει να οργανωθούμε λιγάκι. Πρέπει να ετοιμάσουμε τις άμυνές μας και να μην βρεθούμε απροετοίμαστοι. Πρέπει να κινητοποιήσουμε τους Έλληνες παντού, όπου και αν βρίσκονται και να ζητήσουμε την βοήθειά τους. Πρέπει να μην επιτρέψουμε να διασύρουν την ιστορία μας οι ανιστόρητοι και οι γελοίοι, αλλά και όλοι εκείνοι που τα συμφέροντά τους είναι εις βάρος μας. Πρέπει επιτέλους να σηκώσουμε το ανάστημα και να θυμηθούμε από ποιους προερχόμαστε.

Ας αφήσουμε τις όποιες διαφορές μας γι αργότερα και ας αντιμετωπίσουμε από κοινού, όλοι μαζί, ενωμένοι τους κινδύνους που μας περιβάλλουν αλλά και αυτούς που έρχονται (και που δυστυχώς θα είναι πολλοί σοβαρότεροι).

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]