Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το απολύτως βέβαιο είναι πως Αμερικανοί είναι μόνο οι Ινδιάνοι...


Την έντονη αντίδραση της υπουργού Εξωτερικών προκάλεσαν οι δηλώσεις του βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ περί «μακεδονικής ταυτότητας».
Η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν και επανέλαβε ότι η Αθήνα είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις.
«Το αντικείμενο των επαφών είναι συγκεκριμένο και αφορά την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος» συμπλήρωσε.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, η υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη ότι με τη γειτονική χώρα θα ζήσουμε μαζί, είμαστε υπέρ της σταθερότητας και της ευημερίας της και πρέπει να κοιτάξουμε στο μέλλον.
«Είμαστε έτοιμοι για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων» κατέληξε.
Χθες, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ντάνιελ Φρίντ είπε ότι «η μακεδονική γλώσσα και ο μακεδονικός λαός υπάρχουν, δεν είναι επονομαζόμενοι», προσθέτοντας ότι η «μακεδονική γλώσσα» διδάσκεται στη Σχολή των Διπλωματών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Μιλώντας ως πρώην ιστορικός -όπως είπε ο κ. Φριντ-, αυτά κωδικοποιούνται μέσα από ιστορικές διαδικασίες. «Αυτό, όμως, δεν έχει σχέση με την ιστορική επαρχία της Μακεδονίας που είναι διαφορετική από τη σημερινή χώρα της Μακεδονίας. Η κυβέρνηση των Σκοπίων, όπως την αποκαλεί η Ελλάδα, ή της Μακεδονίας, όπως την αποκαλούμε οι Αμερικανοί, δεν εγείρει διεκδικήσεις» σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι λαοί προσδιορίζουν τον εαυτό τους και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος δεν είναι διαπραγματευτής, ούτε ανθρωπολόγος, για να μιλήσει για θέματα εθνοτήτων.
Σχετικά με το θέμα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ο κ. Φριντ δήλωσε: «Η θέση των ΗΠΑ είναι γνωστή. Επιθυμούσαμε να δοθεί πρόσκληση στη Μακεδονία, είτε με βάση την πρόταση Νίμιτς, είτε ως FYROM. Η Ελλάδα δεν το δέχθηκε αυτό. Πάντως, η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί λύση στο θέμα του ονόματος. Και η μακεδονική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει λύση στο θέμα του ονόματος. Και οι δυο πλευρές θέλουν να προχωρήσουν μπροστά. Και αυτό κατέστη σαφές στη διάρκεια των συζητήσεων που είχαμε και είχε και ο πρόεδρος Μπους με τους Μακεδόνες ηγέτες. Και κατέστη σαφές και στις συζητήσεις που είχε η υπουργός Ράις και εγώ με την Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών.» Είναι σαφές ότι και οι δυο κυβερνήσεις δεν επιθυμούν να εισέλθουν σε ένα κύκλο εκατέρωθεν επίρριψης ευθυνών. Και νομίζω ότι αυτό αντικατοπτρίζεται στα ΜΜΕ των Σκοπίων. Οι Μακεδόνες θέλουν να προχωρήσουν. Είναι φυσικά απογοητευμένοι, αλλά χαιρετίζω την εποικοδομητική τους προσέγγιση. Και ειλικρινά βλέπω με ικανοποίηση ότι η ελληνική κυβέρνηση δείχνει έτοιμη να εμπλακεί εντατικά.
» Πρόθεσή μας είναι να προσπαθήσουμε. Δεν πρόκειται να παραιτηθούμε. Υποστηρίζουμε τη διαδικασία Νίμιτς. Ο κ. Νίμιτς -δεν μπορώ να μιλήσω εξ ονόματός του- αλλά νομίζω ότι είναι έτοιμος να εμπλακεί και σίγουρα δεν προτίθεται να αποχωρήσει. Θέλουμε να προχωρήσουμε.»

ΣΧΟΛΙΟ: Ε, λοιπόν κύριοι «μαμάκες» που θέλετε να λέγεστε Αμερικάνοι, θα πρέπει να μάθετε καλά πρώτα την δική σας ιστορία και κατόπιν να μιλάτε για ιστορικές αλήθειες και ιστορίες άλλων λαών. Οι περισσότεροι από σας είναι μια μείξη λαών που καμιά μα καμιά σχέση δεν έχουν με αυτήν καθεαυτή την Αμερικανική ήπειρο. Οι μόνοι γνήσιοι Αμερικάνοι είναι οι ιθαγενείς και όχι οι λευκοί. Οι περισσότεροι λευκοί πρόγονοι σας, δεν ήταν παρά αποβράσματα που αποίκησαν την Αμερική. Άλλωστε για αυτό σκέφτεστε σαν παράνομοι συμμορίτες.
Pontikopagida
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]