Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ξεπεσμός του ΣΥΝ - Σκέφτονται συνεργασία με τον Τρεμόπουλο

Τρίζει η καρέκλα του Τσίπρα

Την πρότασή της για συνεργασία με τους «Οικολόγους - Πράσινους» επαναφέρει η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ σε ανακοίνωσή της με αφορμή το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Η Ανανεωτική Πτέρυγα, στην ανακοίνωσή της εμφανίζεται «κατηγορηματική» για τις πολιτικές που ακολούθησε η ηγεσία, κάνοντας λόγο για καθαρή ήττα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και των επιλογών της ηγεσίας του ΣΥΝ.
Σύμφωνα με την Ανανεωτική Πτέρυγα, η πολιτική αλαζονεία την περίοδο της δημοσκοπικής έκρηξης, τα λάθη και οι παραλείψεις την περίοδο του Δεκεμβρίου, και τα προβλήματα από τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου προκάλεσαν σοβαρά ρήγματα στη σχέση του κόμματος με πάρα πολλούς αριστερούς.
Στην ανακοίνωση της Ανανεωτικής Πτέρυγας σημειώνεται ότι το εκλογικό αποτέλεσμα διατηρεί δυσμενείς συσχετισμούς ανάμεσα στις αριστερές δυνάμεις, καθώς το ΚΚΕ παρά την απώλεια ψήφων, διατηρεί την τρίτη θέση.
«Οι αιτίες της ήττας και οι σχετικές ευθύνες είναι αναγκαίο να συζητηθούν το επόμενο διάστημα όχι μόνον από την ηγεσία, αλλά και από τα μέλη και τους αριστερούς πολίτες στο πλαίσιο ενός ανοιχτού και δημοκρατικού διαλόγου, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις και με ανοιχτά τα αυτιά», αναφέρει η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ.
Όπως επισημαίνεται, στην ανακοίνωση «ο ΣΥΝ και ο ευρύτερος πολιτικός μας χώρος έχει ανάγκη μεγάλης πολιτικής στροφής. Μακριά από αριστερίστικες επιλογές και συμμαχίες».
Για το λόγο αυτό, η Ανανεωτική Πτέρυγα επαναφέρει την πρόταση (που απέρριψε -όπως σημειώνει- το 2007 η ηγεσία του ΣΥΝ) για συνεργασία με τους Οικολόγους - Πράσινους με στόχο την πραγματική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στη χώρα μας και την αποτελεσματική απόρριψη της δικομματικής εναλλαγής.
«Η κοινωνία αναζητά νέους δρόμους, νέες επιλογές. Η αξιοσημείωτη είσοδος των "Οικολόγων - Πράσινων" εκφράζει την αγωνία για το περιβάλλον, την αντίθεση στις πολιτικές που το καταστρέφουν, αλλά και υπογραμμίζει τις οικολογικές ασυνέπειες, ανεπάρκειες των άλλων δυνάμεων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ.
Ο Νίκος Μπίστης, πρώην στέλεχος του ΣΥΝ και νυν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στην έξοδό του από την Κουμουνδούρου απαντούσε στον Νίκο Βούτση: «Εγώ πάντως δεν το μετάνιωσα».
Μάλιστα παρότρυνε τους συντρόφους του στον Συνασπισμό «να σκεφτούν σοβαρά» (τι θα πράξουν), λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θυμάμαι τον κ. Αλαβάνο όταν είπε ότι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ισοδυναμεί με κάθοδο στον Άδη. Τελικά αποδεικνύεται ότι στον Άδη μπορείς να κατέβεις και μόνος σου... Το αποτέλεσμα πρέπει να τους προβληματίσει πολύ σοβαρά και νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουν με πολλή σοβαρότητα το ερώτημα, το οποίο εδώ και καιρό απέφευγαν ή απαντούσαν με καλαμπούρια».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο κοσμος πρεπει να γνωριζει οτι οι Οικολογοι Πρασινοι ειναι συνιστωσα του Συνασπισμου.Μιλαμε δηλαδη για κομμουνιστες. Οι κομμουνιστες υποστηριζουν τους μεταναστες και γενικα τα αδυναμα κοινωνικα στρωματα γιατι ψαχνουν ψηφους και οχι επειδη ενδιαφερονται για αυτους.Χρησιμοποιουν παντα την ιδια μεθοδο.Παιρνουν το μερος του προλεταριατου,προσπαθουν να δημιουργουν συγχυση, εκμεταλλευονται την αμορφωτη μαζα, την φανατιζουν και σαν καλοι καιροσκοποι και τυχοδιωκτες που ειναι την προτρεπουν στην βια οποτε το κρινουν αυτοι. Το εχουν ηδη καταφερει.Στο χερι μας ειναι να μην συνεχισουν να το καταφερνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]