Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πρόβλημα με τα Σκόπια παραμένει

Δεν ξέρω ποια θα είναι η κατάληξη της υπόθεσης των Σκοπίων, ούτε είμαι και σε θέση να το προβλέψω, αλλά εκείνο που πέρα από κάθε αμφισβήτηση αποδείχθηκε αυτές τις μέρες είναι ότι γενικά δεν είμαστε σε θέση ν αντιμετωπίσουμε με την επιβαλλόμενη σοβαρότητα ένα κρίσιμο ζήτημα. Το έχει το DNA μας φαίνεται ν αναγάγουμε τα πάντα σε υπόθεση νίκης ή ήττας, θριάμβου ή πανωλεθρίας, μεγαλοστομίας ή μπουρδολογίας.

Τα πράγματα στο Βουκουρέστι ήταν απλά: Ή θα αποδεχόμασταν αδιαμαρτύρητα την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ή θα κάναμε χρήση του δικαιώματος του βέτο. Επιλέξαμε, μην έχοντας περιθώρια υποχωρήσεων, το δεύτερο. Και η κίνηση μας «βγήκε». Λόγω και γενικότερων συγκυριών, το θέμα της ονομασίας έχει τεθεί πλέον και επίσημα ως προϋπόθεση για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Οτι είμαστε καλύτερα από εκεί που ήμασταν πριν από το Βουκουρέστι είναι βέβαιο. Αλλά εξίσου βέβαιο είναι ότι το πρόβλημα παραμένει, ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και ότι είναι τουλάχιστον πρόωρες οι όποιες προβλέψεις για το μέλλον. Και φυσικά πολύ περισσότερο οι κραυγές για νίκες και θριάμβους, στις οποίες συστηματικά επιδίδονται όλα αυτά τα εικοσιτετράωρα οι μουεζίνηδες των καναλιών.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]